sunnuntai 14. kesäkuuta 2020

Monipuolinen Maalahden limppu sopii ruoanvalmistukseen

Mainos, sisältää saatuja prtuotteita, @maalahdenlimppu, @somessacom. Sisältää *kaupallisen linkin. Onko sinulle Maalahden limppu tuttu? Minulle ei ollut ja siksi olikin mukava saada tutustua Maalahden limppuun.

Maalahden limppu
Maalahden limpun tutustumispaketti
Olin mukavasti yllättynyt, kun posti toi paketin Maalahden limpulta. Pisteet siitä, että paketti tuotiin kotiin saakka. Ovisummeri soi ja sielläpä oli "postipoika" paketin kanssa.

Olen visuaalinen ihminen, värit ja estetiikka ovat minulle aika tärkeitä asioita. Ensimmäiseksi huomio kiinnittyi Maalahden väreihin ja yleisilmeeseen, mikä toistui sekä leipäpusseissa että kirjassa ja esitteissä. Tykkään! Sininen ja kulta on hyvä ja tyylikäs väriyhdistelmä.

Maalahden limpun historiaa ja nykypäivää

Maalahden limppu
Aito maku vuodelta 1906 kirja kertoo Maalahden limpun historiaa

Maalahden limppu, Aito maku vuodesta 1906-kirja on itsessään jo upea. Kovakantinen, kiiltäväsivuinen kirja sisältää sekä yrittäjäsuvun historiaa sekä herkullisia ruokakuvia resepteineen. Maalahden limpun tarina on saanut alkunsa Kalle Malmbergistä. Mielenkiintoinen yksityiskohta Kalle Malmbergin tarinassa on, kun Kalle lähti Amerikkaan ja jätti Suomeen vaimon ja kuusi lasta. Amerikassa Kalle jatkoi leipomotoimintaa valmistamalla piirakoita, leipää ja kakkuja. Kalle palasi Amerikasta Maalahteen vuonna 1906. Palatessaan hänellä oli lempinimi Bagar-Kalle.

Tästä Kallen tarinasta tulee mieleen oma isoisän isä, joka myös teki reissun Amerikkaan, mutta päätti kuitenkin palata kotimaisemiin Siikajoelle. Pappani tarinaa muistelen New York-postauksessa, lue tästä.

Nykyisin Maalahden leipomo on moderni Vaasassa toimiva tuotantolaitos. Kaikki ei onneksi ole muuttunut, sillä Maalahden limpun taikina tehdään edelleen perinteitä kunnioittaen käsityönä.

Maalahden limppu
Maalahden limpun moderni tuotantolaitos toimii Vaasassa
Maalahden limppu on monipuolinen raaka-aine ruoanvalmistukseen

Maalahden limppu on todella monikäyttöinen. Limppu on laktoositon, maidoton, runsaskuituinen ja juureen leivottu. Limpussa ei ole käytetty mitään säilöntä- tai lisäaineita. Ja limppu on  tosi hyvää! Nam! Limpun rakenne on aika tiivis, maku on sopivan makea.

Koska minulle Maalahden limppu oli täysin uusi tuttavuus, yllätyksenä tuli myös limpun monikäyttöisyys. Upeita ruokakuvia katsoessa teki heti mieli alkaa itsekin kokeilla jotakin uutta. Katso  Maalahden limpun reseptejä tästä.

Maalahden limppu


Maalahden limppu


Näitä kuvia katsellessa sisäinen kokki minussa melkein heräsi henkiin. Minut tuntevat kuitenkin tietävät, etten oikeasti vietä keittiössä paljon aikaa. Maalahden limppua kokeilin kahteen eri ruoka-annokseen. Leikkasin limpusta kuutioita, jotka paahdoin paistinpannulla. Yhdistin kuutiot sekä suolaiseen että makeaan.

Maalahden limppu
Savulohisalaatti mukana paahdetut Maalahden limppukuutiot

Maalahden limppu
Vaniljajäätelöä, mansikoita ja paahdettuja Maalahden limppukuutioita
Paahdetut limppukuutiot sopivat hyvin yhteen savulohisalaatin ja vaniljajäätelön ja mansikoiden kanssa. Jäätelöannoksessa oli mukana vielä ripaus hunajaa. Molemmat annokset nam!.

Minähän olen myös jouluihminen. Ja tämä alla oleva resepti odottaa joulua.

Maalahden limppu
Maalahden limpun Joulu Cookies
Tämä resepti saa jo nyt veden herahtamaan kielelle. Tulevana jouluna, siis vain 6 kuukauden kuluttua, näitä joulu cookies täytyy kokeilla. Limppua, jouluisia mausteita ja suklaata.....nam.

Nykyään yllättävän moni "suomalainen"  yritys on ainakin osittain  ulkomaalaisessa omistuksessa, minusta on hienoa, että vielä löytyy kotimaisia perheyrityksiä. On mukava lukea perheyritysten historiaa ja tarinaa. Tuetaan yhdessä suomalaista yrittäjätarinaa ja ostetaan suomalaisten yritysten  kotimaassa valmistettuja tuotteita.

Jos haluat katsella hurmaavia ruokakuvia sekä tutustua huippukokkien laatimiin resepteihin, voit tilata reseptikirjan *tästä.

Voi kesäkuu, älä mene näin nopeasti! Ensi viikolla on jo juhannusviikko. Nyt nautitaan tästä valosta, vihreästä ja lämmöstä.

Kiitos, kun luet blogiani ❤️! Lämpimästi tervetuloa uudet lukijat ❤️!      Päivi 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos vierailusta blogissani, tule toistekin!😊

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.