sunnuntai 28. maaliskuuta 2021

Harri Tuomelan Rantahuvilan naiset Oulun Hietasaaressa

Sisältää *mainoslinkin. Paikallisten kirjojen esittelysarjan päättää Harri Tuomelan Rantahuvilan naiset. Kirjan tapahtumat sijoittuvat Ouluun,  Hietasaareen. Pääosissa ovat Saimi, Pirkko ja Anki. Sivuosissa vilahtelevat Esko, Jari, Helmeri ja Maisa.

Harri Tuomela Rantahuvilan naiset

Harri Tuomelan Rantahuvilan naiset hurmaavat Hietasaaressa Oulussa 

Hietasaarella on mielenkiintoinen historia. 1800-luvun loppupuolella oululaiset varakkaat kaupunkiporvarit alkoivat rakentamaan Hietasaareen omia kesähuviloitaan. Hietasaari on todellakin saari, vaikka nykyään tuntuu, että se on osa manteretta. Näin ei todellakaan  ole, kiinteä siltayhteys Hietasaareen valmistui vasta vuonna 1942.

On harmillista, että Hietasaaren upeita pitsihuviloita ei enää ole montakaan jäljellä. Tunnetuin huvila taitaa olla kauppaneuvos Johan Snellmanin perheelleen rakennuttama Hannala. Nykyisin rakennuksessa toimii aivan ihastuttava ravintola Cafe Villa Hannala, jonka lohikeitto on maankuulua.

Rantahuvilan naisten Anki palaa monien vuosien jälkeen Helsingistä juurilleen Ouluun,  hoitamaan sairasta tätiään Saimia tämän omistamaan Villa Nizzaan. Aluksi tunnelmat ovat molemminpuolin epäilevät, jopa hieman kyräilevät. Saimi on sitä mieltä, ettei hän tarvitse peräänkatsojaa. Anki taas kysyy itseltään, mitä ihmettä teen täällä. Pikkuhiljaa luottamus naisten välillä kasvaa ja Anki alkaa tuntea olonsa kotoisaksi lapsuudesta tutussa huvilassa Villa Nizzassa.

Saimi on maailmaa nähnyt nainen, kun taas Pirkko, Saimin sisar on valinnut toisin. Oman mausteensa tähän soppaan tuo Helmeri, Pirkon omalaatuinen miesystävä.

Mutta mikä on Ankin oman rakkauselämän tilanne? Pari kandidaattia kiertelee sinkkunaisen ympärillä, kumpi vie voiton, Esko vai  sittenkin Jari.

Harri Tuomela Rantahuvilan naiset 

Näen mielessäni jo ensi kesän. Mielikuvissani olen Hietasaaressa, Nallikarin upealla hiekkarannalla. Olen levittänyt viltin, kesätuulen liehuttessa hiuksiani, meren kohinaa kuunnellessani ja auringon paistaessa ihanan kuumasti, otan rantakassistani kirjan. Tiedättehän tilanteen, välillä on mukava lukea, välillä tiirailla aurinkolasien takaa muita rannalla olevia ihmisiä. Rantaelämään sopii mainiosti juoneltaan hieman kevyempi kirja kuten tämä Rantahuvilan naiset. 

Ensi  kesän rantareissuja ajatellen, tilaa oma kirjasi *tästä

Olethan siirtänyt kellot kesäaikaan? Kesää, aurinkoa, lämpöä ja rantaelämää odotellessa, mukavaa sunnuntaina Sinulle! 

Kiitos, kun olet mukana! 😊 Lämpimästi tervetuloa uudet lukijat! ❤️        Päivi 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos vierailusta blogissani, tule toistekin!😊

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.