sunnuntai 7. helmikuuta 2021

Helmikuun kuulumiset sekä upea Henri Lloyd villakangastakki

Vuoden alussa useassakin blogissa oli Hei, mitä minulle kuuluu-tyyppisiä postauksia. Ihan en entinyt vuoden alkuun mukaan, mutta nyt on myös alku, nimittäin helmikuun alku.  Lähdetään liikkeelle, minun viimeisimmät kuulumiset.

Oulussa on tammikuussa 2021 satanut paljon lunta

Kysyn itseltäni ja kerron teille mitä minulle kuuluu nyt?

Täytyy sanoa, että tällä hetkellä, helmikuun alku 2021, minulle kuuluu hyvää. Olen ollut onnekas, korona on kiertänyt kaukaa sekä lähipiirini että minut. Terveinä ollaan oltu.

Onni on ollut myötä myös työasioissa. Olen alalla, johon korona on vaikuttanut positiivisesti, työt ovat lisääntyneet. Töitä on riittänyt, viikon loma tammikuussa tuli todellakin tarpeeseen. Sain vain olla ilman sen kummenpaa ohjelmaa ja palautua kaikesta työhärdellistä. 

Oulu Heinätorin puisto Tammikuu 2021


Miten sujuu perhe-elämä ja ihmissuhteet? 

Parisuhde voi hyvin, asumme molemmat omissa kodeissa. Minusta se on hyvä ratkaisu aikuisessa suhteessa, jossa molemmilla on omat tapansa elää arkea. Näiden tapojen yhteensovittaminen voi olla haasteellista. Kotiemme välillä on matkaa vain 1 km, näemme kuitenkin aika usein.

Tammikuussa isäni täytti 80 vuotta. Tietysti oli tarkoitus pitää juhlat perhepiirissä, mutta korona siirsi juhlia. Meitä tulee ihan lähiperheestä noin 30 henkilöä, noudatimme tottakai kokoontumisrajoituksia, juhlia ei pidetty. Toivottavasti kokoontumisrajoituksia lievennetään ja saamme kevään koittaessa  juhlia isää.

Henri LLoydin villakangastakki on ihanan lämmin 

Muutama sana vielä isästä. Silloin 80 vuotta sitten elettiin sota-aikoja maalaistalossa Pohjois-Pohjanmaalla. Siellä eräs nainen, minun mummuni, oli raskaana ja odotti kaksosia. Synnyttämisen aika tuli ja kylältä lähdettiin hevoskyydillä hakemaan kätilö. Molemmat vauvat syntyivät elävinä, tosin kovin pieninä, syntymäpaino oli molemmilla alle 2 kiloa. Tuli aika kylvettää vauvat. Siihen aikaan käytettiin puusoikkoa, mikä luonnollisesti oli kylmä ja jossa lämmin vesi viileni nopeasti. Kävi niin, että toinen vauvoista alkoi mennä siniseksi. Silloin isomummini, jolla oli, sanotaanko hyvän kokoinen rintavarustus, otti sinertävän vauvan siihen isojen lämpimien rintojen väliin ja hieroi ja lämmitti vauvan henkiin. Se vauva oli minun isäni. 

Mitä minä harrastan ja mitä teen hyvinvointini eteen? 

Harrastuksiin korona on vaikuttanut todella paljon. Lempihommaani on käydä teatterissa, konserteissa ja elokuvissa, kuten tiedetään, ne toiminnot ovat tauolla. Rakastan myös matkustamista ja tunnetusta syystä sekin on nyt tauolla. Viimeksi olen käynyt lokakuussa Tampereella, lue tästä. Viimeisin ulkomaan reissu oli reilu vuosi sitten Ras Al Khaimahiin, lue tästä. 

Lunta ja pakkasta Oulu talvi 2021

Hyvinvoinnin osalta olen aloittanut tämän vuoden alusta kävelyprojektin.  Olen päättänyt kävellä kaikki kohtuulliset matkat. Aiemmin kuljin pyörällä töihin, nyt kävelen sinnekin. Tosin työmatka on 1 km. Asun 5:ssä kerroksessa, vähintään kerran päivässä käytän portaita enkä hissiä. Pieniä  päivittäisiä tekoja, mutta  pitkällä aikavälillä suuria tekoja.

Kevät täältä tullaan!

Millaisia odotuksia minulla on?

Täytyy sanoa, että odotan tulevaa aikaa aivan onnessani. Nimittäin tyttäreni, joka muutti toiselle paikkakunnalle opiskelemaan jo 16-vuotiaana, muuttaa Ouluun. Olen onnellinen siksi, että vihdoin asumme samalla paikkakunnalla. 11 vuotta tässä on vierähtänyt eri paikkakunnilla. Ihanaa saada tytär lähelle. 

Odotan tietysti myös paluuta normaalielämään. Erityisesti olen kaivannut eläviä esityksiä, niin teatteria kuin konsertteja. Läsnäolo ja vuorovaikutus on livenä ihan eri asia kuin striimattuna. 

Henri Lloyd villakangastakissa on kivoja yksityiskohtia

Tämän postauksen kuvissa ylläni on viimeisin kirpputorilöytö. Olen aikaisemminkin kertonut, että hankin suurimman osan vaatteistani kirppiksiltä. Kun näin tämän punaisen Henri Lloyd-merkkisen villakangastakin oululaisella Järkikirppiksellä, tiesin heti, että takki on minulle juuri sopiva. Takissa on todella paksu lämmin vuori ja kivoja yksityiskohtia, kuten tuo leuan alla oleva kiinnike sekä toisella puolella olevat tuplataskut. 

Hei, kiitos, kun olet lukenut koko postauksen. Mitä Sinulle kuuluu juuri nyt? 

Helmikuu on jo mukavalla mallilla, oikein rentouttavaa sunnuntaita Sinulle!

Kiitos, kun olet mukana! 😊 Lämpimästi tervetuloa uudet lukijat! ❤️

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos vierailusta blogissani, tule toistekin!😊

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.