perjantai 1. marraskuuta 2019

Masentaako marraskuu? Vinkkejä marraskuun pimeydessä jaksamiseen

Miten sinä selviät marraskuusta, onko marraskuu sinulle vaikeaa aikaa tai vain kuukausi muiden joukossa? Minulle itselleni syksy ei ole koskaan ollut mitenkään vaikeaa, joinakin vuosina tuntuu, etten edes huomaa pimeyttä. En anna pimeyden vaikuttaa tunteisiini, olotilaani tai tekemisiini. Tässä muutamia asioita, joista voi olla apua pimeästä ajasta/marraskuusta selviämiseen.

Annastiina Heikkilän kirja Bibistä burkiniin
Kynttilät, kuppi teetä ja hyvä kirja näillä eväillä selätät marrasfiilikset
Vinkki nro 1. Ota kirja käteen ja anna sen viedä sinut mukanaan 
Lukeminen kannattaa aina, sanoi kerran eräs herrasmies. Kirjojen mukana voi reissata vaikkapa Kittilän Könkäältä Belgraviaan Lontooseen (katso tästä).

Oma iltalukemiseni on viime aikoina ollut Annastiina Heikkilän kirja Bibistä burkiniin. Kirja kertoo naisista Ranskassa. Millainen on tyypillinen ranskatar, onko sellaista. Kirjasta selviää, että Ranskassa asetetaan parisuhde lapsen edelle. Ranskassa arvostetaan äitiä, jonka elämä säilyy lapsen saamisesta huolimatta ennallaan. Äiti-lapsi-jumpat/muskarit/joogatuokiot eivät ole ranskattarien juttu. Ranskatar vie lapsen hoitoon tai ottaa kotiin lapselle hoitajan lapsen ollessa 3-4 kk ikäinen. Toinen mielenkiintoinen asia on naisen ulkonäkö, miten siihen suhtaudutaan. Suora lainaus kirjasta "Ranskatar ei liho, muuten häneltä menee työpaikka ja parisuhde". Huh, huh eipä ole ranskattarilla helppoa....

Vinkki nro 2. Hemmottele itseäsi
Hoida ja hemmottele itseäsi. Jo kesällä ostin nämä korelaiset naamiot ja nyt olen niitä kokeillut. Ihanaa virkistystä ja aikaa itselle.

Eyenlip on hyvä korealainen kosmetiikkamerkki
Tuulahdus kesästä...projektina korealaisten naamioiden kokeilu
Vinkki nro 3. Lähde liikkeelle muiden ihmisten joukkoon
Syksy on täynnä mielenkiintoisia konsertteja, teatteriesityksiä, erilaisia tapahtumia. Kotiin ei kannata kenenkään jäädä yksikseen, vaan reippaasti lähteä liikkeelle. Olen itse huomannut, että teatterissa pääsee ihanasti irti arjesta. Nautin siitä, että elävä esitys tapahtuu siinä juuri nyt paikalla olevaa yleisöä varten.

Vinkki nro 4. Musiikki
Minä rakastan joulumusiikkia. Alan kuunnella joululauluja hiljalleen jo lokakuun puolella. Annostus kasvaa mitä lähemmäs joulua mennään. Outoa kyllä, vaikka saan töissäkin kuunnella joulumusiikkia taukoamatta marraskuun puolivälistä lähtien, en kyllästy siihen. Päinvastoin, tunnen, että saan joulumusiikista energiaa, musiikki tsemppaa minua ja auttaa jaksamaan. Joka vuosi on tapana käydä ainakin yhdessä joulukonsertissa, tänä vuonna se on Laura Voutilaisen Minun Tähteni-konsertti.

Vinkki nro 5. Ota hyvä asento, syötävää ja juotavaa ja pidä tv-sarjamaraton
Olen löytänyt Yle Areenasta pari mukavaa sarjaa: Ruoasta ja rakkaudesta ja Salaisuuksien kesä. Molemmat sarjat ovat taattua laadukasta brittituotantoa, josta pidän. Ruoasta ja rakkaudesta kertoo kimuranteista perhe- ja suhdekuvioista ravintolamaailmassa. Sarja on raikas kesäinen tuulahdus tähän syksyn pimeyteen. Salaisuuksien kesä kertoo perheestä kylmän sodan kuohujen keskellä. Kuka loppujen lopuksi on vihollinen? Tässä sarjassa on mukavaa jännitystä ja mielenkiintoista ajankuvaa. Näille molemmille sarjoille lämmin suositus. Hyviä sarjoja katsellessa ei edes huomaa pimeää.

Prisma Limingantullista löydät Diego Dalla Palma kosmetiikkaa
Prisman valikoimista löytyy Diego Dalla Palma-kosmetiikkaa
Vinkki nro 6. Yllätä itsesi ja lähde löytöretkelle markettiin
Eräänä päivänä löysin mukavan yllätyksen "oman" Prisman kosmetiikkaosastolta: Diego Dalla Palma-sarjan kosmetiikkaa. Syyskuussa olin täällä Oulussa Elä&Nauti Tykkää&Tuhulaa-messuilla, jossa oli haasteltavana Erja Häkkinen. Erja on osaomistaja yrityksessä, joka maahantuo tätä Diego Dalla Palma-sarjaa. Laadukasta kosmetiikkaa saa myös marketista.

Vinkki nro 7. Paranna ystävän kanssa maailmaa
Kilauta ystävälle, sovi treffit johonkin ihanaan kahvilaan. Tilaa suklaakakkua (heti tuntuu paremmalta), parantakaa ystävän kanssa maailmaa ja laittakaa kuulumiset ajan tasalle.
Bacaro Doppiossa Oulussa saa hyvää suklaakakkua
Suklaakakkua ja kermavaahtoa, nam, maistuis varmaan sullekin!
Vinkki nro 8. Lähde nojatuolimatkalle uusiin maisemiin
Minun blogini mukana pääset  Reykjavikiin, jossa on mm. John Lennonin ainutlaatuinen muistomerkki, tutustu myös Pohjois-Islannin pääkaupunkiin Akureyriin . Millainen on talvinen Budapest, selviää tästä.

Akureyrissä järjestetään valaiden katseluretkiä
Valaiden katseluretkellä Akureyrissä Islannissa lokakuu 2018
Vinkki nro 9. Suuntaa katseesi jouluun ja aloita valmistelut
Vaikka et olisikaan jouluihminen, niin pakko se on myöntää, joulu lähestyy. Jos on tapana tehdä paljon jouluvalmisteluja, niin ne kannattaa aloittaa ajoissa. Kaupoissa on jo joulukortit, pidä jonain iltana joulukorttien kirjoitussessio. Askarteleeko joku vielä itse joulukortteja?

Ragdoll on ihana kissarotu sopii koko perheelle
Joulunviettoa 2018 tyttären Ragdoll-kissan Jessen kanssa
Vinkki nro 10. Ajattele positiivisesti
Vaikka nyt eletäänkin totaalisen pimeyden keskellä, valoa on tulossa. Talvipäivän seisaus on loppujen lopuksi aika lähellä (22.12.) ja päivä alkaa jälleen pidentymään. Mennään yhdessä valoon päin ja ajatellaan positiivisesti.

Meillä jokaisella on omat selviytymiskeinomme tähän pimeyteen. Mikä auttaa sinua jaksamaan marraskuun, mistä saat voimaa?

Minä saan aloittaa marraskuun mukavissa merkeissä. Tänään illalla on Oulun teatterissa Vihainen leski-näytelmän ensi-ilta. Todella mielenkiintoista mennä katsomaan näytelmä tänne Ouluun, kun Helsingin Kaupunginteatterin versio on vielä tuoreessa muistissa. Koskaan aikaisemmin en ole nähnyt samasta esityksestä kahta eri versiota.

Näissä tunnelmissa, mukavaa marraskuuta juuri Sinulle! Lämpimästi tervetuloa uudet lukijat! ❤️

4 kommenttia:

 1. Kiitos kirjavinkistä. Tuo Annastiina Heikkilän kirja kuulostaa niin kiinnostavalta, että otan sen lukulistalle.

  En ole koskaan tehnyt itselleni kasvonaamiota, mutta onnistuit herättämään mielenkiintoni. Pitääpä kokeilla! Kiitos tästä postauksesta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukavaa kuulla, että tykkäsit postauksesta. Kirjoitin juttuun asioita, joista itsekin pidän ja joista saan virtaa. Kiitos kommentista ja vierailusta blogissani, tervetuloa toistekin! 😊

   Poista
 2. Ah ihan parhaat vinkit, kirja, kakut, kissa ja kaikki. Myönnän, että helmikuussa hiipuu voimat, marraskuussa jaksetaan porskuttaa jouluvalojen ym. Voimalla.

  Ihanaa viikkoa Päivi. 💙💙💙

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista! Näin se on, lähestyvä joulu valoineen, joulumusiikki, näistä saan itsekin voimaa. Ja humpsista vaan, kohta ollaankin jo marraskuun puolivälissä. Mukavaa viikkoa!

   Poista

Kiitos vierailusta blogissani, tule toistekin!😊

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.