maanantai 16. maaliskuuta 2020

Vinkki kotoiluun Kaikki kääntyy hyväksi Harjoituskirja

* sisältää kaupallisia linkkejä  Kun kaikki paikat on suljettu ja täytyy pitää etäisyyttä toisiin ihmisiin, mitä sitä tekisi? Tässä vinkki: lukeminen kannattaa aina. Tammikuun lopussa sain ilokseni arvostelukappaleen Kaikki kääntyy hyväksi Harjoituskirja, Heli Suutari, Atena Kustannus Oy.  Noin vuosi sitten tapasin Heli Suutarin Kempeleen kirjaston järjestämässä kirjailijatapaamisessa, lue koko juttu tästä.

Heli Suutari Kaikki kääntyy hyväksi Harjoituskirja


Kaikki kääntyy hyväksi Harjoituskirja Heli Suutari
Heli Suutarin Kaikki kääntyy hyväksi kirja on saanut parikseen Harjoituskirjan

Siitä on tosiaan vierähtänyt melkein pari kuukautta, kun sain harjoituskirjan. Tämä kirja ei ole mitään kevyttä iltalukemista, vaan vaatii aikaa, paneutumista ja pohdintaa. Harjoituskirjassa on 12 teemaa, joiden alta löytyvät tekstit sekä harjoitustehtävät.

Kirja kokonaisuudessaan on mielenkiintoinen ja haastaa pohtimaan avoimesti ja rehellisesti omaa elämää. Harjoituskirjaa ei tarvitse lukea eikä tehtäviä tehdä järjestyksessä. Voi edetä omaan tahtiin, omien tarpeiden mukaan, mitä asiaa haluaa miettiä ja työstää mahdollista ongelmaa.

Oman elämän siivoaminen


Kaikki kääntyy hyväksi Harjoituskirja Heli Suutari


Nostan tässä esiin muutamia kohtia, joita pohdin. Oman elämän siivoaminen on aika mielenkiintoinen juttu. Mitä asiaa, ketä henkilöitä minä tarvitsen elämääni. Onko pakko tehdä jotakin, mitä ei halua tehdä? Mutta niin on aina meillä tehty....Tästä on hyvä esimerkki omalla kohdallani joulu. Vaikka olen jouluihminen, en ole koskaan  tehnyt itse  laatikoita, leiponut englantilaista hedelmäkakkua, "hulluna" siivonnut jouluksi, vaihtanut verhoja, askarrellut kortteja jne...Olen kysynyt itseltäni, onko pakko? Tiedoksi: Ei OLE. Jokainen elää omannäköistänsä elämää ja viettää sesonkijuhlat omalla tavallaan.

Menestyksellistä epäonnistumista


Kaikki kääntyy hyväksi Harjoituskirja Heli Suutari


Kun tuntuu, että nyt olen epäonnistunut ja fiilikset ovat kurjat, pitäisi pystyä ajattelemaan positiivisesti. Vaikka ei naurattaisi yhtään ja kyyneleet pyrkii silmiin. Mutta kaikella on tarkoituksensa. Ikävästäkin tapahtumasta voi koitua jotain hyvää. Esimerkiksi työ/ihmissuhteen päättyessä ehkä tiedät, mitä et halua/mitä haluat.

Kaiken perusta on tässä ja nyt


Kaikki kääntyy hyväksi Harjoituskirja Heli Suutari


Tähän kohtaan liittyy harjoitus nimeltä Elämänsuunnitelma. Sitä lukiessa tuli itselleni mieleen, voi että, kun olisin ymmärtänyt/osannut tehdä itselleni suunnitelman hups, 40 vuotta sitten. Olisin voinut alkaa tavoitella itselle tärkeitä asioita ja tosissaan miettiä, missä olen ja mitä teen viiden vuoden kuluttua. Ja pikkuhiljaa edetä askel askeelta.  Huom! Nuoret, ottakaa tästä vinkki ja tehkää selvät suunnitelmat elämässä etenemiseen.

Juuri nyt kaikki tuntuu todella hämmentävältä. Miten voin tehdä suunnitelmia viiden vuoden päähän, kun en tiedä, mitä huomenna/ensi viikolla/ensi kuussa tapahtuu. Koronavirus on laittanut koko elämän, yhteiskunnan, maailman sekaisin. On aika ennen koronaa ja koronan jälkeen. Millaista elämä on koronan jälkeen ja milloin olemme takaisin ns. normaalielämässä, onko siihen ylipäänsä mahdollista enää palata sellaisena kuin se oli. Kuten laulussa sanotaan " Ei aika mennyt koskaan palaa, ei takaisin nuo päivät tulla voi".

Kaikki kääntyy hyväksi Harjoituskirja Heli SuutariHeli Suutari Kaikki kääntyy hyväksi Harjoituskirja


Nämä ovat niin suuria asioita, että miettimiseen ja pohtimiseen kannattaa käyttää aikaa. Työelämän ja sosiaalisten suhteiden lisäksi voi miettiä henkilökohtaisia ja fyysiseen hyvinvointiin liittyviä tavoitteita.

Kaikki kääntyy hyväksi Harjoituskirjan voit tilata klikkaamalla *tästä, vielä on saatavilla myös varsinaista Kaikki kääntyy hyväksi-kirjaa, tilaa klikkaamalla *tästä.

Juuri nyt itse koen, että tässä hämmennyksessä tarvitsen lohdullisia sanoja. Kaikki kääntyy hyväksi-kirjassa on juuri tähän tilanteeseen sopiva voimalause. "Tänään tiedän, että en ole avuttomuuden hetkelläkään eksyksissä. Vaikka putoan, nousen uudestaan ylös. Luotan siihen, että tuli mitä tuli, kaikki kääntyy hyväksi."

Eletään niin poikkeuksellisia aikoja, ettei tätä edes ymmärrä ja mitä kaikkea tästä seuraa, sitäkään emme onneksi vielä tiedä.

Pidetään lippu korkealla ja pidetään toisistamme huolta! ❤️

Kiitos, kun luet blogiani! ❤️ Lämpimästi tervetuloa uudet lukijat! ❤️
                                                                                                                              Päivi
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos vierailusta blogissani, tule toistekin!😊

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.