sunnuntai 26. tammikuuta 2020

Millainen paikka on Ras Al Khaimah?

Minäpä kerron teille hauskan jutun. Lomani oli lähestymässä ja mieheni kertoi minulle, että yllätyksenä, hän on varannut meille matkan Dubaihin. En ajatellut koko asiaa, kunnes muutamaa päivää ennen lähtöä aloin pakkaamaan sekä perehtymään kohteeseen enemmänkin. Kävi ilmi, ettemme oleetkaan menossa Dubaihin vaan Ras Al Khaimahiin, noin vajaan 100 km:n päähän Dubaista. Elämä, se on yllätyksiä täynnä. Lähdetäänpä yhdessä katsomaan, millainen paikka on Ras Al Khaimah.

Millainen paikka on Ras al Khaimah?

Ras al Khaimah on  rauhallinen kohde
Auringosta nauttimassa Ras al Khaimahissa tammikuu 2020
Moni ehkä tietääkin, että Yhdistyneet Arabiemiirikunnat muodostuvat seitsemästä emiirikunnasta. Näistä pohjoisin on Ras al Khaimah, joka tarkoittaa teltan päätyä, koska Ras Al Khaimah sijaitsee päädyssä. Ras Al Khaimah, tunnetaan myös nimellä RAK, liittyi Yhdistyneisiin Arabiemiraatteihin vuonna 1972.

Ras al Khaimah sopii lapsiperheille
Kaupunkia reunustaa Jebel Jais vuoristoalue
Kaupungin silhuetissa näkyy Jebel Jais vuoristoalue. Jos haluat kokea jännitystä, silloin kannattaa lähteä opastetulle retkelle vuoristoon. Kiipeilemään, patikoimaan sekä köysiradan kyytiin. Tiesitkö, että maailman pisin köysirata sijaitsee juurikin Jebel Jais vuoristossa Ras Al Khaimahissa? Itse olen korkeanpaikan kammoinen, joten vuoristoseikkailut jätän suosiolla muille.

Ras al Khaimah on perinteinen kohde
Kaupunkinäkymä Ras al Khaimah tammikuu 2020 

Ras al Khaimah on rauhallinen koko perheen kohde
Ras al Khaimah vesisateen jälkeen tammikuu 2020
Suomalaisen silmiin kaupunki näyttää keskeneräiseltä. Toki keskustasta löytyy kerrostaloja, ei kuitenkaan mitään pilvenpiirtäjiä Dubain tyyliin. Hyvin paljon on rakentamatonta maata. Kuvassa näkyy myös vettä. Juuri saapumistamme edeltävänä päivänä oli satanut rankasti, sade synnytti liikennekaaoksen. Teillä ei ole mitään viemäri/sadevesikaivojärjestelmää, vaan vesi jää paikalleen, kunnes haihtuu kuumuudessa pois.

Kaupungilla liikkuessa kannattaa ottaa huomioon, ettei siellä ole juuri ollenkaan jalkakäytäviä, suojateitä tai pyöräteitä. Paikalliset liikkuvat joka paikkaan autolla. Jos näet jonkun kävelevän/pyöräilevän, kyseessä on joko turisti tai siirtotyöläinen.

Ras al Khaimah on rennon loman kohde
Moskeijat kuuluvat Ras al Khaimahin katukuvaan
Islaminuskoisessa maassa kun ollaan, moskeijat ja niistä kaikuvat rukouskutsut kuuluvat oleellisesti katukuvaan ja äänimaailmaan.

Ras al Khaimahissa voit kokea paikallista elämää
Kivijalkaliikkeitä Ras al Khaimanissa
Ras al Khaimah on pieni paikka, jossa vielä saa kosketuksen paikalliseen elämään. Tammikuussa 2020 turisteja ei näkynyt tungokseen asti, vaan ihan rauhassa sai tutustua Ras al Khaimaniin.

Ras al Khaimah tarjoaa rauhallisen loman
Helmi liikenneympyrässä Ras al Khaimah 
Helmenkalastus on ollut Ras Al Khaimahissa perinteinen elinkeino. Muistona siitä on eräässä liikenneympyrässä suuri helmi.

Täytyy myöntää, että saapuessamme Ras al Khaimaniin olin hieman ymmälläni. Kaupunki vaikutti niin pieneltä ja karulta, ihmettelin itsekseni, miten ihmeessä me saamme täällä viikon kulumaan.

Mutta niin vain se lomaviikko meni mukavasti, kun päätin, että nyt olemme täällä ja otamme vain rennosti.

Ras al Khaimahissa on upea auringonlasku
Upea auringonlasku Ras al Khaimanissa tammikuu 2020
Auringonlasku oli joka ilta aivan käsittämättömän kaunis. Tämän kuvan otin hotellin kattoterassilta. Yllättävä nopeasti aurinko katosi horisonttiin.

Toivottavasti lukijani, sait jonkinlaista käsitystä millainen paikka on Ras Al Khaimah. Suosittelen kohdetta pariskunnille, joilla on rento ote lomaan ja jotka haluavat lomaltaan rauhaa. Kannattaa huomioida se, että liikkuminen miltei joka paikkaan tapahtuu autolla.

Tästä se lähtee, postaussarja, pysy kuulolla, lisää tulossa!

Mukavaa sunnuntaipäivää Sinulle! Lämpimästi tervetuloa uudet lukijat! ❤️

                                                                                          Päivi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos vierailusta blogissani, tule toistekin!😊

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.