sunnuntai 10. marraskuuta 2019

Oulun teatterin Vihainen leski alkaa elää

Sain olla mukana Oulun teatterin Vihainen Leski-näytelmän ensi-illassa (yhteistyö teatterin kanssa). Ilta olikin mielenkiintoinen, sillä vain muutama viikko sitten olin katsomassa Helsingin Kaupunginteatterin version samasta näytelmästä. Olen myös lukenut Minna Lindgrenin kirjan Vihainen leski, josta näytelmät on dramatisoitu. 

Oulun teatteri Vihainen leski

Anneli Niskanen
Oulun teatteri Vihainen leski pääosassa Anneli Niskanen  kuva Oulun teatterin kuvapankki
Malja vapaudelle! Vihdoinkin 12 vuoden vankeus on ohitse. 12 pitkää vuotta omaishoitajuutta, yksin piti pärjätä, kukaan ei tullut apuun. Eivät varsinkaan lapset, jotka nyt jo ovella kärkkyvät euron kuvat silmissään.

74-vuotias Ullis on ehkä ollut niitä maan hiljaisia, ei ole koskaan tehnyt numeroa itsestään. Elämä vain meni eteenpäin, tuli mies, tuli lapset, hiekkalaatikon reunalla sai istua ikuisuuksia. Jossain vaiheessa omaa uraa hammaslääkärinä. Ja sitten se paukahti, 12 vuoden kakku, juuri kun olisi saanut alkaa nauttimaan eläkepäivistä. Mies sairastui ja kukapa muu häntä olisi alkanut hoitamaan. Mutta nyt, nyt se on ohitse, oma elämä, täältä tullaan!!!

Vihainen Leski Oulun teatterissa
Ullis ja Pike    Anneli Niskanen ja Annina Rokka  kuva Oulun teatterin kuvapankki
Perkele! Nyt otetaan maljat vapaudelle, Carpe dieeeeeeem!

Oulun teatterin Vihainen leski sopii pikkujoulukauteen
Thank God It's raining men  kuva Oulun teatterin kuvapankki 
Pike-ystävä vie Ulliksen baarikierrokselle, onneksi It's raining men, baari on täynnä vapaita miehiä ja ilta on pelastettu. Läheisestä  Ginitaivaas...siis Sinitaivaasta on tullut herrahenkilö  irrottelemaan karaokebaariin. Piken (Annina Rokka) tulkinta It's raining men-biisistä on niin tarttuva, että tekee itselläkin mieli mennä mukaan tanssimaan.

Vapaat seniorit bailaavat kuin teini-ikäiset  konsanaan. Näytelmässä tuli esiin ainakin minulle ihan uusi termi Seenager. Mikä on Seenager? Seenager on teinin ja seniorin yhdistelmä, elämä on villiä ja vapaata kuin teinillä, mutta vain 60 vuotta myöhemmin.

Mene Oulun teatteriin viikonloppuna
Äiti ja lapset  kuva Oulun teatterin kuvapankki 
Aikuiset lapset eivät millään voi ymmärtää äitiään. Mikä äitiin on mennyt? Tuolla lailla irrottelee baarissa, on tullut uusia miestuttavuuksia. Eiköhän äiti vielä mennyt ja myi vanhan yhteisen kodin ja muutti elämänsä ensimmäiseen ihan ikiomaan kotiin.  Mikä nyt neuvoksi?

Vihainen Leski Oulun teatterissa
Tutustumassa hoivakotiin  kuva Oulun teatterin kuvapankki 
Äiti täytyy saada rauhoittumaan, viedäänpä äiti tutustumaan hoitokotiin. Ullis ei todellakaan kuulu hoitokotiin, vaan vihdoinkin vapaaseen omaan elämään. Hänellä ei ala uusi elämänvaihe, vaan hän alkaa vasta nyt elämään.

Tuula Väänänen on oululainen näyttelijä
Hellu (Tuula Väänänen) pitää koskettavan viimeisen puheenvuoron kuva Oulun teatterin kuvapankki 
Elämässä on iloa ja surua. Jokainen lähtee vuorollaan. Hellun viimeinen puheenvuoro oli koskettava ja kohtaus oli myös toteutettu hienosti käyttäen valo- ja äänimaailmaa.

Oulun Teatteri
Nyt rollaattorit rullaamaan, harva meistä on rautaa.. Kuva Oulun teatterin kuvapankki 
Uusi vapaa elämä, Vihainen leski suorastaan hehkuu. Näytelmän loppukohtauksessa otetaan yleisökin mukaan yhteislauluun, rollaattorimummot panevat parastaan, tunnelma on upea, vapautunut. Sillä, harva meistä on rautaa...

Tykkäsin Oulun teatterin Vihaisesta leskestä. Tietenkään mielessäni en voinut olla vertaamatta esitystä Helsingin Kaupunginteatterin versioon, mutta loppujen lopuksi toteutukset olivat aika erilaiset. Molemmat esitykset ovat nautittavaa teatteria, lämmin suositus molemmille, menkääpä katsomaan.

Oulun teatterissa esitetään edelleen myös Sara Wacklinin Oulu palaa-näytelmää. Tässäkin näytelmässä on naispoweria, mutta hieman erilaista kuin Vihaisessa leskessä.

Kiitos yhteistyöstä Oulun teatterille! 🌹

Mukavaa sunnuntaipäivää Sinulle! 🌺 Lämpimästi tervetuloa uudet lukijat! ❤️

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos vierailusta blogissani, tule toistekin!😊

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.