perjantai 24. heinäkuuta 2020

Monien mahdollisuuksien kohde Varessäikkä Siikajoella

Edellisessä postauksessa sanoin lähteväni parin päivän rantalomalle. Niin lähdinkin, nimittäin Varessäikkään Siikajoelle. Mitä, etkö ole koskaan kuullutkaan Varessäikästä? Korjataan asia samantien, tule mukaani tutustumaan monien mahdollisuuksien kohteeseen, Varessäikkään.

Varessäikkään voit saapua veneellä

Varessäikkä Siikajoki
Varessäikän venesatama Siikajoki
Yksi Siikajoen kunnan kolmesta merisatamasta on Varessäikkä. Satamassa on kaksi lukittua laituria sekä vieraslaituri, jota tosin ei ole merkitty. Varessäikän sataman on huomioinut jopa Venelehti, katso tästä. Varessäikkään voit siis saapua veneellä. Varessäikkää vastapäätä on Hailuoto.

Varessäikässä on upea uimaranta

Siikajoki Varessäikkä
Varessäikän matala ranta sopii lapsiperheille

Siikajoki varessäikkä
Varessäikän rannalla ei ole tungosta

Siikajoki Varessäikkä
Rantaselfie
Minä olen merenrantaihminen. Voisin istua vaikka kuinka kauan katsomassa kaukaisuuteen, kuuntelemassa aaltoja ja lokkien kirkunaa. Varessäikän ranta sopii hyvin koko perheelle. Ranta on matala ja syvenee loivasti, itse asiassa saa kahlata melko pitkälle, että pystyy uimaan.

Mitä Varessäikästä löytyy?


Siikajoki Varessäikkä
Varessäikän tornista voit katsella lintuja
Varessäikässä on pieni torni, jonne voi kiivetä. Tornista voi vaikkapa tarkkailla lintuja ja kiikaroida kohti Hailuotoa, mikä onkin yllättävän lähellä.

Siikajoki Varessäikkä
Varessäikässä on hyvät huoltotilat
Kuvassa näkyvien huoltotilojen lisäksi Varessäikässä on melko uusi grillikota ja laavu. Enemmän tietoa Varessäikästä löytyy Visit Raahen sivulta.

Siikajoki Varessäikkä
Lähiruokaa suoraan kalastajalta Tyybäkinoja
Tämän kesän, 2020, uutuus rannalla on paikallisen kalastajan, Tyybäkinojan grillivaunu.

Siikajoki Varessäikkä
Tyybäkinojan kalaburgeri on tosi hyvää
Grillivaunu on avoinna heinäkuussa ke-su klo 13-19, elokuussa viikonloppuisin. Minä ostin kalaburgerin, siis tosi hyvää ja täyttävää. Kalapihvi, mikä on tehty ahvenesta, on suuri. Kalaburgerilla lähtee isompikin nälkä. Mielellään tuen paikallista yrittäjää.

Voiko Varessäikässä yöpyä asuntoautolla tai asuntovaunulla?


Siikajoki Varessäikkä
Tervetuloa Varessäikkään Siikajoelle
Varessäikässä on muutamia paikkoja asuntoautoille/vaunuille. Kun itse olin Varessäikässä viime viikonloppuna, paikalla oli useampia "autokuntia" sekä muutama teltta. Varessäikkä on perheiden suosiossa, sillä paikka on rauhallinen ja matala ranta sopii lapsille. Huomio! Jos lukijoissa on Pokemon Go-pelin pelaajia, Varessäikässä on sali ja kaksi stoppia.

Aikaisempi postaukseni Lumijoen Varjakasta, lue tästä, on ollut suosittu. Jos Varjakkaan ei jostain syystä pääse, Varessäikkä on ihan samalla suunnalla. Jatka vain rannikkotietä pitkin eteenpäin etelän suuntaan. Itse asiassa Varessäikästä näkee Varjakan edustalla olevan tuulimyllyn.

Siikajoki Varessäikkä
Hiekkaa, kukkia, oksia, lintujen jälkiä Varessäikkä Siikajoki

Tässä reittiohjeet. Aja Lumijoelta eteenpäin tietä 813 niin pitkästi, kunnes tulee viitta Karinkanta, käänny siitä. Aja Karikannan "keskustan" ohi, kunnes tulee risteys Säärentie oikealle, Niitynmaantie vasemmalle, käänny Niitynmaantielle. Aja Niitynmaantietä niin pitkästi, kunnes tulee viitta Varessäikäntie, käänny siitä. Aja Varessäikäntietä niin pitkästi kuin tietä riittää, tie päättyy merenrantaan. Olet perillä!

Vielä on kesää jäljellä, laulaa Mamba. Jos olet asuntoautolla/vaunulla liikkeellä Oulun eteläpuolella, käy tutustumassa Varessäikkään.

Postaukseen lisätty 5.8.2020. Ilokseni huomasin, että Adventurista on myös käynyt tällä minulle niin tutulla paikalla,Varessäikässä. Lue Adventurista postaus tästä.

Näissä fiiliksissä tällä kertaa. Mukavaa kesäistä viikonloppua Sinulle!

Kiitos, kun luet blogiani ❤️! Lämpimästi tervetuloa uudet lukijat ❤️!     Päivi 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos vierailusta blogissani, tule toistekin!😊

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.