sunnuntai 14. maaliskuuta 2021

Matala maa korkealla taivas sukutarina Limingan Ketunmaalta

Sisältää *mainoslinkin. Haluatko lukea kirjaa, jossa yhdistyy kiehtovalla tavalla historialliset faktat sekä mielikuvituksen luomat tapahtumat? Esittelen sinulle liminkalaissyntyisen Oili Sainilan kirjan Matala maa, korkealla taivas.

Kirja Limingan Ketunmaalta
Oili Sainilan Matala maa korkealla taivas


Oili Sainilan Matala maa korkealla taivas

Matala maa korkealla taivas on julkaistu marraskuussa 2020. Kirja on tekijänsä Oili Sainilan ensimmäinen proosamuotoinen teos, toivottavasti ei kuitenkaan viimeinen. Nimittäin kirja tempaisee mukaansa niin hyvin, ettei lukemista millään malttaisi lopettaa. Teksti on sujuvaa ja helppolukuista, tarina kulkee jouhevasti eteenpäin.

Kirja kertoo Oili Sainilan suvun historiaa sopivasti mielikuvituksella maustettuna. Tarina sijoittuu Limingan kunnan Ketunmaan kylään, jonne pikkuhiljaa useampi perhe perustaa kotinsa. Matala maa korkealla taivas on Lindin perheen tarina.


Alussa ovat vain Selma ja Jussi 

Tarinan alussa on vain Selma ja Jussi ( Oili Sainilan äidin puoleiset isovanhemmat) sekä lapset Immanuel,  Emilia ja Edla. Vuodet vierivät, perhe kasvaa, lapsia tulee kaikkiaan 10. Jussi on ahkera ja kova työmies, joka lähtee elannon hankintaan kauas savottatyömaille saakka.  Vaikka ikää tulee, Jussi ei malttaisi olla tekemättä työtä, kun on siihen tottunut.

Vuosien saatossa pieni mökki Kenninkankaan laidassa laajenee, tulee piharakennuksia, kasvimaa, marjapensaita. Kaikista tärkein, Selmalle mieluinen kotikuusi löytyy kyläilyreisulta naapurista. 

Kirjaa lukiessa ei voi kuin hämmästellä, miten ihmiset ovat jaksaneet. Elämä on ollut selviytymistä, työtä on riittänyt aamusta iltaan. On ollut myös iloa, joskus oli ryntyt=tanssit, joissa nuoret saattoivat katsella toisiaan sillä silmällä. Oman säväyksen tarinaan tuovat sota-ajat. 

Kun haluat lukea lämminhenkisen, sujuvasti kirjoitetun, mukaansa tempaavan sukutarinan Limingan lakeuksilta Ketunmaan kylästä, ota käteen Matala maa, korkealla taivas.  Tälle kirjalle lämmin suositus! 

Jos haluat tutustua kirjaan ja antautua lukemisen nautintoon, voit helposti tilata kirjan itsellesi *tästä.

Olen täällä blogissa tuonut aikaisemminkin esille kirjailijan lakeuden alueelta, nimittäin Heli Suutarin, joka on kotoisin Kempeleestä. Postaukseni Helin voimakirjasta Kaikki kääntyy hyväksi voit lukea tästä.

Kirja Limigan Ketunmaalta
Tarinoita Pohjois-Pohjanmaalta Oili Sainila, Tuula Länkinen, Harri Tuomela 

Yöpöydällä odottaa lukemista pari muutakin, voisiko sanoa paikallista kirjaa. Tuula Länkisen Vasemman puoleinen pikkulaatikko sijoittuu tapahtumiltaan Raaheen ja Harri Tuomisen Rantahuvilan naiset elävät Oulun Hietasaaressa.

Millaisia kirjoja sinun yöpöydällä on?

Itse en ole talvi-ihmisiä, siksi olen niin onnessani, että nyt olemme virallisesti keväässä. Tervetuloa Neiti Kevät! Sinua on odotettu! Päivät pitenevät ja lämpenevät, lumimyrskyt ja paukkupakkaset ovat vain muisto. 

Kiitos, kun olet mukana 😊! Lämpimästi tervetuloa uudet lukijat ❤️!        Päivi 


2 kommenttia:

  1. Hei, Päivi! Kiitos kirjani esittelystä. Tekstiäsi oli mukava lukea. En itse ole vielä kirjoittanut blogitekstejä, joten luin sen myös opikseni. Hienoa, että laajensit tekstisi muidenkin pohjoisista aiheista kirjoittavien teosten kuvailuun. Täytyypä etsiä niitä lukupöydälle. Niin, monet lukijani odottavat jatkoa. Ensin pitää saada kotisivut valmiiksi! Nyt odotan sinun seuraavaa postaustasi. Oili

    VastaaPoista
  2. Hei, kiitos kommentista! Nyt olen ihan häkeltynyt, kun kirjailija itse on löytänyt blogiini. Hienoa! Mielellään tuon täällä blogissa Oulun seutua ja pohjoista esille. Luen Rantalakeuslehteä, josta saan ideoita postauksiin. Rantalakeudesta huomasin kirjasi esittelyn ja samantien varasin kirjan kirjastosta. Matala maa korkealla taivas vei mennessään, mielellään kerron kirjasta muillekin. Mukavaa alkavaa viikonloppua! Päivi

    VastaaPoista

Kiitos vierailusta blogissani, tule toistekin!😊

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.