sunnuntai 1. marraskuuta 2020

Aina mukana joka naisen musthave käsilaukku

Käsi sydämelle nainen! Kuinka monta käsilaukkua sinulla on? Onko joku ihan erityinen lempilaukku? Keräiletkö arvolaukkuja? Ihaniin käsilaukkuihin pääsee tutustumaan Museo Milavidassa Näsilinnan palatsissa ihan keskellä Tamperetta. Aina mukana, Käsilaukun vuosisata näyttely on avoinna vielä 15.11.2020 saakka.

Aina mukana Carry me Käsilaukun vuosisata Museo Milavida Näsilinna

Museo Milavida
Aina mukana Käsilaukun vuosisata näyttely 

Nyt on tunnustuksen paikka. Minä olen hieman kallellaan ihaniin käsilaukkuihin. Silloin ajalla ennen koronaa, kun tuli jonkin verran reissattua ja olimme jossain kaupunkikohteessa, arvatkaa mille osastolle  suuressa tavaratalossa minä menin ensimmäiseksi. Juu, kyllä, käsilaukkuosastolle. Jotenkin vain nautin katsella kauniita laukkuja. Harvoin ostin mitään, koska realisti minussa sanoo "missä ihmeessä saan tilaisuuden kantaa näin upeaa laukkua". Sillä mielestäni upea käsilaukku on tarkoitettu käyttöön eikä koriste-esineeksi. Tosin reilu vuosi sitten ollessani Dublinissa Cath Kidstonen ihanassa liikkeessä en voinut vastustaa kiusausta ja niinpä mukaan kotiin lähti laukku.

Klassinen kaunotar ikoni Grace Kelly

Museo Milavida
Monacon ruhtinatar Grace Kelly

                                    
Museo Milavida
Hèrmes-muotitalon Kelly-laukku

Yksi näyttelyn upeimmista laukuista on Hèrmes-muotitalon Kelly-laukku. Vuonna 1935 Hèrmes alkoi valmistamaan ns. naisten postilaukkua.Vuonna 1956 laukku sai paljon huomiota, kun Monacon ruhtinatar Grace Kelly piti laukkua vatsansa edessä yrittäen piilotella raskauttaan. Laukku saikin sitten nimen Kelly. Laukku tehdään käsityönä vasikannahasta, yhden laukun tekemiseen menee 16-24 tuntia ja laukussa on 2600 ommelta. Laukkua valmistetaan myös krokotiilin, strutsin ja liskon nahasta. Suomalaisesta luonnon- ja eläintensuojelunäkökulmasta kun asiaa ajattelen, nämä vaihtoehdot tuntuvat todella oudolta.

Walesin prinsessa Diana

Museo Milavida
Prinsessa Dianan seurassa koronasyksynä 2020

Museo Milavida
Lady Dior made by Dior

Alunperin Diorin muotitalo toi tämän laukun markkinoille nimellä Chouchou. Tarinan mukaan prinsessa Diana oli tulossa Pariisiin taidenäyttelyyn. Ranskan presidentin puoliso mietti kuumeisesti, mitä Dianalle annetaan lahjaksi. Muotitalo Dior ehdotti tätä käsilaukkua. Näin tapahtui, Diana sai laukun ja ilmeisesti tykästyi siihen, koska laukku nähtiin hänellä useasti käytössä. Tämän kuninkaallisen yhteyden myötä laukku sai uuden nimen Lady Dior.

Muutamia herkullisia poimintoja Aina mukana Carry me käsilaukkunäyttelystä

Museo Milavida
Aina mukana käsilaukku Carry me Museo Milavida

Tästä laukusta minulla tulee heti mieleen villitys, joka oli todella suosittu muutamia vuosia sitten. Nimittäin se, että tehdään niistä juomatölkkien nipsuista laukkuja, vöitä ja koruja. Tosin tässä kyseisessä laukussa "nipsut" taitavat olla hieman arvokkaampia.

Museo Milavida
Aina mukana Carry me Käsilaukun vuosisata Museo Milavida 

Tätä punaista laukkua kantaa rohkea ja kaikelle avoin henkilö. Väistämättä tulee mieleen Kinky Boots-musikaali, jossa päähenkilö Lola julisti kirkkaanpunaisen olevan väri, jossa on seksiä. Ja tässä laukussa sitä totisesti on.

Last but not least, ihanaa käsilaukkuherkkua!

Museo Milavida
Aina mukana Carry me Käsilaukun vuosisata Museo Milavida 

Museo Milavida
Klassikkojen klassikko Chanel

Ei mahda mitään, mutta jumiuduin melko pitkäksi aikaa ihailemaan tätä kaunotarta. Kyseessä on Karl Lagerfeldin versio Coco Chanelin klassikosta. Laukku on vain niin kaunis, tyylikäs, iätön ja elegantti vuosikymmentä toiseen.

Olen täällä blogissa kirjoittanut aikaisemmin (klik tästä) omasta lempilaukkumerkistä, Utuasta. Kun näin Utuan kirkkaanpunaisen Tasku-laukun, se oli rakkautta ensi silmäyksellä. En saanut rauhaa ennenkuin sain laukun omakseni. Kotimainen yritys on aina hyvä valinta. Utua on raahelainen yritys, jonka valikoimissa on mitä ihanimpia laukkuja, asusteita ja vaatteita. Utuan tarinan voit lukea tästä.

Millainen laukku on Sinun lempilaukku? Oletko koskaan ollut samassa tilanteessa, siinä, ettet saa rauhaa ennenkuin saat tietyn laukun omaksesi? 

Hyvää marraskuun ensimmäistä päivää Sinulle! Laitetaanpa käsilaukut olalle/käsivarrelle ja aloitetaan marraskuu ja lähdetään hiljalleen kohti joulua.

Kiitos, kun olet mukana! 😊 Lämpimästi tervetuloa uudet lukijat! ❤️                      Päivi 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos vierailusta blogissani, tule toistekin!😊

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.