sunnuntai 5. heinäkuuta 2020

Erodraamaa, ihmissuhteita ja suoraa toimintaa

Pitkään aikaan en ole lukenut näin hauskaa kirjaa kuin Marja Kankaan esikoisteos Miestä näkyvissä. Sain kirjan arvostelukappaleen, kiitos WSOY.  Kirjaa lukiessa saa nauraa ja hämmästellä varsin todentuntuista tarinaa.

Marja Kangas Miestä näkyvissä

Marja kangas
Marja Kangas Miestä näkyvissä
Veikkaan, että suurin osa meistä keski-ikäisistä naisista on kokenut saman kuin kirjan päähenkilö Sirkku. Avioeron, draamalla tai ilman, eron myötä tulevat erilaiset tunnetilat sekä käytännön asiat. Oma lukunsa on elämä eron jälkeen. Tulee tunne, kelpaanko enää mihinkään, kenellekään. Pitää ehkä lähteä "radalle" testaamaan omaa "markkina-arvoa".

Marja Kangas
Marja Kangas Miestä näkyvissä
Kirjan päähenkilö Sirkku ottaa eron jälkeen lähikontaktia muutamaan mieshenkilöön. Nämä intiimit kohtaamiset on kirjassa kuvattu aika yksityiskohtaisesti ja itse asiassa, sivuhuomatuksineen, hauskasti. Jokainen aikuinen tietää ja tuntee tilanteet, missä ollaan.

Marja Kangas
Marja Kangas Miestä näkyvissä 
Tykkäsin myös kirjan henkilögalleriasta. Päähenkilön, Sirkun, ystävättäret Alma ja Margaretha ovat hauskoja ja persoonallisia. Jotenkin niin tätä päivää, "onks feng shuit kohdillaan?". Myös ex-anoppi on niin anoppi kuin olla ja voi.

Marja Kangas on ammatiltaan teatterin opettaja. Ehkä siksikin yksi kirjan tapahtumamiljöö on teatteri, sillä päähenkilö Sirkku on ammatiltaan näyttelijä. Mielenkiintoista lukea, vaikkakin kuvitteellista tilannetta näytelmän harjoituksista.

Miestä näkyvissä on koukuttava teos. Tekee mieli lukea koko kirja kerralla ja katsoa, miten Sirkun käy. Miten hän selviää erosta. Teksti on sujuvaa ja soljuvaa ja helppoa lukea. Tämä kirja on parasta mahdollista lomalukemista.

Marja Kangas
Marja Kangas Miestä näkyvissä
Marja Kangas on tällä Miestä näkyvissä-romaanin käsikirjoituksella voittanut WSOY:n ja Prisman Tarinan viemää-kirjoituskilpailun. Kilpailussa oli mukana 788 käsikirjoitusta, joista Miestä näkyvissä vei voiton. On hienoa, että vielä järjestetään kirjoituskilpailuja. Näin uudet kirjalliset kyvyt ja pöytälaatikkokirjailijat saavat mahdollisuuden tuoda esille käsikirjoituksiaan.

Kiitos arvostelukappaleesta WSOY. Lämmin suositus tälle kirjalle, ota kirja  mukaasi lomakassiin rannalle, mökille, minne vain.

Päätän tämän postauksen kirjan tunnelmiin. Ollaan jokainen oman elämämme Dancing Queen, joka viettää parasta aikaa "Having the time of your life".

Kiitos, kun luet blogiani ❤️!  Lämpimästi tervetuloa uudet lukijat ❤️!       Päivi
1 kommentti:

  1. Moikka! Luin juuri Marja Kankaan haastattelun ja muistin, että olit kirjoittanut hänen kirjastaaan. Tämähän on loistava kesäromaani. Näyttää olevan jo suoratoistopalvelussa seka luettavana että kuunneltavana.
    Kiitos vinkistä Päivi <3 Ja mukavaa heinäkuuta!

    VastaaPoista

Kiitos vierailusta blogissani, tule toistekin!😊

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.