sunnuntai 17. toukokuuta 2020

Ragdollkissat Jesse ja Aamos mitä heille kuuluu nyt

Joku ehkä saattaa muistaa, kun joulukuun lopussa sain blogiini vieraaksi ragdollkissat Jessen ja Aamoksen.  Voit lukea joulukuun postauksen tästä.  Pari viikkoa sitten sain jälleen olla muutaman päivän näiden suloisuuksien seurassa. Jesse ja Aamos, mitä heille kuuluu nyt?

Ragdollkissat Jesse ja Aamos 

Ragdoll
Ragdoll Jesse päiväunilla
Ragdollkissa Jesse on jo vanha pappa. Hän täytti muutama viikko sitten 12 vuotta, mikä on ragdollkissalle todella pitkä ikä. Vanhuus ei tule yksin kissallekaan. Jessellä on pientä terveysongelmaa, mutta ei onneksi vielä mitään vakavaa. Muistan sen kuin eilisen päivän, kun haimme Jessen kasvattajan luota Ylivieskasta. Voi, mikä suloinen karvapallero hän olikaan, niin pehmeä ja lämmin.

Ragdoll
Ragdoll Aamos ihmettelee maailman menoa
Aamos on tällä hetkellä 9 kuukautta vanha, vilkas kissapoika. Kun Jesse vain nukkuu, Aamoksella riittää virtaa tutkia uusia asioita.

Ragdoll
Hello I am Aamos the Ragdoll
Aamoksella on edessään haastavat ajat. On tullut ilmi, että Aamoksella on rakenteellinen vika. Hänen hännässään on useampi nikama kasvanut yhteen. Näin ollen Aamos ei pysty liikuttamaan häntäänsä kunnolla. Tämä vaikuttaa moneen asiaan. Esimerkiksi hiekkalaatikolla asiointiin. Aamos ei pysty huolehtimaan puhtaudestaan ja kakkajälkiä löytyy sieltä sun täältä. Toinen tärkeä hännän toiminta on sosiaalisuus. Kissat ilmaisevat oloaan ja tunteitaan hännällä. Kun Aamos ei pysty kunnolla liikuttamaan häntää, myös hänen ilmaisunsa on vajaata.

Ragdoll
Ragdoll Aamos on pehmeä ja lämmin
Aamoksen emäntä, tyttäreni,  on joutunut vakavasti miettimään Aamoksen kohtaloa. Oli olemassa pari vaihtoehtoa, joko olla valmis siihen, että joutuu aina siivoamaan Aamoksen kakkajälkiä tai viedä Aamos eläinlääkärin vastaanotolle, jossa häntä amputoidaan. Hännän amputaatio on iso, kallis ja riskejä sisältävä operaatio. Tyttäreni päätyi hännän amputaatioon, Aamos on leikattu tällä viikolla ja hän voi olosuhteisiin nähden hyvin. Leikkauksesta toipuminen vie kauan aikaa.

Alla olevassa kuvassa Aamos on ollut toipilaana pari päivää. Hännän kohdalla on vain paljasta ihoa ja tynkä. Kauluria hän joutuu pitämään pari viikkoa. Onnellista on se, että vanha pappa Jesse hyväksyy Aamoksen edelleen eikä osoita mieltään.

Vanha pappa Jesse ja toipilas Aamos päiväunilla Muumilakanoissa


Ragdoll
Ragdoll Jesse on jo vanha pappa
Olen monesti miettinyt, olenko kissa- tai koiraihmisiä. Omassa lapsuudessa meillä oli aina koira. Kun omat tyttäret olivat pieniä, meillä oli aina kissa ja pari hamsteria. Joku voisi kysyä, miksi kaksi hamsteria. Kummallakin tyttärellä piti olla oma hamsteri. Nyt omassa elämässä, kun tyttäret jo asuvat omillaan, minulla ei tällä hetkellä ole lemmikkiä. Mutta on mukavaa, kun tytär kissoineen tulee vierailulle ja saa hetken viettää kissaelämää.

Oletko Sinä kissa- tai koiraihminen? 

Tällä kertaa blogissa oli  eläimellistä menoa, näissä tunnelmissa mukavaa sunnuntaita Sinulle! ❤️

Kiitos, kun luet blogiani ❤️!  Lämpimästi tervetuloa uudet lukijat ❤️!    Päivi 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos vierailusta blogissani, tule toistekin!😊

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.