sunnuntai 31. toukokuuta 2020

Kirsti Paakkanen Suurin niistä on rakkaus

Kirja-arvostelu Ulla-Maija Paavilainen: Suurin niistä on rakkaus Kirsti Paakkasen tarina. Kirja saatu. Olin niin iloinen, kun tämä kirja tuli luettavaksi. Viime aikoina en ole enää jaksanut lukea "he ratsastivat yhdessä kohti auringonlaskua happily everafter"-tyyppisiä  kirjoja. Elämäkerrat kiinnostavat, tapahtumat ovat todellisia, oikean elämän käsikirjoitus on monesti tarua ihmeellisempää.

Suurin niistä on rakkaus Kirsti Paakkasen tarina 

Suurin niistä on rakkaus Kirsti Paakkasen tarina
Suurin niistä on rakkaus Kirsti Paakkasen tarina 

Kun luen elämäkertaa, jossa on keskellä valokuvaliite, minulla on tapana katsoa ensin kaikki valokuvat. Niin myös tällä kertaa. Kirsti Paakkasen elämä kuvina. Huomaan, etten tiedä  Kirsti Paakkasesta juurikaan yhtään mitään. En ole koskaan seurannut häntä koskevaa uutisointia. Toki sen tiedän, että hän on Marimekon pelastaja.

Suurin niistä on rakkaus Kirsti Paakkasen tarina
Suurin niistä on rakkaus Kirsti Paakkasen tarina 
Kirja kertoo Kirsti Paakkasen elämästä ihan hänen syntymästään saakka. Kirsti on Saarijärven tyttöjä, syntynyt perheen nuorimmaiseksi omassa lapsuudenkodissa kammarissa. Syntyessään lapsi parkuu niin kovalla äänellä, että lapsenpäästäjäkin on ihmeissään. Mitä tästä tytöstä vielä tuleekaan?

Ensimmäiset bisneksensä Kirsti tekee jo viisivuotiaana. Hän jää yksin kotiin, äiti on paistanut lapselleen herkullisia ohukaisia. Sen sijaan, että söisi ohukaiset itse, Kirsti laittaa ohukaisille hilloa ja käärii ne voipaperiin. Sitten hän suuntaa naapuritalohin kaupantekoon. Kaikki ohukaiset menevät kaupaksi, bisnesnainen on syntynyt.

Suurin niistä on rakkaus Kirsti Paakkasen tarina
Suurin niistä on rakkaus Kirsti Paakkasen tarina 
Kirstin Helmi-äiti on uskovainen ihminen. Kerran kirkkoreissulla eräs mies huomaa äidin ja tyttären. Tämä mies haluaa ottaa Kirstistä valokuvan, koska Kirsti on niin soma. Äiti antaa luvan ottaa valokuvan sillä ehdolla, että he saavat kuvan myös itselleen.

Lapsuusvuosien jälkeen Kirstin tie vie Helsinkiin. Mistä suomalaiset ennen nettideittejä ja tinderiä löysivät toisensa? Tansseista. Kirsti rakastaa tanssimista ja niin vain tapahtuu, että tanssin pyörteissä eräs Jorma Paakkanen vie Kirstin sydämen. Elämä on onnellista nuoren avioparin huumaa. Vuodet kuluvat, mutta lapsia ei kuulu. Kirsti tekee oman ratkaisunsa. "Erotaan. Minä alan karriäärinaiseksi".  Ero ottaa lujille, Kirsti itkee suruaan. Mutta hän ei voi muuta, hän rakastaa Jormaa niin paljon, että haluaa antaa Jormalle mahdollisuuden perheeseen.

Mihin Kirsti nyt suuntaa kaiken energiansa ja luomisvoimansa? Kirsti on yhteys-copyna Mainostoimisto Kunnaksella. Samaan aikaan tuntuu, että jotakin puuttuu. "Vaadi itseltäsi suurempia haasteita" Näin hän myös tekee, syntyy mainostoimisto Womena.

Suurin niistä on rakkaus Kirsti Paakkasen tarina
Suurin niistä on rakkaus Kirsti Paakkasen tarina 
Womenan Kirsti myy pois vuonna 1989. Sen jälkeen hän viettää ihanaa joutilasta elämää Nizzassa. Mutta kuka jaksaa vain olla? Tarvitaan tekemistä. Suomessa Marimekko on vaikeuksissa, yritykselle tarvitaan valovoimainen "veturi". Asiaa mietittyään Kirsti päättää ostaa Marimekon. Loppu onkin historiaa, Marimekko nousee siivilleen uusiin  korkeuksiin.

Ulla-Maija Paavilainen on mitä mainioin tarinankertoja. Tämä tarina vie mukanaan, tekee mieli heti lukea kerralla koko kirja. Minulla meni kolmen illan iltalukemisena. Ulla-Maijan tekstiä on helppo lukea, lauseet ovat sopivan lyhyitä. Kirjassa vilisevät lainaukset tuovat tarinaan todentuntua.

Ulla-Maija Paavilainen: Suurin niistä on rakkaus Kirsti Paakkasen tarina on ehdottomasti lukemisen arvoinen kirja. Tositarina naisesta, jolla on ollut rikas ja erikoinen elämä.

Postauksen päivitys syyskuu 2020. laitan tähän vielä muutaman kirjavinkin. Tähän aikaan tarvitaan toivoa, Maaret Kallion Voimana Toivo on kirja, joka kannattaa lukea ajatuksella. Samantyyppinen kirja on Kaikki kääntyy hyväksi. Joskus on hyvä pysähtyä miettimään ja pohtimaan asioita. Loppujen lopuksi meillä Suomessa asiat ovat todella hyvin, toisin kuin Intiassa. Tyttöjen ja naisten osa ei ole helppo, tutustu aiheesta kertovaan kirjaan tästä.

Kirstistä mennään sujuvasti KESÄÄN, se alkaa huomenna. Hei, ihanaa kesää juuri Sinulle, joka siellä ruudun toisella puolella luet blogiani. Kiitos ❤️!

Lämpimästi tervetuloa uudet lukijat ❤️!                                                  Päivi


2 kommenttia:

  1. Minulla on Kirsti Paakkasen kirja loppusuoralla. Minä puolestani olen seurannut tarkasti Kirsti Paakkasen elämänvaiheita. Kirjassa on paljon tuttua, mutta silti sitä lukee mielellään. Ja uuttakin tietoa löytyy. Erinomainen kirja.
    Kiitos hyvästä esittelystä 🌸

    VastaaPoista
  2. Kiitos kommentista Tuula! Samaa mieltä, erinomainen kirja, joka vei mukanaan. Ei millään olisi malttanut lopettaa lukemista. Kirsti Paakkasella on ollut huikea elämä. Ihanaa kesää sinulle! 😊

    VastaaPoista

Kiitos vierailusta blogissani, tule toistekin!😊

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.