torstai 28. toukokuuta 2020

Tv-sarjavinkit Yle Areenaan

Koronakevät on varmasti saanut ihmiset katsomaan enemmän sarjoja. Minulla ei ole mitään maksullisia kanavia. Olen todennut, että Yle Areenastakin tulee niin paljon mielenkiintoista, etten edes ehdi katsoa kaikkea, mitä haluaisin. Nostan tähän esille muutaman sarjan, joita olen viime aikoina Yle Areenasta seurannut.

Yle Areena
Kilkea Castle Irlanti syyskuu 2019
1. Espanjalainen prinsessa

Espanjalainen prinsessa on taattua laatua brittisarjojen ystävälle. Sarja kertoo Katariina Aragonialaisen tarinaa. Katariina on jo lapsena luvattu puolisoksi Englannin tulevalle kuninkaalle, Arthurille. Katariinan sopeutuminen brittihoviin ei ole helppoa. Seinilläkin on korvat ja joka paikassa juonitellaan. Sarja yhdistää  juuri sopivan mielenkiintoisesti sekä todellisia historian tapahtumia että keksittyä  juonikuviota. Katariina Aragonialainen on myös aikoinaan seikkailut linnoissa. Kuvassa olen syyskuussa 2019 Kilkean linnassa Irlannissa. Siellä sain kokea oman Downton Abbey-hetkeni.

2. La otra mirada - Toinen katse

Tämä sarja vie Katariina Aragonialaisen kotimaahan Espanjaan. Sarja kertoo 1920-luvun Sevillasta. Siellä sijaitsee tyttöjen sisäoppilaitos, johon tulee uusi opettaja, Teresa. Pidän siitä, että sarjassa on runsas henkilökavalkaadi. On opettajat omine perheineen ja huolineen. On oppilaat, joilla on myös omia salaisuuksia. Sarjan edetessä salaisuudet alkavat paljastua. Sarjan yleisilme on ihanan raikas, tämä on hyvän tuulen ja mielen sarja. Puvustus on onnistunut, ihailen espanjattarien eleganttia naisellista pukeutumista. On myös mukavaa kuulla välillä muuta kieltä kuin englantia. Tämä on sarja, joka vie mukanaan.

Yle areena
Kongressitalo Harpa Reykjavik Lokakuu 2018
Pari seuraavaa sarjasuosikkia tulee Islannista. Nämä sarjat olen katsonut pelkästään Yle Areenasta, en ollenkaan tv:stä.

3. Isäviikonloput

Sarja kertoo 38-vuotiaasta Karenista, joka saa tietää miehensä pettäneen häntä. Karen itse on parisuhdeterapeutti, mutta siitä ei tässä tilanteessa ole mitään apua. Sarja on jollakin tavalla tragikoominen, siinä on mustaakin huumoria. Sarja on myös realistinen, pidän tavasta, jolla sarjan naiset kuvataan. Naiset eivät ole viimeisen päälle siloiteltuja missejä, vaan ihan tavallisia naisia. Mukavaa on myös se, että sarja on islantilainen ja saa kuulla muutakin kuin englantia. Ensimmäisessä jaksossa huomion herättää runsas suomalaisten astioiden näkyvyys. Islantilaiset pitävät suomalaisesta designista. Saman huomasin itse Akureyrissä, lue tästä, kun ravintolassa oli kotoisasti Kastehelmi-tuikut. Bloggaajakollega Siri Still Life-blogista on myös nostanut tämän sarjan esille, käy tästä lukemassa.

Yle Areena
Gullfossin vesiputous Islanti Lokakuu 2018

4. Koiramies kiertää Islantia

Haluatko lähteä nojatuolimatkalle Islantiin? Katso silloin tämä sarja. Varoitus, sarja nostaa armottoman matkakuumeen. Sarjassa islantilainen Andri Freyr Vidarsson kiertää kotisaartaan koiransa kanssa tutustuen nähtävyyksiin ja ihmisiin. Ensimmäinen osa herätti nostalgisia muistoja. Juuri noin saavutaan terminaaliin ja noustaan Reykjavik Excursions-firman bussiin. Kaupunkiin saapuminen tapahtuu juuri kuvatulla tavalla. Mukava katsella paikkoja, joissa olen käynyt ja samalla muistella reissua. Ylläolevassa Gullfossin vesiputoksesta voit lukea lisää täältä. Islantiin haluan vielä joskus uudelleen!

Tässä minun vinkkini, sarjoista huomaa, etten ole jännityksen ja väkivallan ystävä. Mitään poliisi/rikos jne. sarjoja en katso koskaan. Okei, tunnustan, joskus katson Isä Brown ja hänen laumansa sekä Isä Matteon tutkimuksia. Näillä pappismiehillä on mukava tyyli rikosten ratkaisussa.

Kohta on KESÄÄÄÄ! Mukavaa loppuviikkoa Sinulle! 😊

Kiitos, kun luet blogiani ❤️!   Lämpimästi tervetuloa uudet lukijat ❤️!      Päivi 


2 kommenttia:

  1. Tosi kiva lukea tällaisia postauksia eikä aina vain vinkkejä maksullisten suoratoistopalvelujen ohjelmista!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentista Sini! Mukavaa, että olet löytänyt blogini. Minulla ei ole yhtään maksullista kanavaa, kuten todettu, Yle Areenassakin on niin paljon mielenkiintoista katsottavaa, ettei kaikkea edes ehdi katsoa. Mukavaa uutta viikkoa ja aurinkoista kesää! 😊

      Poista

Kiitos vierailusta blogissani, tule toistekin!😊

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.