sunnuntai 21. maaliskuuta 2021

Tuula Länkisen Vasemmanpuoleinen pikkulaatikko hurmaa sinutkin

Sisältää *mainoslinkin. On ollut ihana kokemus lukea paikallisten kirjailijoiden, Oili Sainilan, Tuula Länkisen ja Harri Tuomelan kirjoja. Mukavaa lukea kuvitteellista tarinaa tutuista paikoista. Tässä postauksessa esittelen Tuula Länkisen teoksen Vasemmanpuoleinen pikkulaatikko.


Tuula Länkinen Vasemmanpuoleinen pikkulaatikko

Kirja kertoo Raahesta
Tuula Länkinen Vasemmanpuoleinen pikkulaatikko 

Vasemmanpuoleinen pikkulaatikko alkaa dramaattisesti hautajaisista. Lukiessa lävitseni kulkivat kylmät väreet. Olen ollut itse juuri tuossa samassa tilanteessa, samassa kirkossa. Siikajoen kirkko on sukuni kirkko ja tuuhean männyn alla muistomerkkipallon luona olen istunut monet kerrat.

Oli ihanaa lukea kirjaa, jonka tapahtumapaikat ovat tuttuja. Lukiessa saattoi ajatuksissaan siirtyä tuttuihin maisemiin.

Vasemmanpuoleinen pikkulaatikko on kahden pojan tarina

Kirjassa on kertojaäänenä kaksi poikaa, kaksi erilaista kasvutarinaa. Sulon elämä isättömänä poikana vapaamielistä elämää viettävän äidin kanssa ei ole helppoa. Sulo kokee jääneensä ilman äidin rakkautta. Koulussa Sulo on yksinäinen ja joutuu kiusaamisen uhriksi. 

Jussin maailmaan mahtuu meri, kalastus, metsästys ja luonto. On mielenkiintoista seurata Jussin elämää. Yritteliäs nuori mies pääsee jo varhain tienestin makuun meijeriautoon apulaiseksi. Tytötkin kiinnostavat ja se oikea lopultakin löytyy. Jussi ei millään malttaisi perustaa yhteistä kotia Hannan kanssa, vaan mielellään asuu vielä vanhempiensa luona ja laittaa tienestit sinne vasemmanpuoleiseen pikkulaatikkoon.

Sulon ja Jussin tarinassa rinnalla kasvaa Raahe. Rautaruukin saaminen kaupunkiin mullisti hiljaisen pikkukaupungin elämän. Raahessa vielä nykyäänkin hyvin monen kodin ja miltei koko seutukunnan hyvinvointi tulee suurimmaksi osaksi Rautaruukilta, jonka nimi tosin on nyt SSAB Raahe.

Raahe on minullekin hyvin tuttu kaupunki. Olen rakastunut Raaheen klik tästä  , vieraillut hurmaavassa Soveliuksen talossa, klik tästä  sekä nauttinut kesä tapahtumasta Raahen Meripäivät klik tästä .

Kirja kertoo Raahesta
Tuula Länkinen, Harri Tuomela ja Oili Sainila pohjoisen kirjailijat

Rantalakeus-lehden haastattelussa Tuula Länkinen kertoo kirjan sisällön olevan osittain todellisia tapahtumia ja oikeita henkilöitä. Kun faktat yhdistetään sopivalla tavalla fiktioon, tuloksena on kirja, joka vie mennessään. Olisipa mukava kuulla, miten Jussin ja Hannan sekä Sulon ja äitinsä Siljan tarinat jatkuvat. Toivottavasti kirja saa jatko-osan.

Jos haluat lukea Tuula Länkisen Vasemmanpuoleinen pikkulaatikon, kirjan voit helposti tilata *tästä.

Olen kevään lapsi, on niin ihanaa kun valo lisääntyy päivä päivältä. Tulee itsellekin enemmän virtaa. 

Mikä on sinun lempivuodenaikasi?

Joko olet ottanut blogin instatilin @kultturellimatkalaukussa seurantaan? Tule mukaan myös instassa.

Mukavaa sunnuntaita juuri Sinulle! Kiitos kun olet mukana! 😊

Lämpimästi tervetuloa uudet lukijat! ❤️                                  Päivi 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos vierailusta blogissani, tule toistekin!😊

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.