torstai 21. toukokuuta 2020

Millainen on pieni original Ruokaboksi

Kun tein aikaisemmin postauksen Oulun seudulla toimivista ruokaa kotiin kuljettavista yrityksistä, lue tästä, tutustuin Ruokaboksiin. Heidän sivullaan oli kysely, kun siihen vastasi, oli mahdollisuus voittaa 10 euron lahjakortti. Eräänä päivänä puhelin soi, sain tietää voittaneeni sen 10 euroa. Päätin tilata Ruokaboksin, olen siis maksanut Ruokaboksin itse, sain siihen tuon 10 euron alennuksen. Lähdetään katsomaan millainen on pieni original Ruokaboksi.

Millainen on pieni original Ruokaboksi?

Ruokaboksi
Ruokaboksi pieni original sisältö
Ylläolevassa kuvassa on kaikki pienessä original Ruokaboksissa tulleet ruokatavarat. Näistä aineksista syntyy kolme ateriaa. Ruokalista vaihtuu viikottain, tässä ovat vko 19/2020 pienen original Ruokaboksin resepteihin tarvittavat raaka-aineet.

Ruokaboksi
Ruokaboksi tulee tukevassa pahvilaatikossa
Ruokaboksi
Jääkaappitavarat tulevat kylmäpussissa, jossa on kierrätettävä jääpaketti
Onko Ruokaboksin idea sinulle jo tuttu? Ruokaboksissa tulee reseptit ja ruokiin tarvittavat raaka-aineet. Mukana ei tule mitään ylimääräistä, näin minimoidaan hävikki. Raaka-aineet ovat laadukkaita, mukana oli luomutuotteita.

Todella näppärää oli Ruokaboksin saapuminen kotiin saakka. Sain aikavälin, minkä rajoissa Ruokaboksi tulee sekä linkin, josta avautui reaaliaikainen tilanne, missä kuski viilettää. Helppoa! Hienoa oli myös se, kuinka hyvin jääkaappitavarat oli pakattu kylmäpussiin, kaiken lisäksi jääpussi on kierrätettävä.

Pienen original Ruokaboksin aineksista saa kolme ateriaa. Sillä viikolla, kun tilasin Ruokaboksin, ateriat olivat Fenkolilla maustettu lohikeitto, Mausteinen kikherne-shakshuka ja Broileri-kasvis one pot uunissa&vihreä salaatti.

Pienen original Ruokaboksin Fenkolilla maustettu lohikeitto

Ruokaboksi
Fenkolilla maustetun lohikeiton raaka-aineet
Kuvasta puuttuu  sitruuna, josta puristin keittoon mehua. Fenkoli on raaka-aine, jota en käytä koskaan. Yllättävän hyvin se sopi lohikeittoon. 

Ruokaboksi
Pienen Ruokaboksin valmis lohikeitto, hyvää oli
Lohikeitosta tuli hyvää, vaikka itse sanonkin. Lohikeitto on myös todella helppo tehdä. Fenkoli ja puristettu sitruunamehu antoivat keiton makuun säväytystä.

Pienen original Ruokaboksin Broileri-kasvis one pot uunissa&vihreä salaatti

Ruokaboksi
Broileri-kasvis one pot&vihreä salaatti raaka-aineet
Broileri-kasvis one pot&salaatti olikin hieman työläämpi tehdä. Mutta kun kaiken saa uuniin, loppu hoituu itsekseen. Kana on yksi lempi raaka-aineista. En muista, milloin olen viimeksi syönyt punaista lihaa.

Ruokaboksi
Broileri-kasvis one pot, salaatti ja kastike valmiina
Myös tämä ruoka oli hyvää. Minun makuuni broilerinpalat jäivät aavistuksen liian kuiviksi. Etukäteen pelkäsin tuota lohkeavaa jugurttia, josta tuli salaatinkastike. Nimittäin inhoan happamia makuja. Mutta jugurttiin tuli niin paljon mausteita, että ne peittivät happamuuden.

Pienen original Ruokaboksin Mausteinen kikherne-shakshuka

Tee arjesta helpompaa
Mausteinen kikherne-shakshuka syntyy näistä aineksista
Pienen original Ruokaboksin kolmas ruoka olikin sitten uudempi tuttavuus. Muutaman kerran olen maistanut kikherneitä ja myönnän, ettei syntynyt suurempaa intohimoa herneitä kohtaan. Tuore paprika on sellainen raaka-aine, josta taas vatsani ei erityisemmin tykkää, alkaa närästämään. Kolmas asia tässä ateriassa olivat kananmunat. Ohjeen mukaan ruokaseokseen painetaan kolo, jossa kananmunien annetaan hyytyä. Minä en todellakaan pidä hyytyneistä kananmunista. Joten lähtökohtaisesti tässä ateriassa oli haastetta. Sen verran oli pakko soveltaa, että keitin kananmunat.

Tee arjesta helpompaa
Mausteinen kikherne-shakshuka hieman muunneltuna
Onneksi jälkiruoaksi oli mehukkaat klementiinit, niillä pystyi hieman korjaamaan tilannetta.

Kokonaisarvio vkon 19 Pienen original Ruokaboksin aterioista.

Fenkolilla maustettu lohikeitto - paras, helppo tehdä ja hyvää
Broileri-kasvis one pot uunissa&vihreä salaatti - isotöinen, mutta hyvää
Mausteinen kikherne-shahsuka - ei jatkoon, ei ollut minun makuuni

Ruokaboksin idea on kuitenkin hyvä. Tulee reseptit ja ruokiin tarvittavat raaka-aineet. Kaikki on mitoitettu tarkasti, kun tarvitset pariin reseptiin vaikka sipulia, tulee 1 sipuli, josta puolet laitetaan lohikeittoon ja puolet mausteiseen kikherne-shakshukaan. Ei tule hävikkiä.

Kun haluaa helpottaa omaa elämää, omaa arkea ja ehkä vapauttaa itselle enemmän aikaa, silloin ratkaisu voi olla ruokaostosten kotiinkuljetus. Listauksen Oulussa toimivista ruokaa kotiin kuljettavista yrityksistä voit lukea tästä.

Tänne Ouluunkin on vihdoinkin luvattu lämmintä ja aurinkoa, jospa se kevät tulisi tännekin!

Aurinkoa Sinulle! 😊
Kiitos, kun luet blogiani ❤️! Lämpimästi tervetuloa uudet lukijat ❤️!        Päivi2 kommenttia:

  1. Onpas mielenkiintoine boksi! Tekisi itsekin mieli joskus kokeilla jotain tuollasta :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos kommentista Nora 😊! Suosittelen kokeilemaan, Ruokaboksi on helppo ratkaisu arjen pyörityksessä. Ei tarvitse itse suunnitella ruokalistaa eikä kauppaostoksia. Kaikki tulee valmiina. Mukavaa alkavaa viikonloppua!

    VastaaPoista

Kiitos vierailusta blogissani, tule toistekin!😊

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.