torstai 25. kesäkuuta 2020

Juhannustunnelmaa ja behind the scenes kuvat

Juhannus 2020 on muisto vain ja viimeistään nyt on aika alkaa nauttia tästä hellekesästä. Itselläni kesäloma on vasta elokuussa, mutta vuorotyötä tekevänä on  vapaapäivät sattuneet sopivasti helteisille päiville. On saanut nauttia kesästä.

Savusauna
Ihanaa luksusta vanha savusauna
Minun juhannukseeni kuului 

                                                              Savusauna

Oletko koskaan käynyt savusaunassa? Suosittelen, jos vain on mahdollista, mikään saunakokemus ei ole niin ihana. Kun lämpö kietoo sinut syleilyyn, laitat vain silmät kiinni ja nautit.

                                                              Jalkakylpy   

Jalkakylpy luonnonkukista
Jalat virkistyvät luonnonkukkien keskellä
Tein itselleni jalkakylvyn, laitoin mukaan luonnonkukkia. Saunassa piti kokeilla muutama viikko sitten Jalavan kaupasta Taivalkoskelta ostettua koivuntuoksuista Osmian saippuaa.   

                                                             Perinteistä suomalaista kesäruokaa 

Grillatut herkkusienet pekonikääreessä
Herkkusienet pekonikääreessä
Alkuun herkkusieniä pekonikääreessä, nam. Vielä, kun olisi ollut sulatejuustoa, mutta se unohtui ostaa. Lähimpään kauppaan on mökiltä 25 kilometriä, päätettiin pärjätä ilman sulatejuustoa.

Uudet perunat
Uudet perunat ovat valmiit nautittavaksi
Kesällä on mukava laittaa ruoka ulkona kesäkeittiössä. Siinä kypsyvät sekä herkkusienet että perunat.

Uudet perunat silli sipuli voi
Uudet perunat kuuluu suomalaiseen juhannukseen
Olen huomannut, että yksinkertaiset perusmaut ovat parhaat. Uudet perunat, silliä, sipulia ja voita, siinä kaikki. On hyvää.

                                                             Suomen kaunis ja vihreä luonto

Suomen kaunis luonto
Ihana rehevä vihreä suomalainen luonto


Suomen luonnon kukat tyynyn alle
Luonnonkukista saa kauniita kukkakimppuja
Kyllä Suomen kaunis ja vihreä luonto on jotain aivan ihanaa. Tulee mieleen tammikuinen, lue tästä, Ras Al Khaimahin reissu. Siellä oli pelkkää hiekkaa, hiekkaa ja taas hiekkaa niin kauas kuin vain pystyi näkemään. Itse asiassa olemme aika onnekkaita täällä Suomessa kun meillä on näin kaunis luonto.
   
                                                             Behind the scenes-kuvat

Ruoanlaitto ulkona
Hyttysverkon avulla mentiin Juhannus 2020
Tosiasiassa mökillä, jossa vietin juhannukseni, oli todella paljon sääskiä. Siis oikeasti järkyttävän paljon.  Ulkona ei juuri voinut olla ilman pitkähihaista vaatetusta. Kuvassa olen pesemässä uusia perunoita kesäkeittiön äärellä. Jonkun verran sääsket onneksi karttavat savua, joten sai hetken rauhan sääskien hyökkäykseltä. Mutta sääskihattua oli pakko pitää, samoin kumppareita, muuten sääsket iskee nilkkoihin.

paljon itikoita
Taistelua sääskiä vastaan
Jalkakylpykuva oli aika haasteellista ottaa. Sääsket pyörivät ihan hulluna ympärillä, sai koko ajan olla huitomassa. Onneksi kuva saatiin otettua ja sain paeta pesuvadin kanssa kuvassa hieman näkyvään savusaunaan lämpöön suojaan.

Summa summarum: mukava juhannus, Suomen kesä on pukeutumis- ja suojautumiskysymys. Kaikesta selviää, jopa miljoonista sääskistä.

Mikä upea helleviikko meillä on juuri nyt. Itsellänikin on tänään torstaina vapaapäivä, tänne meillekin Ouluun on luvattu jopa 30 asteen hellettä. Tänään otan kaiken irti tästä lämmöstä ja kesästä ja lähden Oulun upealle hiekkarannalle Nallikariin. Nautitaan lämmöstä maltilla ja muistetaan suojata itsemme.

Kiitos, kun luet blogiani ❤️! Lämpimästi tervetuloa uudet lukijat ❤️!          Päivi 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos vierailusta blogissani, tule toistekin!😊

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.