maanantai 26. lokakuuta 2020

Unohtumaton elämys Kinky Boots-musikaali Tampereella

                                     //kuvat Kari Sunnari Tampereen Työväen Teatteri//

Toukokuussa 2019  ostin lipun Tampereen Työväen Teatteriin Kinky Boots-musikaaliin. Näinä korona-aikoina sitten sai jännittää, että toteutuuko esitys vai ei. Minun onnekseni Kinky Bootsia ei peruttu ja minä sain viettää pari päivää syyslomaa Tampereella.

aTneerepmaT
Charlie, Lola ja Lolan enkelit Kinky Boots Tampere

Kinky Bootsin tekijänä Cyndi Lauper

Kun minä olin nuori 1980-luvulla ( auts, siis niiiiin kauan sitten) Cyndi Lauperin hitit soivat kaikkialla.
Mieleen ovat jääneet Girls just wanna have fun, Time after time ja varsinkin True colors. Tämä viimeksi mainittu True colors muodostaa mielestäni yhteyden Kinky Bootsiin. True colors ainakin minulle merkitsee sitä, että ole uskollinen itsellesi, sille sinulle joka oikeasti olet. Ole rohkeasti ja ylpeästi juuri sinä, ainutlaatuinen oma itsesi. Tämä on myös Kinky Bootsin viesti.

Tampereen Työväen Teatterin Kinky Boots

Kinky Bootsin tarinassa Charlien isällä on  kenkätehdas, jossa tehdään tyylittömiä ja vanhanaikaisia kenkiä, mitkä eivät mene kaupaksi. Senhän arvaa, miten siinä käy. Konkurssi ja työntekijöiden irtisanominen vain odottavat toteutumistaan.

Tampereen työväen teatteri
Isä ja poika eläköön Price&Son kenkätehdas

Yllättäen Charlien isä menehtyy ja Charlie huomaa olevansa kenkätehtaan omistaja. Charlie on kahden tulen välissä. Uusi, vasta morsiamen kanssa aloitettu  elämä Lontoossa tai konkurssikypsä kenkätehdas pikkukaupungissa. Kumman Charlie valitsee, molempia ei voi saada.

Tampereen työväen teatteri
Elämä Lontoossa tai kenkätehdas maaseudulla?

Valinta on ilmeinen, pikkukaupungissa on totuttu siihen, että perijä on tehtaan johtaja. Tehtaalla tilanne on tukala, asiakkaat palauttavat tilaamiaan kenkiä ja uusia tilauksia ei ole. Kohtalon oikusta eräänä iltana pimeällä kujalla Charlie törmää Lolaan.

Tampereen Työväen teatteri
Charlien ja Lolan (Simon) kohtaaminen

Lolalla on ongelma. Hän rakastaa ja käyttää kauniita kenkiä. Ongelma on se, että naisille tehdyt kauniit kengät eivät kestä Lolan/Simonin jaloissa. Charlie saa idean. Kenkätehdas alkaa valmistamaan kinkysaappaita isoissa kokonumeroissa. Ja kukapa muu olisi parempi suunnittelemaan kenkiä kuin Lola, jolla on käyttäjäkokemusta ja -näkemystä.

Tampereen työväen teatteri
Kenkädesigner Lola ja muutamia malleja

Kenkämalleja alkaa putkahdella ilmoille, mutta hieman vaatii hiomista, ennenkuin löytyy täysin Lolaa tyydyttävä malli. Ei, kenkä ei todellakaan saa olla viininpunainen. Kuka nyt viininpunaisia kenkiä laittaisi jalkaan. Ei, kengän täytyy olla kirkkaanpunainen, nyt tarvitaan seksiä myös kenkiin.

Tampereen työväen teatteri
Lolan enkelit esittelemässä kenkämalleja

Sieltähän se viimein tuotantolinjalta putkahtaa, täydellinen saapaspari ja juuri oikean värinen, kirkkaanpunainen.

Tampereen Työväen teatteri
Täydellinen kirkkaanpunainen saapaspari Kinky Boots!

Charliella on jonkin verran haastetta saada tehtaan väki uskomaan suunnitelmaan. Punaiset saappaat pitää vielä markkinoida maailmalle. Messuille Milanoon, sinne kokoontuu muotialan väki. Juuri ennen messuja tapahtuu välikohtaus, jonka seurauksena Charliella ei ole muuta mahdollisuutta kuin nousta itse catwalkille esittelemään kenkiä. Mutta tottakai, tarinassa on happy end, catwalkille pelmahtaa Lola enkeleineen mitä upeimmissa saappaissa.

Tampereen työväen teatteri
Saammeko esitellä Kinky Boots by Lola

Millainen vaikutelma minulle jäi Kinky Bootsista?

Olen tunneihminen ja upeassa loppukohtauksessa itkin, nauroin ja jammasin mukana. Kinky Boots iski suoraan sydämeen. Itsensä hyväksyminen ja rakastaminen, se, että uskaltaa olla oma itsensä, nämä ovat tärkeitä teemoja. Nyky yhteiskunnassa oleminen omana itsenään on toisinaan vaikeaa. Kaikkien pitäisi olla samanlaisia ja auta armias, jos poikkeat massasta, saat heti osaksesi mahdollista ilkeilyä ja syrjintää.

Esiintyjät, orkesteri, koko tekijäjoukko

Upeaa työtä, kiitos, että sain kauttanne kokea tämän Kinky Boots-elämyksen. Laulu, musiikki, tanssinumerot, puvustus, lavastus, valot, upeaa. Kaikki toimi niin hienosti yhteen. Eniten hämmästelin Lolan enkeleitä, sitä tanssimista todella huikaisevan korkeissa koroissa. Siis wau! Sen sanon, ettei onnistu ihan jokaiselta.

Turvajärjestelyt Tampereen Työväen teatterissa

Korona-ajan turvajärjestelyt oli huomioitu todella hyvin. Lipussa oleva istumapaikka ei ole se, missä istut, vaan teatterin henkilökunta näytti paikan, jossa oli huomioitu turvavälit. Katsomo täytettiin alkaen alhaalta. Yleisissä tiloissa oli runsaasti käsidesiä tarjolla. Suurin osa yleisöstä piti maskia.

Tampereen työväen teatteri
Lola ja hänen upeat enkelinsä Kinky Boots Tampere

Juuri nyt täällä Oulussa on todella syksyinen päivä. Vettä tulee taivaan täydeltä, on harmaata ja itse asiassa aika hämärää, vaikka kello on vasta 12.00. Siis keskipäivä. Todellakin tekee mieli kääriytyä lämpimän viltin alle hyvän kirjan ja suklaalevyn kera. Mutta kuulkaa, minä piristyin heti, kun muistelin tätä Kinky Bootsia ja sen antamaa energiaa. 

Oletko nähnyt Kinky Bootsia Tampereella/Helsingissä/maailmalla? Mitä tykkäsit?

Vielä tähän loppuun lause, jonka Lola sanoi yhdessä kohtauksessa. Lause on alkunperin Oscar Wilden.

"Be yourself - everyone else is already taken"   Tämä on niin totta.

Uusi viikko ja uudet kujeet, hyvää viikkoa Sinulle! 😊

Kiitos, että luit tänne saakka, mukava, että olet täällä! Uusille lukijoille lämpimästi tervetuloa! 💖

                                                                                                                 Päivi


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos vierailusta blogissani, tule toistekin!😊

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.