sunnuntai 23. helmikuuta 2020

Musiikkimuseo Fame esittelee laajasti suomalaista musiikkia

Kun kerran täältä pohjoisesta lähden sinne isolle kirkolle, täytyy samaan reissuun yhdistää useampi aktiviteetti. Sen lisäksi, että sain nauttia Ryhmäteatterin Usko, toivo, huijaus-näytelmästä, kävin myös tutustumassa Musiikkimuseo Fame:iin. Fame...I wanna live forever!! Alkoi välittömästi soida mielessä...

Musiikkimuseo Fame Triplassa on käymisen arvoinen paikka
Musiikkimuseo Fame sijaitsee Triplassa Pasilassa Helsingissä    kuva Fame:n sivulta
Musiikkimuseo Fame on uusi tulokas Suomen museotarjonnassa. Museo avattiin yleisölle lokakuussa 2019. Fame sijaitsee kauppakeskus Triplassa Pasilassa Helsingissä. 

Millainen kokemus on musiikkimuseo Fame?

Minä sanoisin, että hyvä kokemus ja kannatti ehdottomasti mennä käymään. Sain joululahjaksi Museokortin ja nyt sitä käytinkin ensimmäistä kertaa. Museokausi 2020 on nyt avattu!

Fame on tutustumisen arvoinen museo
Johdanto musiikkimuseo Fame:iin
Ensimmäisenä Fame:ssä tulee vastaan johdanto. Minulle tästä johdannosta tuli mieleen vanhat, tv:ssä edelleen pyörivät Suomifilmit. Nostalgiaa, ajan patinoimaa historiaa.

Esa-Pekka Salonen 


Fame on tutustumisen arvoinen museo
Esa-Pekka Salonen johdattaa klassiseen musiikkiin musiikkimuseo Fame
Minä aloitin Fame:iin tutustumisen klassisella musiikilla. Laitoin virtuaalitodellisuuslasit (VR-lasit) päähän ja kuulokkeet korviin. Yhtäkkiä olin Esa-Pekan johdattamana tutustumassa sinfoniaorkesteriin. Jännä juttu, kuinka todelliselta tilanne vaikutti, ihan kuin olisin ollut oikeasti paikalla.

Suomalaisen musiikin kunniagalleria


Fame on tutustumisen arvoinen museo
Sinivalkoinen ääni, Katri Helena, kuuluu luonnollisesti suomalaisen musiikin kunniagalleriaan
Musiikkimuseo Fame:in suurin yhtenäinen tila on suomalaisen musiikin kunniagalleria. Esillä on kuvaa, tarinaa, soittimia ja esiintymisasuja. Musiikkilajit ovat edustettuina laidasta laitaan, Jean Sibeliuksesta Nightwishiin ja iskelmään.

Luonnollisesti sinivalkoinen äänemme, Katri Helena, olikin edustavasti esillä. Taulussa vaihtuivat kuvat hänestä, mutta tykästyin tähän kuvaan. Hänen asunsa on ihanan raikas ja sopisi hyvin myös tähän päivään. Ajatonta tyylikkyyttä!

Fame on tutustumisen arvoinen museo
Olavi Virta Suomen musiikin kunniagalleriassa Musiikkimuseo Fame
Artisti, joka ei esittelyjä kaipaa, Olavi Virta. Lukemattomat laulut, elokuvat....Olavi Virta on myös oikeutetusti mukana kunniagalleriassa.

Fame on tutustumisen arvoinen museo
Tuomas Holopainen Nightwish-yhtyeestä

Fame on tutustumisen arvoinen museo
Nightwish-tavaraa musiikkimuseo Fame
Katri Helena ja Olavi Virta ovat nuoremmille sukupolville tuntemattomia suuruuksia. Kunniagalleriassa on mukana myös Nightwish, jonka nuoremmatkin  ikäpolvet tuntevat.

Kärpäsenä katossa musiikkimuseo Fame


Fame on tutustumisen arvoinen museo
Kärpäsenä katossa mukana lavatansseissa musiikkimuseo Fame
Minun suosikkitekeminen Musiikkimuseo Famessa oli Kärpäsenä katossa-osio. Siinä laitetaan päähän VR-lasit ja voit itse valita useasta vaihtoehdosta, missä haluat virtuaalisesti vierailla. Kuten kuvasta näkyy, kävin pyörähtämässä Kaustisen kansanmusiikkifestivaaleilla. Olin mukana myös suuressa kuorotapahtumassa, lavatansseissa, kirkon urkuparvella, rokkifestareilla ja mielenkiintoisin kaikesta: Kotiteollisuus-yhtyeen keikkabussissa. VR-lasit saavat tilanteen tuntumaan hyvin todelliselta, kuin oikeasti olisit paikalla.

Musiikkimuseo Famessa on mahdollista myös laulaa karaokea, mutta se jäi tällä kertaa tekemättä. Sen sijaan tanssin idolini Aira Samulinin kanssa yhtä kaikkien aikojen parasta tanssibiisiä: Michael Jacksonin Billie Jean.

Fame on tutustumisen arvoinen museo
Historiaa, muistoja vuosien varrelta Musiikkimuseo Fame 
Famen uusin näyttely, Iskelmän evuluutio - Asfalttiviidakosta ikuiseen vappuun, avattiin 14.2. Tätä en vielä ehtinyt näkemään, olin silloin jo takaisin Oulussa. Seuraavaan kertaan sitten, Museokortilla voi käydä niin monta kertaa kuin ehtii/haluaa.

Mielenkiintoista olisi myös käydä kuuntelemassa Konkarikeskiviikon tarinoita. Nyt tulevana keskiviikkona, 26.2. klo 11.00 Tauno Äijälä kertoo Maikkarin musiikkimuistoista.

Fame on tutustumisen arvoinen museo
Viemiset kotiin saa näppärästi Musiikkimuseo Fame:in kaupasta

Minä tykkäsin Fame:stä, voin lämpimästi tätä museota suositella.

Hupsista, mihin tämä helmikuu on mennyt?  Täällä Oulussa satoi eilen illalla sopivasti lunta, ehkä jossain pääsee näin laskiaissunnuntaina  laskemaan mäkeä.

Mukavaa sunnuntaita Sinulle! 😊 Kiitos, kun luet blogiani! ❤️

                          Lämpimästi tervetuloa uudet lukijat! ❤️                         
                                                                                                                PäiviEi kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos vierailusta blogissani, tule toistekin!😊

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.