sunnuntai 8. joulukuuta 2019

OTN esittää Pientä säätöä herra ministeri

Teatteri on asia, joka saa minut innostumaan aina uudelleen. Tänä syksynä olenkin käynyt jo monta kertaa teatterissa. Helsingissä näin Vihaisen lesken ja Pienen Merenneidon, joka teki melkoisen vaikutuksen. Esityksen täydellisyys, koko työryhmän onnistuminen ja oma tunnemyrsky saivat kyyneleet virtaamaan. Täällä meidän omassa Oulun teatterissa olen nähnyt Vihaisen lesken sekä Sara Wacklinin Oulu palaa.

Oulun Työväen Näyttämö 

Meillä täällä Oulussa toimii suuren Oulun teatterin lisäksi useampia pieniä harrastajateattereita. Yksi tunnetuimmista on Oulun Työväen Näyttämö. OTN:n tavaramerkkinä ovat komediat ja farssit. Sellainen on myös syyskauden esitys Pientä säätöä herra ministeri.

Oulun työväen näyttämö
Hotellihuoneessa alkaa tapahtua näytelmässä Pientä säätöä herra ministeri 
Pientä säätöä herra ministeri on englantilaisen viihteen monitoimimiehen Ray Cooneyn käsikirjoittama farssi. Ray Cooney on kirjoittanut lukemattoman määrän farsseja, joiden komiikka perustuu enemmän koomisiin tilanteisiin kuin henkilöhahmoihin. Näin myös näytelmässä Pientä säätöä herra ministeri. Koko näytelmä yllättävine tilanteineen tapahtuu yhdessä hotellihuoneessa.

Oulun työväen Näyttämö
Kaikkeen sähläämiseen ministeriä tulee auttamaan poliittinen avustaja

Oulun työväen Näyttämö
Ministeri ja avustaja laittavat tanssiksi "vainajan" kanssa

Herra ministeri on suunnittelut intiimiä kahdenkeskistä tapaamista opposition sihteerin kanssa. Mutta kuinkas sitten kävikään. Hotellihuoneessa alkaa olla tungosta. Yllättäen hotellihuoneen ikkunasta löytyy "kuollut" mies.

Ota yhteys Oulun Työväen näyttämöön
Ministeri ja blondin aviomies näytelmässä Pientä säätöä herra ministeri 
Blondin aviomies on saanut vihiä vaimonsa puuhista ja ilmestyy hotellille. Luvassa on kiperiä tilanteita.

Oulun työväen Näyttämö hakee joukkoonsa uusia osaajia
Ministerin avustaja George Pidgen joutuu yllättäviin tilanteisiin 
Hotellihuoneeseen säntää yllättäen myös ministerin vaimo. Ministerin avustaja George Pidgen huomaa olevansa läheisissä tekemissä kahden naisen kanssa. Sekä ministerin vaimon että sairaanhoitaja Fosterin kanssa.

Oulun Työväen Näyttämö
Sairaanhoitaja Foster ilmestyy myös hotellihuoneenseen
Molemmat naiset, sekä ministerin rouva että sairaanhoitaja Foster odottavat kiihkeästi milloin avustaja päästää eläimelliset himonsa valloilleen.

Upseerinkadulla Intiössä
Hotellin johtajalla on asiaa herra ministerillä
Yllättävän usein huoneeseen ilmestyy myös hotellin johtaja, milloin mistäkin asiasta huomauttamaan.

Kasim Cevirel
Tarjoilija, jolla on ratkaisu jokaiseen ongelmaan
Hauska hahmo on myös tarjoilija, joka järjestää monta asiaa, kunhan vain maksumies löytyy.

Esityksen kuvat OTN:n kuvagalleriasta.

Tykkäsin tästä Oulun Työväen Näyttämön Pientä säätöä herra ministeri näytelmästä. Esitystä katsoessa sai nauraa, tilanteet olivat yllättäviä, koskaan ei tiennyt kuka pelmahtaa hotellihuoneeseen.  Pientä säätöä herra ministeriä esitetään tälle syksylle vielä muutama kerta.

Oulun Työväen Näyttämö on Intiössä osoitteessa Upseerikatu 4. Teatterin tilat ovat aika pienet, mutta mukavalla tavalla intiimit. Katsomo on pieni, lähellä näytämöä, jokaiselta paikalta näkee hyvin.

Nostan hattua Oulun Työväen teatterille. On hienoa, että ihmiset muun elämän lisäksi jaksavat harrastaa ja tällä harrastuksella ilahduttaa meitä katsojia. Jos sinua on puraissut teatterikärpänen, tiedoksi: OTN etsii jatkuvasti joukkoonsa uusia osaajia.

OTN:n kevätkauden näytelmä on Pullo cavaa ja aurinkoa. Esitys saa ensi-iltansa 7.2.2020.

Olen kirjoittanut tätä postausta itsenäisyyspäivänä. Istun kotona keittiössä keittiön pöydän ääressä. Ikkunasta näkyy Oulun teatteri, joka on pukeutunut sinivalkoiseen päivän kunniaksi. Pikkuhiljaa alan laittamaan kotikatsomon kuntoon ja valmistautumaan Linnan juhliin. Miten on, katsoitko sinä Linnan juhlia?

Oulun teatteri on massiivinen rakennus veden äärellä
Oulun teatteri itsenäisyyspäivän iltana 6.12.2019
Näihin kuviin, näihin tunnelmiin! Mukavaa sunnuntaipäivää!

Lämpimästi tervetuloa uudet lukijat! ❤️

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos vierailusta blogissani, tule toistekin!😊

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.