torstai 6. helmikuuta 2020

Auringonlaskun jeeppisafari aavikolla on unohtumaton elämys

Ras al Khaimah on aika pieni paikka ja tosi asiassa siellä ei ole paljon tekemistä. Mutta, kuten todettu, jos etsii rauhaa ja lepoa, Ras al Khaimah on täydellinen paikka. Jos kaipaa enemmän tekemistä, silloin kannattaa tutustua retkitarjontaan, millaisia retkiä Ras al Khaimahissa on tarjolla. Me teimme kaksi retkeä: Auringonlaskun jeeppisafari aavikolla sekä päivän reissu Dubaihin. 

Auringonlaskun jeeppisafari aavikolla 

Auringonlaskun jeeppisafari aavikolla
Kuvaustauko jossain hiekan keskellä Auringonlaskun jeeppisafari aavikolla retkellä
Auringonlaskun jeeppisafari toteutetaan jeepeillä. Meitä tuli hotellilta hakemaan kohtelias, hyvää englantia puhuva nuori mies. Ajomatkan aikana hän  ehti kertoa paljon tietoa Yhdistyneistä Arabiemiraateista sekä jonkin verran myös omasta elämästään. Itse asiassa tämän kuljettajan jutustelu oli auringonlaskun ja jeepillä hurjastelun lisäksi retken parasta antia.

Kuljettajamme  kertoi olleensa Emiraateissa pian 6 vuotta, eikä ollut kertaakaan käynyt kotimaassaan. Hänen 6 vuoden vuoden sopimus oli pian päättymässä ja hän odotti kotiinpaluuta. Hän kertoi, kuinka on avustanut palkallaan kotiväkeä ja oli ylpeä siitä, että hänen sisaruksensa ovat hänen avullaan päässeet opiskelemaan.

Auringonlaskun jeeppisafari aavikolla
AL WISTA SUPERMARKET 
Tämä Al Wista Supermarket on viimeinen paikka muutamaan tuntiin, jossa on mahdollisuus käydä vessassa ennen aavikolle siirtymistä. Huom! Ota mukaan käsidesi ja vessapaperia, niin säästyt yllätyksiltä. Vessat ovat sekä ns. eurooppalaista mallia että kyykkyvessoja.

Auringonlaskun jeeppisafari aavikolla
Aavikko kutsuu.....let's go!
Jeeppikuskit ovat ammattilaisia ja osaavat arvioida, kuinka hurjaa menoa kyydissä olevat asiakkaat kestävät. Täytyy sanoa, että elämäni hurjin autokyyti, kuin olisi ollut vuoristoradassa. Ylös, alas, ylös, jyrkkä alas, kyljellään.....apua, tämä keikahtaa...Mutta ei onneksi keikahtanut. Nyt minä ymmärrän, miksi on olemassa nelivetoisia autoja...Ennen dyyneille siirtymistä autojen renkaista päästetään ilmaa pois, jotta kyyti olisi pehmeämpi.

Auringonlasku aavikolla on unohtumaton kokemus 

Auringonlaskun jeeppisafari aavikolla
Kohti auringonsiltaa, säteet myöhäiseen iltaan....
Auringonlaskun jeeppisafari
Auringonlasku aavikolla jossain Dubain ja Ras al Khaimahin välimaastossa
Kyllä, olihan se auringonlasku upeaa katsottavaa. Hienoa oli seurata värejä, kuinka aavikon värit muuttuivat. Yllättävän nopeasti aurinko katosi horisontin taakse. 

Auringonlaskun jälkeen tulee kylmä ja säkkipimeä. Turhaan ei matkatoimiston sivuilla sanota: varaa lämmintä vaatetta. Minulla oli tuon kuvassa näkyvän trikoopaidan lisäksi ohut neuletakki, kevyt untuvatakki ja kaulahuivi ja siltikin hieman paleli.

Auringonlaskun jeeppisafari aavikolla
"Beduiinileiri" jossain aavikolla
Auringonlaskun jeeppisafari
Haluatko kokeilla vesipiippua?
Auringon laskeuduttua jatkoimme kohteeseen, "beduiinileiriin". Leirissä oli tarjolla maittavaa ruokaa sekä ohjelmaa. Halutessasi voit kokeilla vesipiippua, ottaa hennatatuionnin, pitää haukkaa käsivarrella, pukeutua perinteisiin asuihin, ratsastaa kamelilla. Osa näistä toiminnoista kuului retken hintaan, osasta oli lisämaksu.

"Beduiinileiri" on ulkona, taivasalla. Tämä kannattaa huomioida, siellä on auringon laskeuduttua oikeasti kylmä (ainakin tammikuussa). Leiristä löytyy sisävessat.

Millaista ohjelmaa on "beduiinileirissä"?

Auringonlaskun jeeppisafari
Perinteinen mekkotanssi
Ensin lavalle asteli nuori mies esittämään perinteistä mekkotanssia. Tämä nuori mies oli nopea liikkeissään, hän pyöri ympäriinsä aivan mahdotonta vauhtia.

Auringonlaskun jeeppisafari
Napatanssia beduiinileirissä auringonlaskun jeeppisafarilla
Tätä napatanssijaa oli ilo katsoa. Mikä vartalon hallinta! Arvelen itsekseni, että laji täytyy aloittaa jo nuorena. Sujuvasti tanssija taiteili sauvojen kanssa, pitäen niitä milloin missäkin.

Auringonlaskun jeeppisafari
Perinteinen tukkatanssi
Arabimaissa naiset ovat hiukset peitettynä. Osalla näkyivät kasvot, osalla myös kasvot olivat peitetyt, oli vain aukko silmien kohdalla. Opas kertoi, että tukkatanssi on suosittu naisten keskuudessa esimerkiksi häissä. Häätilaisuudessa miehet ovat omassa tilassaan ja naiset omassa tilassaan. Kun naiset ovat keskenään,  mustat asut riisutaan ja niiden alta paljastuu mitä upeimpia asukokonaisuuksia, kampauksia ja meikkejä. Silloin alkaa myös tukkatanssi ja hiuksia saa vapaasti näyttää.

Jos lukijani siellä ihmettelet, miksi sanassa "beduiinileiri" on lainausmerkit, selitys on tässä. Kuljettajamme kertoi, että siinä lähistöllä on 50 samanlaista "beduiinileiriä" turisteja varten. Melkoinen liikenne siellä aavikolla olikin, jeeppejä siellä, jeeppejä täällä.

Joka tapauksessa tykkäsin tästä retkestä, auringonlasku oli upea, ruoka hyvää, ohjelmanumeroita oli mukavaa katsoa ja kuljettajan jutut olivat  mielenkiintoisia.

Auringonlaskun jeeppisafari aavikolla
Auringonlasku hiekkadyyneillä 
Ihanaa, että meilläkin auringonvalo lisääntyy päivä päivältä ja talvi jää taakse.

Mukavaa torstaita Sinulle! Kiitos, kun luet blogiani! ❤️

Lämpimästi tervetuloa uudet lukijat! ❤️
                                                                                                          Päivi
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos vierailusta blogissani, tule toistekin!😊

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.