sunnuntai 7. maaliskuuta 2021

Puhti terveystarkastus kertoo sinulle miten voit

Kaupallinen yhteistyö @puhti_fi kanssa. Meillä jokaisella on varmasti hetkiä, jolloin tuntuu, että kaikki puhti on tipotiessään. Olo on jotenkin vetämätön, ei vaan saa yhtään mitään aikaiseksi, tulee vain haahuiltua voimattomana ympäriinsä vaikka olisi kaikenlaista tekemistä.

Kolesteroliarvojen mittaus
Kadonnutta puhtia etsimässä talvisessa Oulussa 

Kulunut koronavuosi on varmasti kaikille ollut omalla tavallaan haasteellinen. Olen alalla, jota korona on suosinut, töissä on viimeisen vuoden aikana ollut melkoista kiirettä. Vapaa-ajalla olen yrittänyt kerätä voimavaroja, on kuitenkin tuntunut, että kaikki puhti on poissa. 

Puhdin suosituin testipaketti on Puhti-terveystarkastus 

Puhti-terveystarkastukseen on helppo mennä, nimittäin et tarvitse testeihin lääkärin lähetettä. Menet vain Puhtin verkkokauppaan ja valitset sieltä useiden vaihtoehtojen joukosta itsellesi sopivan testipaketin.

Puhdin suosituimpaan pakettiin, Puhti-terveystarkastukseen, kuuluu 30 eri mittaria. Näiden mittareiden avulla saat monipuolisesti tietoa siitä miten voit ja mikä mahdollisesti on syy vetämättömyyteen. 

Päätin, että nyt on syytä selvittää, miten minä voin ja tilasin Puhti-terveystarkastuksen . Ostoksen jälkeen sain sähköpostiin tilausvahvistuksen, jossa oli linkki laboratorion ajanvaraukseen. Viestissä on myös tarkemmat ohjeet näytteidenottoon, riippuen siitä millaisia testejä ostamaasi  pakettiin sisältyy. Itse olin 10 tunnin paastolla ennen laboratorioon menoa.

Puhti-terveystarkastus on paitsi helppo ostaa ilman lääkärin lähetettä, myös nopea. Kävin laboratoriossa keskiviikkona ja perjantaina olivat tulokset valmistuneet.


Puhti-terveystarkastuksen tulokset ovat Oma Puhti-sivulla

Kolesteroliarvojen mittaus
Puhti-terveystarkastuksen tulokset on helppo katsoa Oma Puhdista


Kolesteroliarvojen mittaus
Puhti-terveystarkastuksen tuloksia voit katsoa tunnistautumalla

Täytyy myöntää, että hieman jännitti alkaa tutkimaan, mitä Puhti-terveystarkastuksessa selviää. Testituloksia on helppo katsoa, ei tarvitse arvailla, mistä on kyse. Tulokset ovat selkeinä värillisinä palkkeina, josta näkee helposti, mihin oma testitulos sijoittuu. Testitulos on joko  viitearvojen sisä- tai ulkopuolella.

Millaisia yllätyksiä Puhti-terveystarkastus minulle antoi?

Testitulokset olivat suurimmalta osalta ihan kunnossa, viitearvojen sisäpuolella. En ole koskaan tupakoinut, mielestäni syön monipuolisesti ja terveellisesti (joskus pitää herkutella) ja liikun kohtuullisesti. Mutta, mutta testituloksista paljastui  pari yllätystä, jotka vaativat toimenpiteitä. 

Milloin viimeksi sinulta on mitattu kokonaiskolesteroliarvo?

Hyvä kysymys itselleni, sillä en todellakaan muista, siitä on niin kauan. Puhti-terveystarkastuksen kokonaiskolesteroliarvo kertoo, että minun olisi pitänyt kiinnittää kolesteroliasiaan enemmän huomiota. 

Kolesteroliarvojen mittaus
Tilanne, jossa kokonaiskolesteroliarvo on viitearvojen ulkopuolella

Kuvassa on selkeä palkki, joka kertoo, että minun kokonaiskolesteroliarvo on viitearvojen ulkopuolella. Kolesteroli on rasvan kaltainen aine, jota elimistö ei pysty hajoittamaan. Ylimääräinen kolesteroli kertyy verisuonten seinämiin ja voi aiheuttaa tukoksia. Kohonnut kolesteroliarvo on myös riskitekijä muille sairauksille. Nyt minun täytyy pitää itselleni puhuttelu ja ottaa kurssiin muutos, että saan kolesteroliarvoni  vihreälle palkille viitearvojen sisäpuolelle.

Olen saanut liian vähän D-vitamiinia

Kolesteroliarvojen mittaus
Tilanne, jossa D-vitamiinia on liian vähän 

Olen luullut, että syön terveellisesti ja tarpeeksi ravinteikasta ruokaa. Mutta, kuten ylläolevat kuvat todistavat, näin ei kuitenkaan ole. Kolesterolitilanne ja puutteellinen D-vitamiinin saanti edellyttävät toimenpiteitä. Nyt apteekkiin hankkimaan D-vitamiinipurkki ja ruokavalioon täytyy tehdä muutos.

Puhti-terveystarkastuksen tulokset ovat helppoja tulkita palkeista, kuten kuvista näkyy. Jos kuitenkin tulee tunne, että haluaa keskustella tuloksista lääkärin kanssa, sekin on mahdollista, voit ostaa etäkonsultaation.

Kolesteroliarvojen mittaus
Nyt lataamaan D-vitamiinia auringosta

Miksi valita Puhti-terveystarkastus?

 • Helppo hankkia verkkokaupasta ilman lääkärin lähetettä 
 • Saat selkeät ohjeet laboratoriokäyntiä varten
 • Nopea, tulokset tulevat parissa päivässä Oma Puhtiin
 • Tulokset ovat selkeinä värillisinä palkkeina, helppo nähdä mitä arvot tarkoittavat
 • Puhti on 100% suomalainen yritys, joka maksaa verot Suomeen.

Kiitos yhteistyöstä @puhti_fi! 

Oletko sinä käynyt Puhti-terveystarkastuksessa? Ja jos olet, mitä tykkäsit, paljastuiko sinulle tuloksista yllätyksiä?

Ihanaa kevätsunnuntaita juuri Sinulle! 

Kiitos, kun olet mukana ❤️! Lämpimästi tervetuloa uudet lukijat 😊!        Päivi 


2 kommenttia:

 1. Tutkipa d-vitamiinin imeytymiseen liittyen magnesiumin vaikutus ja k2 vitskun tärkeys kalsiumin osalta:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, kiva, että olet löytänyt blogini. 😊 Kiitos vinkistä, nyt tarvitaan kaikki konstit, että saan D-vitamiini tason nousuun. Mukavaa alkanutta viikkoa! 😊

   Poista

Kiitos vierailusta blogissani, tule toistekin!😊

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.