sunnuntai 31. tammikuuta 2021

Kuukauden valinta Atlantic Crossing

Blogissa aloittaa ihan uusi sarja: KUUKAUDEN VALINTA , jossa nostan esiin kuluneen kuukauden aikana ilahduttaneen tai inspiroineen asian/ilmiön. Itse inspiroiduin todella paljon tästä Kuukauden valinta-postaussarjasta luettuani Still Life-blogin postauksia. Rohkaistuin ottamaan yhteyttä Still Life-blogin bloggaajaan ja kysyin luvan, saanko käyttää samaa ideaa. Sain luvan. Tervetuloa siis uuden palstan, Kuukauden valinta, pariin. 

Tammikuun kuukauden valinta: Atlantic Crossing

Paras romanttinen tvsarja
Atlantic Crossing pääosissa Sofia Helin ja Tobias Santelmann

Tammikuussa olen saanut nauttia viikon pituisesta lomasta. Meillä on ollut tapana lähteä lomalla reissuun, mutta tänä vuonna loma sujui, yllätys yllätys, kotona. 

Normioloissa en koskaan ehdi seurata mitään sarjaa. Minulla ei ole Netflixiä tai mitään muutakaan suoratoistopalvelua. Olen huomannut, etten tarvitse Yle Areenan lisäksi , jossa tämäkin sarja on, mitään muita suoratoistoja. 

Ei ole mikään salaisuus, että minä fanitan kuninkaallisia. Niinpä tämä sarja oli ihan mustjuttu. Lomalla oli aikaa viettää katselumaraton. Ei, en todellakaan jaksanut katsoa sarjan 8 jaksoa samana päivänä, jaoin jaksot 2:lle päivälle.

Atlantic Crossing kertoo Norjan nykyisen kuninkaan, Harald V:nnen vanhemmista kruununprinssipari Olavista ja Märtasta.

Sarjassa eletään sota-aikoja 1940-luvulla. Kuten historia kertoo, natsit miehittivät ensin Tanskan ja sitten Norjan. Kruununprinsessa Märta lapsineen lähtee sotaa pakoon. Monien vaiheiden jälkeen he päätyvät Yhdysvaltoihin, jossa  presidentti Franklin D. Roosevelt tarjoaa tukeaan.

Rapakon takaa Märta yrittää auttaa rakasta kotimaataan kaikin mahdollisin keinoin. Märta on paljon tekemisissä presidentti Rooseveltin kanssa. Jopa niin paljon, että juorukellot saavat jutun aihetta kruununprinsessan ja presidentin liian lämpimistä väleistä. Märta on tilanteessa, jossa hänen on pelastettava sekä Norja että avioliitto kruununprinssi Olavin kanssa.

Mitä oikeasti tapahtui kruununprinsessa Märtan ja presidentti Rooseveltin välillä, sitä me emme tiedä. 

Sen me tiedämme, että kruununprinsessa Märtan kuoltua vuonna 1954 kuningas Olavi ei koskaan avioitunut uudelleen. Märta oli Olavin suuri rakkaus.

Jos pidät sarjasta, jossa sekoitetaan faktaa ja fiktiota, mukana on rakkautta, koskettavia ihmiskohtaloita, upeita näyttelijäsuorituksia, hienot, miltei aidoilta vaikuttavat puitteet. Silloin katso Atlantic Crossing. 

Kun sarja oli loppumaisillaan, romantikkona minä pyyhin kyyneleitä. Ihana sarja, lämmin suositus.

Hieno sattuma osui tähän tämän postauksen julkaisupäivään. Nimittäin tämän päivän, 31.1.21, IS:n nettiversiossa on juttu kruununprinsessa Märtan uskollisesta hovinaisesta, joka onkin, yllätys yllätys, suomalaisen teollisuussuvun, Gullichsenin tytär Ragni.  Lue koko juttu tästä.

Joko olet katsonut tämän sarjan, mitä tykkäsit?

Tammikuu on loppusuoralla, niinpä vain on mukavasti saatu vuosi 2021 käyntiin. Mukavaa sunnuntaita Sinulle!

Kiitos, kun olet mukana! 😊 Lämpimästi tervetuloa uudet lukijat! ❤️          Päivi 

4 kommenttia:

 1. Katsoin sarjan putkeen ja kyllä tykkäsin. Ai että, kuninkaallisia ihailen minäkin

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, mukavaa, että olet löytänyt blogiini! Kuninkaallisissa on jokin outo vetovoima. Itseänikin kiinnostaa kaikki mahdolliset kuninkaallisohjelmat. Mukavaa talven jatkoa! 😊

   Poista
 2. Kiva postaus. Olen seurannut sarjaa Teemalta (Areena riittää minullekin), on laadukas sarja historian ystävälle. Olen aika tiiviisti seurannut useimpia norjalaisia, tanskalaisia ja ruotsalaisia sarjoja, osaavat tehdä kiinnostavia ja uskottavia tarinoita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, mukavaa, että myös sinä olet löytänyt blogiini. Areenassa on paljon hyviä pohjoismaisia ja eurooppalaisia sarjoja. Viime keväänä katsoin parikin hyvää sarjaa.Toinen sarja, nimeltään Toinen katse, la otra mirada, kertoi espanjalaisesta tyttökoulusta. Sarja oli todella hyvä. Toinen, minkä katsoin oli sarja Aenne Burdan, siis henkilö, joka on perustanut BURDA-ompelulehden, Aennen elämäntarina. Myös se sarja oli todella hyvä. Ei niin tyypillisiä "he ratsastivat yhdessä kohti auringonlaskua happily everafter" tarinoita. Mukavaa talven jatkoa! 😊

   Poista

Kiitos vierailusta blogissani, tule toistekin!😊

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.