sunnuntai 8. maaliskuuta 2020

Oulun Kalenteritytöt valloittavat lavan positiivisella energiallaan

Helmikuun viimeinen viikonloppu oli täällä Oulussa ensi-iltojen juhlaa. Ensin sai juhlittiin Florian Zellerin näytelmää Isä ja seuraavana päivänä oli vuorossa Kalenteritytöt. Kiitos yhteistyöstä Oulun teatteri, kun sain ilon olla mukana myös Kalenterityttöjen ensi-illassa. Lippu saatu.

Kalenteritytöt on hyvän mielen näytelmä

Kalenteritytöt
Oulun teatterin Kalenteritytöt    kuva Oulun teatteri  Kati Leinonen
Noin 20 vuotta sitten Rylstonen naisyhdistyksen jäsenet tekivät tyttökalenterin. He saivat kimmokkeen rahan keräykseen syöpäosaston perhehuoneen sohvasta, mikä oli surkeassa kunnossa. Naisyhdistyksen jäsenet eivät varmasti aavistaneet, mitä kaikkea tyttökalenteri saa aikaan. Haastatteluja lehtiin ja televisioon, näytelmä, elokuva ja musikaali. Ja sokerina pohjalla, noin 6 miljoonaa euroa leukemian tutkimukselle. Kalenteritytöt on tositarina.

Kalenteritytöt
Naisyhdistyksen naiset jakavat keskenään ilot ja surut   kuva Oulun teatteri Kati Leinonen 
Kalenteritytöt on naisten näytelmä, pääosissa kahdeksan naista, tässä näytelmässä miehet ovat sivuosissa. Ja hyvä niin, paljon on viime aikoinakin ollut juttua siitä, että  keski-ikäisille ja vanhemmillekin naisnäyttelijöille ei ole paljon rooleja tarjolla. Kalenteritytöissä saavat naiset loistaa ja sen he totisesti tekevät.

Kalenteritytöt
Naisyhdistyksen naiset valmiina joulukulkueeseen  kuva Oulun teatteri  Kati Leinonen 
Naisyhdistyksen naiset ovat puuhakkaita, he etenevät projektista toiseen vuodenaikojen mukaan. On upea joulukulkue (joulufanina todellakin tykkäsin), kevätjuhlaa pääsiäispupuineen, kakkukilpailu ja esitelmiä milloin mistäkin mielenkiintoisesta aiheesta.

Kalenteritytöt
Pääsiäispupu on valmiina kevättapahtumaan kuva Oulun teatteri Kati Leinonen
Kaiken hauskanpidon keskellä on kuitenkin huoli: yhden jäsenen, Annien, mies John on sairastunut syöpään ja menehtyykin siihen. Eläessään John kertoi, kuinka mukava on katsella siellä sairaalassa naisyhdistyksen kalenteria.......kotiseudun kirkoista. Tästä kalenterista kukkakauppias Chris saa idean. Kauniiden maisemakuvien sijaan laitetaan kalenteriin....hmhmm....kauniita ja rohkeita maisemia. Tehdään nakukalenteri.

Kalenteritytöt
Annie ja John näytelmässä Kalenteritytöt  kuva Oulun teatteri Kati Leinonen 
Kalenteritytöt
Vaatteet pois ja kuvauksiin Kalenteritytöt  kuva Oulun teatteri Kati Leinonen 
Naisyhdistyksen jäsenistä kaikki eivät heti lämpene ajatukselle riisua kameralle. Hetken asiaa mietittyään  Ruth  kuitenkin voittaa ujoutensa ja tulee mukaan  kuvauksiin.

Kalenteritytöt
No wau, ei huono, tuumii Celia, Miss Syyskuu ja Lokakuu  kuva Oulun teatteri Kati Leinonen 
Oulun teatterin Kalenteritytöt on takuuvarmaa viihdettä alusta loppuun. Montaa kertaa en ole ollut katsomassa sellaista näytelmää, jossa yleisö kesken esityksen spontaanisti taputtaa ja elää täysin mukana. Kalenteritytöissä näin tapahtui.

Kalenteritytöissä on kaikki osa-alueet kohdallaan. Tarina oikeasta elämästä, upea lavastus ja valaistus (luulin olevani Yorkshiressa), onnistunut puvustus, elokuvamainen musiikki. Ja tietysti lavan täydeltä loistavaa naisenergiaa. Ohjaaja Taava Hakala on yhdistänyt kaikki elementit hienoksi kokonaisuudeksi.

Kalenteritytöt
Kalenteritytöt saavat ihailijapostia  kuva Oulun teatteri Kati Leinonen 
Näytelmässä ja oikeassakin elämässä Kalenteritytöt saavat paljon ihailijakirjeitä ja postitiivista palautetta kalenteristaan. Kuinka paljon kalenteri on tuonut iloa  ja toivoa synkkiin hetkiin.

Oulun teatteri jatkaa Kalenterityttöjen aloittamaa tärkeää työtä. Teatteri lahjoittaa yhden Kalenteritytöt-esityksen lipputulot Syöpäsäätiölle.

Mene katsomaan Kalenteritytöt, olen aivan varma, että näytelmän päättyessä olet hyvällä tuulella täynnä positiivista energiaa. Kalenteritytöistä ei voi olla tykkäämättä.

STOD-esityshaasteessa Kalenteritytöt on vastaus seuraaviin kohtiin: 28.  Esitys, jossa on monta päähenkilöä, 42. Jouluun liittyvä esitys ja 50. Esitys, josta tulet hyvälle mielelle.

Kiitos yhteistyöstä Oulun teatteri! Ihanaa Naisten päivää meille ihanille naisille! ❤️🌹

Kiitos, kun luet blogiani! ❤️  Lämpimästi tervetuloa uudet lukijat! ❤️
                                                                                                                                    Päivi


2 kommenttia:

  1. Oi tämä olisi sellainen, joka olisi ihana nähdä! Toivottavasti tulee tänne pääkaupunkiseudullekin joskus. Sydämellistä sunnuntaita Päivi. <3

    VastaaPoista
  2. Kiitos kommentista Tiia! Kalenteritytöt on ihana hyvän mielen esitys, teatterista poistuu yleisö hymy huulillaan. Meille Ouluun pääsee näppärästi lentämällä tai junalla, tervetuloa Ouluun teatterivierailulle! Mukavaa sunnuntaita! 😊

    VastaaPoista

Kiitos vierailusta blogissani, tule toistekin!😊

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.