sunnuntai 22. marraskuuta 2020

Syksyn aakkoset elämäni tärkeitä asioita aakkosjärjestyksessä

Bongasin tämän haasteen ihanan Tuulan Tuula's life-blogista. Kyllä, vielä on virallisesti syksy, joten tässä vastaukset minun syysaakkosiin. Let's go, lähdetään katsomaan, mitä kirjainten takaa löytyy.

Aikuisen naisen lifestyleblogi
Perhosen siivin luoksesi hiivin


A  Abba    Olen fanittanut Abbaa vuodesta 1973 asti. Nimittäin silloin Abba osallistui Ruotsin Euroviisukarsintoihin kappaleella Ring Ring. Mutta Abbaa ei valittu edustamaan Ruotsia, voiton vei joku muu. Seuraavana vuonna 1974 Abba räjäytti potin ja loppu onkin historiaa. Tukholman Abba-museo on minulla vielä käymättä, sinne, kunhan korona hellittää.

B Borås   Passissani lukee syntymäpaikan kohdalla Borås Ruotsi. Kuten monet muutkin, vanhempani lähtivät Ruotsiin paremman toimeentulon perässä 1960-luvun alkupuolella. Boråsissa synnyin sitten minä. Muutama vuosi sitten teimme nostalgiamatkan Boråsin seudulle. Siellä on edelleen sama sairaala, jossa minä parkaisin ensi-itkuni.

Aikuisen naisen lifestyleblogi
Minä synnyin täällä


C Celsius        En ole talvi-ihminen, inhoan pakkasta ja kylmää. Mielellään Celsiusmittari saisi näyttää koko ajan vähintään +15, niin olisin onnellinen.

D Diagnoosi   Toinen tyttäristäni on erityinen, hän sai diagnoosin 2,5-vuotiaana. Diagnoosin saaminen oli sikäli helpotus, että kaikelle oudolle löytyi syy.

E Erityinen     Kun lapsi saa diagnoosin ja on erityislapsi, mikään ei ole enää ennallaan. Kaikki muuttuu. Jokainen, joka on sen kokenut, tietää, mistä puhun.

F Ford Mondeo  Minulla oli pitkään Ford Mondeo. Meistä tuli hyvä pari, koettiin monia reissuja yhdessä. Kun Mondeon aika tuli täyteen ja suuri kuorma-auto nosti sen pihdeillään romutukseen vietäväksi, minä purskahdin itkuun. Voiko autoon kiintyä? Kyllä voi.

G Grand Hotel Stockholm  Lukion jälkeen en tiennyt, mikä minusta tulee isona. Tarvitsin aikaa miettiä, päätin, että lähden jonnekin kauemmas. Pääsinhän minä Tukholmaan asti. 

Aikuisen naisen lifestyleblogi
Grand Hotel Tukholma      (kuvakaappaus netistä) 

Kuvassa näkyvässä Grand Hotelissa olin töissä huonesiivoojana yhden vuoden ajan. Asuin itse myös tässä hotellissa. Minulla kävi tuuri, sillä sain huoneen juuri tältä puolelta, josta on näkymä suoraan Kuninkaanlinnaan. Näette nuo pyöreät ulokkeet heti tuon oranssin seinän vieressä. Minun huoneeni ikkuna oli tuo kolmannen kerroksen pyöreä erkkeri. Ei huono. Terveisiä Annelle ja Jaanalle, jos satutte lukemaan tämän. 

H Harrastus    Tästä bloggaamisesta on yllättäen tullut minulle rakas harrastus. Välillä epäilen, että lukeeko näitä juttuja kukaan. Kuitenkin kirjoitan, tämä on mukavaa hommaa. Haaveena on kehittää blogia ja joskus  saada tästä sivutyö.

I Ihmeellinen on elämä  Lempijouluelokuvani, jonka katson joka joulu ja jota ilman joulu ei tule.

J Julia ja Janina   Rakkaat tyttäret.

K Kokkola        Kaupunki, jossa olen elänyt lapsuuteni ja aloittanut koulutien.

L Lepo ja liikunta  Kun ikää on tullut enemmän, sitä ymmärtää kuinka tärkeitä nämä kaksi asiaa ovat. 

M Mies elämässäni  Kiitos, että olet. Yhteinen tiemme on ollut täyttä elämää. Välillä on ollut mutkia, mutta "me ollaan me" .


Aikuisen naisen lifestyleblogi
Laivaristeilyllä Savonlinnassa kesä 2020


N Nikkilä   
 Lapsuudessani muutimme hyvin useasti. Mutta yksi asia oli ja pysyi paikallaan, se oli mummolani, Nikkilä. Olen viettänyt Nikkilässä kaikki lapsuuden kesäni. 

O Oulu       Oulu on kotikaupunki. Olen viettänyt Oulussa lapsena paljon aikaa,  toinen mummola oli ihan lähellä nykyistä kotiani. Mannerheiminpuisto oli lapsuuteni leikkipaikka. Nyt olen asunut täällä kolme vuotta. Tunnen, että ympyrä on sulkeutunut.

P Perhe        Nykyisenä eksien ja nyksien aikakaudella perhe on minulle laajempi kokonaisuus kuin biologiset sukulaisuussuhteet tai papin edessä vannotut valat. 

Q     Oi Quu......  Joskus sinä pidät minua hereillä. 

R Rakkaus Rooma    Rakkaus ja Rooma kuuluvat tässä tarinassa yhteen. Elokuussa vuonna 2014 lähdimme lomalle Roomaan. Siellä Espanjalaisilla portailla tapahtui seuraavaa. Seurustelukumppani sanoi: "Istuppa tuohon portaalle, minulla on tärkeä kysymys" . Hetki siinä meni ja miljoona perhosta vatsassa, kun tajusin mitä hän aikoo kysyä. Itkin ja nauroin yhtäaikaa ja sanoin tietysti "Kyllä" .

S Savusauna     Meillä on mökillä maailman paras savusauna. Siellä saunan hämyssä pehmeässä löylyssä unohtaa kaikki murheet. Saunasta olen kirjoittanut aiemmin täällä ja täällä .

Aikuisen naisen lifestyleblogi
Maailman paras savusauna 


T Työ      
Minulla on ollut aivan ihmeellinen onni. En ole koskaan ollut työttömänä. Olen elämälle erittäin kiitollinen, että töitä on riittänyt. 

U Uneton Seattlessa   Toinen lempielokuva. Kun olimme New Yorkissa muutama vuosi sitten, tämän elokuvan innoittamana minunkin piti päästä käymään Empire State Buldingissä. 

V Vatikaani   Vatikaani liittyy oleellisesti Rooman tapahtumiin. Kun olin vastannut kyllä, alkoi sormusten etsintä. Se ei ylllättäen  ollutkaan mikään helppo juttu. Oli elokuu ja miltei kaikki korukauppiaat lomalla. Vihdoin kuitenkin sormukset löydettiin ja ne pujotettiin sormiin missäpä muualla kuin Pyhän Pietarin kirkossa Vatikaanissa.

Aikuisen naisen lifestyleblogi
Kihlat vaihdettiin Pyhän Pietarin kirkossa Vatikaanissa 

X   Exä   
Lasteni isä. Toisen tyttären erityisyydestä johtuen soittelemme exän kanssa miltei joka viikko. Tätä nyt joku siellä ihmettelee, miksi olemme edelleen melko tiiviisti yhteyksissä. Kun oma lapsi on erityinen, myös vanhempien suhde on erilainen. Yhteinen vastuu ja huoli aikuisesta erityisestä ei lopu koskaan.

Y   Yksinolo    Työni on todella sosiaalista. Ympärillä on koko ajan kollegat ja asiakkaat. Lisäksi työpaikalla on paljon taustahälyä ja ääniefektejä. Jotta palaudun kaikesta tästä, tarvitsen paljon yksinoloa ja totaalista hiljaisuutta. 

Z   Zempele   Tarkoittaa Kempele. Pieni ja dynaaminen kunta Oulun naapurissa. Kempeleessä kaikki alkaa Z-kirjaimella. Zeppelin, Zimmari, Zytyke, Zatelliitti, Zemppiareena. Asuin Kempeleessä 16 vuotta ja tykkäsin. Kunta on sopivan kokoinen, kaikki on lähellä ja palvelut toimivat.

Å  Åland=Ahvenanmaa  on minulle tuntematon paikka. Olisi ihanaa päästä joskus tutustumaan Ahvenanmaahan oikein kunnolla. 

Ä    Äitiys    Jos joku olisi ennustanut minulle millainen oma "urani" äitinä tulee olemaan, olisin varmasti juossut karkuun. Oikeassa elämässä se ei ole mahdollista, vaan on otettava vastaan kaikki, mitä elämä antaa. Tämä ei ole ollut helppo tie, tämä on ollut minun tieni. 

Ö   Öland  Öölanti   Sattuneesta syystä olen hieman kallellaan tuonne Ruotsin suuntaan. Fanitan myös kuninkaallisia. Haaveena on joskus päästä heinäkuussa viettämään Victoriadagenia Sollidenin linnan pihamaalle Öölannin saarelle. 

Tässä minun syksyn aakkoset. Nappaa tästä itsellesi haaste, ellet jo ole tähän vastannut. 

Mukavaa ja leppoisaa sunnuntaita Sinulle! 😊  Kiitos, kun olet mukana! 😊

Lämpimästi tervetuloa uudet lukijat! ❤️                                     Päivi 


 

2 kommenttia:

 1. Tämä oli kiva postaus, saatanpa kopsata omaankin blogiin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista! Mukavaa, että olet löytänyt blogiini! Mukavaa uutta viikkoa!
   😊

   Poista

Kiitos vierailusta blogissani, tule toistekin!😊

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.