sunnuntai 10. toukokuuta 2020

Me and My girls

Hyvää Äitienpäivää kaikille äideille! Äitienpäivän kunniaksi muutama kuva menneisyydestä muistojen kera. 

Olkijoki
Oi sitä aikaa, kun vietettiin rantaelämää
Tyttöjen lapsuuskesistä on itsellekin jäänyt hyvinä muistoina mieleen rantsureissut. Kun tyttäret olivat pieniä, lähdimme usein koko perheen voimin koko päiväksi rannalle. Asuimme paikassa, josta oli lyhyt matka meren rannalle. Voi, muistelen noita reissuja lämmöllä. Meillä oli mukana tietysti eväät ja tytöille puuhaa. Näissä reissuissa oli sekin hyvä puoli, että tytöt oppivat kunnolla uimaan. Ja kyllä, omassa hiushistoriassa on aika, jolloin minulla oli todella lyhyet mustat hiukset.

Olkijoki
Kurahousurallia parhaimmillaan
Tästä kuvasta tulee mieleen monta hetkeä, jolloin ei aina todellakaan naurattanut. Kun toisen tytön sai valmiiksi pihaleikkeihin, toinen oli miltei valmis, kunnes sanoi: "kakattaa". Ei muuta kuin riisu, vessa-asialle, pue uudelleen, siinä vaiheessa toinen oli jo kuumissaan. Yhdessä vaiheessa elämä oli melkoista kurahousurallia. Kaikesta huolimatta, nyt muistelen noita hetkiä haikeudella.

Olkijoki
Särkänniemi Tampere 
Jonkun verran tietysti reissattiin. Tämä kuva on muistaakseni Särkänniemestä. Toisella tyttärellä on hieman uhmakas ilme, johtuen haastavasta ajasta, jota silloin elettiin. Tyttärellä on autismi ja lievä kehitysvamma, mikä on tuonut haastetta myös omaan vanhemmuuteen. Huh huh, olihan niitä kiperiä tilanteita vaikka minkälaisia. Toisinaan piti improvisoida ja keksiä vaikka mitä, että sai tilanteen rauhoittumaan.

Sen verran voisi nyt jälkiviisaana sanoa, että kun jossain näet huutavan ja potkivan lapsen, kyse ei aina ole pelkästä kiukuttelusta. Et koskaan voi tietää, mitä huutava lapsi esimerkiksi sairastaa. Aina sairaus ei näy päällepäin.

Olkijoki
Menossa Tankariin kesä 2010
Voi mahdoton, tästäkin kuvasta on jo pian 10 vuotta. Kesällä 2010 kävimme tyttöjen kanssa Tankarin saarella. Tankar sijaitsee Kokkolan kaupungin edustalla. Saarella on asunut silakanpyytäjiä perheineen. Vanhat kalastajamökit ovat edelleen saarella. Minun haaveni on yöpyä Tankarissa joskus elokuussa, kun on lämmintä ja pimeää. Lisää Tankarista voit lukea tästä.

Ajan kulumisen huomaa parhaiten lapsista. Tuntuu, että noista aurinkoisista päivistä rannalla ei ole kauaa, tosiasiassa aikaa on kulunut  yli 20 vuotta. Jos nyt nuori äiti tuskailet joskus pienten lasten kanssa, sanoisin, että nauti joka hetkestä. Nimittäin, ennen kuin huomaatkaan, lapset nousevat jo omille siivilleen. Voit vain haikeana muistella menneitä....

Näiden muisteloiden myötä kaikille Äideille oikein hyvää Äitienpäivää! ❤️🌹

Kiitos, kun luet blogiani ❤️!  Lämpimästi tervetuloa uudet lukijat ❤️!       Päivi 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos vierailusta blogissani, tule toistekin!😊

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.