perjantai 2. huhtikuuta 2021

Kuukauden valinta Loma Katariinanpyörä ja hyvää ruokaa

Mainos @otavankirjat @somessacom Kuukauden valinta on sarja, jonka olen aloittanut tämän vuoden alusta ja johon olen saanut inspiraation Still Life-blogista.  Ideana on nostaa esiin asioita, jotka ovat inspiroineet, puhutelleet minua kuluneen kuukauden aikana.

Maaliskuun kuukauden valinta: Loma, Katariinanpyörä-kirja ja hyvää ruokaa

Loma

Millainen on suomalainen metsäretki
Makkaranpaistoa metsäretkellä maaliskuu 2021

Viikko 12 valikoitui lomaviikoksi koska meidän (mies ja minä) piti alunperin seilata Kristina Cruisesin Robaxristeilyllä Saksaan. Kuten kuvasta huomaa, Saksa vaihtui metsäretkeen mökkimaisemissa. 

Täytyy myöntää, että pientä matkakuumetta on havaittavissa. Ei auta kuin odottaa, että tämä pandemia hellittää ja palaamme takaisin uuteen normaaliin. 

Metsäretkessä on puolensa, siinä männikössä nuotioidessa oikeasti kuulee kuinka tuuli suhisee puissa, aurinko hellii, jostain kuuluu linnun ääni. Aika harvoin on sellaisia  hetkiä, joissa ei kuulu mikään keinotekoinen ääni. Metsässä keskellä ei mitään on sellaista, vain luonnon äänet pääsevät esille.

Osa lomasta siis meni mökillä luonnon keskellä.

Johanna Valkama Katariinanpyörä 

Mikä on Johanna Valkaman uusin kirja
Johanna Valkama Katariinanpyörä 

Sain upean mahdollisuuden olla mukana Teams-kokoontumisessa, jossa Johanna Valkama kertoi uutuuskirjastaan Katariinanpyörä. Oli todella mielenkiintoista kuulla kirjailijaa itseään kertomassa kirjan syntyvaiheista. Tämä uutuuskirja, Katariinanpyörä on ihan vasta, 30.3. tullut myyntiin. Sain ilokseni lukea kirjan ennakkokappaleen ja voin antaa kirjalle lämpimän suosituksen. Jos pidät historiallisista romaaneista, silloin lue Katariinanpyörä.

Uusi oululainen ruokien kotiintoimituspalvelu kotiintilaus.fi

Mikä on Oulun paras kahvila
kotiintilaus.fi toimii Oulussa

Lomalla olen ansainnut pientä hemmottelua. Päätin, ihan ensimmäistä kertaa elämässäni, tilata ruokaa kotiin. Oulussa on vähän aikaa sitten avautunut oululaisten yrittäjien oma ruokien kotiinkuljetuspalvelu. Ruoka tilataan  netistä, www.kotiintilaus.fi  Mukana on useampia oululaisia ravintoloita. Kotiin ruoan tuo meidän oululaisten oma taksiyhtiö Otaxi. 

Tilasin oululaisen Kahvila Stockholmin lounaan. Kyseisenä päivänä lounaaseen kuului savustettu broilerifile, reilu siivu vuohenjuustoa, paholaisenhilloa, riisiä, kikherneitä, raastetta, italiansalaattia, pieni leipä ja levite, erillinen salaatti omassa rasiassa, cocispullo, jälkkäriksi pannukakkua, kermavaahtoa ja mansikkahilloa. Voin sanoa, että ruokaa oli niin paljon, etten edes jaksanut syödä koko ateriaa.

Tilaaminen ja maksaminen hoituivat helposti. Tilaamisesta meni noin 20 minuuttia , kun Otaxin kuljettaja toi ruoan kotiovelle. 

Minulle kysymyksessä ei ollut mikään kaupallinen yhteistyö. Halusin tukea paikallisia yrittäjiä tänä vaikeana aikana. Minusta on hienoa, että meillä Oulussa mahdollisuus tukea sekä paikallisia ravintoloita että taksiyrittäjiä Otaxin kautta. 

Maaliskuu on mennyt menojaan, hei hei! Tervetuloa oi ihana huhtikuu! Kevät keikkuen tulevi, minä yritän keikkua mukana. 😊

Kiitos Sinulle, kun olet mukana 😊! Lämpimästi tervetuloa uudet lukijat ❤️!

                                                                                Päivi 

PSST....Joko seuraat @kultturellimatkalaukussa Instagramtiliä? Tervetuloa mukaan myös Instagramissa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos vierailusta blogissani, tule toistekin!😊

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.