torstai 3. syyskuuta 2020

Raesärkät Nurmeksen lähellä sopii kaikille retkipaikaksi

Kesäloma on tältä vuodelta taaksejäänyttä elämää. Nyt onkin aika jakaa muutamia muistoja. Kävin toisella lomaviikolla asuntoautoreissulla reissukumppanin kanssa. Asuntoautolla reissatessa emme aina yövy virallisilla leirintäalueilla, vaan etsimme ns. puskaparkin. Aloin googlettamaan sopivaa puskaparkkia ja lähin siinä tilanteessa oli Raesärkät, sinne siis.

Raesärkät Natura-alue lähellä Nurmesta

Raesärkät
Raesärkät opastaulu
Alueelle menee kapea metsätie, ilta alkoi jo hämärtyä, hieman mietitytti, että mihinkähän tässä oikein joudutaan. Mutta perillä odottikin todella mukava yllätys. Hyvän kokoinen parkkipaikka, jossa meidän lisäksemme yöpyi kaksi muuta seuruetta asuntoautoillaan.

Seuraavan päivän valjetessa oli hyvä lähteä tutustumaan alueeseen paremmin. 

Raesärkät alueelta löytyvät seuraavat palvelut

Nuotiopaikka

Raesärkkä
Raesärkät retkeilyreitin lähtöpisteen nuotiopaikka
Aivan ihana nuotiopaikka Ahven-Valkeisen rannalla. Sieltä järvi jo pilkottaa.

Uimapaikka

Raesärkät
Raesärkät retkeilyreitin lähtöpisteen uimapaikka
Aivan upea juttu, että jossain keskellä ei mitään on kunnon laituri. Ei tarvitse arvuutella, mistä laskeutua veteen. No okei, tunnustan, en käynyt uimassa. Houkutus oli kyllä suuri, sillä vesi on kristallinkirkasta ja laiturin päässä ei ollut kovin syvästi vettä.

WC ja puuvarasto

Raesärkät
Raesärkät retkeilyreitin lähtöpisteen wc ja puuvarasto
Tälle vessalle annan 10 pistettä. Siis harvoin, todella harvoin retkipaikoilla on kunnon vessa. Tämä vessa oli siisti kompostivessa. Viereisestä puuvarastosta saa nuotiopuut. 

Retkeilyreitin lähtöpisteeltä lähtee mukava ylämäki, mitä sieltä löytyykään.

Raesärkät
Raejärvelle lähtee helppokulkuinen reitti
Me päätimme lähteä suuntaan Raejärvi. 

Raesärkät
Upeat harjumaisemat Raesärkkä
Tätä kirjoittaessa palautan mieleeni aurinkoisen mäntykankaan tuoksun, yhden lempituoksuistani.  Siis katsokaa tätä maisemaa! Niin kaunista ja retkeilijän kannalta helppokulkuista. Tätä reittiä voi suositella ihan koko perheelle, lapsetkin pystyvät tässä kävelemään. Kyseessähän on vanha kärrytie. Voi mielessään kuvitella miten näissä maisemissa on matkustettu kauan sitten.

Seuraavaksi tulikin vastaan tämä kyltti.

Raesärkät
Tammensuvannossa on hieno nuotiopaikka
Päätimme, että lähdemme katsomaan millainen paikka on Tammensuvanto. 

Raesärkät
Harjulta avautuu upea maisema Iso Raejärvelle
Ennen Tammensuvantoa avautuu upea maisema kohti Iso Raejärveä. Tästä maisemasta vain pienen matkan päässä tulee alamäki ja siellä on Tammensuvannon nuotiopaikka.

Tammensuvannon nuotiopaikka

Raesärkkä
Tammensuvannon nuotiopaikka Raesärkät
Tammensuvannon nuotiopaikka on aivan ihana. Nuotiopaikan vieressä lirisee pieni puro. Paikka on ilmeisen suosittu, enkä yhtään ihmettele miksi. Niin kaunista. Meidän sinne mennessä vastaan tuli pariskunta, saimme hetken nauttia paikasta kahdestaan. Kun me lähdimme, vastaan tuli perhe. 

Tammensuvanto
Tammensuvannon nuotiopaikan wc
Myös tämä nuotiopaikka on hyvin varustettu. Siellä ei tarvitse olla hätää kärsimässä, vaan sieltä löytyy siisti vessa. Lähellä vessaa on myös puuvarasto. 

Raesärkät
Noudatetaan ohjeita säästetään luontoa
Raesärkät
Kumpuileva harjumaisema Raesärkät
Näissä maisemissa on tärkeää kulkea vain merkityillä reiteillä. Säästetään tätä upeaa luontoa, että tulevatkin sukupolvet saavat retkeillä näissä ihanissa maisemissa.

Kulkuyhteyksistä Raesärkkään voit lukea täältä.

Täytyy sanoa, että hieno luontokohde, jossa olivat toimivat ja siistit palvelut. Kannatti googlettaa puskaparkkia ja lähteä entuudestaan ihan outoon paikkaan.

Kun sinä reissaat asuntoautolla/asuntovaunun kanssa, yövytkö aina samoilla paikoilla?

Ja matka jatkuu....Seuraavassa postauksessa olen ikonisissa Suomimaisemissa, Kolilla.

Mukavaa, että olet täällä! ❤️   Lämpimästi tervetuloa uudet lukijat! ❤️

                                                                    Nähdään! 😊   Päivi


2 kommenttia:

  1. Näyttää ja kuulostaa kivalta paikalta! Oltiin hiljattain tutustumassa Nurmeksen puutalokortteleihin, mutta ei tiedetty tuosta paikasta mitään. Jos olisi tiedetty, niin olisi varmaankin vierailtu.

    VastaaPoista
  2. Tämä upea luontokohde olisi meilläkin jäänyt kokematta, ellen olisi googlettanut lähintä puskaparkkia. Luulenpa, että kovin moni ei välttämättä tiedä tätä upeaa paikkaa. Hyvä yhdistelmäreissu Nurmeksen seudulle olisi yhtenä päivänä puutalokierros, toisena luontoretkelle Raesärkille. 😊

    VastaaPoista

Kiitos vierailusta blogissani, tule toistekin!😊

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.