torstai 20. helmikuuta 2020

Ryhmäteatteri esittää Usko, toivo, huijaus

Olinpa iloisesti yllättynyt, kun sähköpostissani oli Ryhmäteatterista kutsu tulla katsomaan Usko, toivo, huijaus-näytelmää. Silloin on lähdettävä täältä pohjoisesta sinne isolle kirkolle. Kiitos kutsusta Ryhmäteatteri, lippu saatu.

Veera Tyhtilä Usko, toivo, huijaus

Ryhmäteatteri
Veera Tyhtilä Usko, toivo, huijaus
Usko, toivo, huijaus on tarina perheestä, jossa ollaan tultu epätoivoiseen tilanteeseen. Perheen isä Miksu on suloinen haihattelija, unelmissaan eläjä. Perheen äiti, Sissi, on ollut hyväpalkkaisessa työssä ja elättänyt perheen. Sissi saa potkut ja perheen tulovirta ehtyy. Perheen ainokainen, Tille, on jäänyt vaille vanhempien huomiota. Hän on vaarassa ajautua huonoille teille.

Ryhmäteatteri
Koko perhe koolla Usko, toivo, huijaus näytelmässä   kuva Ryhmäteatteri
Mikä nyt neuvoksi? Rahat on loppu, vanhemmat soittelevat vuorotellen velkojille ja yrittävät siirtää laskujen eräpäiviä. Mitä tässä tilanteessa on enää tehtävissä?

Kun ihminen on todella epätoivoinen, hän on valmis tarttumaan ihan mihin tahansa auttavaan käteen. Epätoivo sumentaa terveen harkintakyvyn ja ajattelun. Epätoivoinen ihminen on helppoa riistaa taitavalle huijarille.

Ryhmäteatteri
Miksu Nurminen miettimässä miten selviää epätoivoisesta tilanteesta  kuva Ryhmäteatteri
Perheen äiti, Sissi, tapaa sattumalta Yazz Donaun. Taitavana ihmistuntijana Yazz huomaa tilaisuutensa tulleen. Epätoivoinen ihminen on altis imartelulle ja helposti johdettavissa. Hän luulee tekevänsä päätökset itse, mutta todellisuudessa huijari saa ihmiset toimimaan haluamallaan tavalla. Niinpä Sissi ja Miksu löytävät itsensä todella kalliilta kurssilta.

Ryhmäteatteri
Robin Svartström ja Minna Suuronen    kuva Ryhmäteatteri
Eipä aikaakaan, kun Sissi ja Miksu ovat jo perustaneet konsulttiyrityksen ja ottaneet siihen kulutusluottoa. Mutta, asiakkaat eivät löydä heitä ja entistä suurempi epätoivo alkaa vallata alaa. 

Ryhmäteatteri
Santtu Karvonen on Yazz Donau   kuva Ryhmäteatteri
Santtu Karvonen on todella hyvä huijarin roolissaan. Kun Yazz tulee lavalle vetämään oman puheenvuoronsa, itsellenikin tuli olo, kuin olisin ollut jossain oikeassa rekrytointitilaisuudessa. Yazz oli hyvin vakuuttava, ilmassa oli lähes uskonnollista hurmoshenkeä. Yazz saa juuri Sinut tuntemaan itsesi erityiseksi, voit tehdä mitä vain, olla menestyjä, vain taivas on rajana.

Ryhmäteatteri
Jutta Järvinen on Tille Nurminen    kuva Ryhmäteatteri 
Perheen tytär, Tille, jää vanhemmilta rahahuolien tuoksinassa miltei unholaan. Vanhemmat eivät muista edes tyttären syntymäpäivää. Tille menee nettiin ja on vaarassa joutua huonoon seuraan. Tarinan yksi opetus on se, että huomioi lähimmäisesi, äläkä jätä häntä yksin.

Näytelmän loppuratkaisu on yllättävä, mutta en kerro siitä sen enempää. 

Pidin näytelmästä. Vaikka olen musikaalien ja komedian ystävä, tykkään katsoa myös esityksiä, jotka antavat ajattelemisen aihetta. Usko, toivo, huijaus on sellainen näytelmä. Ei mitään kevyttä höttöä, vaan täyttä asiaa.

Näyttelijöiden roolisuoritukset onnistuvat hienosti, vaihdot ja siirtymät tilanteesta ja hahmosta toiseen sujuivat nopeasti. Lavastus, valaistus, video ja äänet toimivat hyvin. Tykkäsin lavastuksen "läpinäkyvyydestä".

Usko, toivo, huijaus onkin minun tämän vuoden ensimmäinen teatterikäynti. Otin vastaan STOD-esityshaasteen tälle vuodelle. Usko, toivo, huijaus on vastaus seuraaviin kohtiin: 3. Esitys teatterissa, jossa et ole käynyt aiemmin, 24. Esitys, jonka ensi-ilta on helmikuussa 2020, 10. Esitys, jossa visuaalisuus on merkittävässä roolissa. 49. Esitys, jonka mielestäni kaikkien tulisi nähdä. = vahva suositus tälle näytelmälle!

Esitykset jatkuvat huhtikuun loppuun saakka, joten hyvin ehdit vielä katsomaan tämän näytelmän.

Tästä se lähtee, teatterivuosi 2020. Tule mukaan ja ota osaa STOD-esityshaasteeseen!

Mukavaa torstaita, kiitos, kun luet blogiani! ❤️

Lämpimästi tervetuloa uudet lukijat! ❤️    
                                                                                                 Päivi

Psst.....Joko olet käynyt katsomassa Usko, toivo, huijaus-näytelmän, mitä pidit?                               Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos vierailusta blogissani, tule toistekin!😊

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.