maanantai 14. lokakuuta 2019

Vihainen Leski on vihdoinkin vapaa elämään

Yhteistyössä Helsingin Kaupunginteatterin kanssa sain olla mukana Vihainen leski-näytelmän ensi-illassa 10.10., lippu saatu. Ensi-illassa on oma sähköinen, odottava tunnelmansa. Mukavan lisämausteen ensi-iltaan toivat  lehtien sivuilta, tv:stä ja elokuvista tutut henkilöt, joita bongailin yleisön joukosta.

Vihainen leski-näytelmä pohjautuu Minna Lindgrenin 2018 ilmestyneeseen romaaniin. Kirjan on näyttämölle dramatisoinut Henna Piirto. Olen lukenut kirjan, joten näytelmän juonikuvio oli tuttu.

Vihainen leski Helsingin Kaupunginteatterissa


Vihainen Leski Helsingin kaupunginteatteri
Vihainen leski-näytelmän pääosassa loistaa Riitta Havukainen kuva HKT:n kuvapankki

Vihainen leski on 74-vuotias Ullis, joka on vihdoin jäänyt leskeksi. Vuosikaudet hän on elänyt elämää, joka on vain kiitänyt ohitse kuin pikajuna. Vuodet kuluivat, tuli mies ja lapset sekä  loputtomalta tuntuva aika hiekkalaatikon reunalla. Ammatillinen elämä hammaslääkärinä sai odottaa. Elämä ja vuodet vierivät, mies sairastui ja tunnollisena ihmisenä Ullis hoiti 12 vuotta miestään kotona. Ja nyt vihdoinkin...VAPAA elämää omaa elämää. Aikuiset lapset ovat jo suunnitelleet äitinsä elämän, mutta kuinkas sitten kävikään....

Mistä Vihainen leski löytää elämäänsä uusia tuulia?


Helsingin Kaupunginteatterin Vihainen leski
Cheers uusille aluille näytelmässä Vihainen leski kuva HKT:n kuvapankki
Hot jooga näytelmässä Vihainen leski Helsingin kaupunginteatterissa
Hot joogasta voit löytää uusia ystäviä sekä jotain uutta myös itsestäsi kuva HKT:n kuvapankki
Helsingin Kaupunginteatterin Vihainen leski
Daa dirlandirlandaa....tästä se oma elämä alkaa  kuva HKT:n kuvapankki
Niin sanotut ruuhkavuodet voivat viedä tilanteeseen, jossa ei enää ylläpidetä ystävyys- ja kaverisuhteita. Kun lapset lentävät pesästä ja puoliso kuolee viereltä, sitten olet mahdollisesti ihan yksin. On kerättävä rohkeutta, ottaa yhteyttä vanhoihin ystäviin ja tutustua uusiin ihmisiin. Näin tekee myös Vihainen leski, Ullis. Hän menee rohkeasti mukaan hot joogaan ja varttuneen väen discoon. Hän huomaa, että toivoa on, hän ei olekaan enää ihan yksin.

Tervetuloa ensimmäinen oma koti


Vihainen leski Helsingin Kaupunginteatterissa
Hyvästi vanha elämä ja vanha koti  kuva HKT:n kuvapankki


Vihainen Leski Helsingin Kaupunginteatterissa
Tervetuloa uusi elämä ja ensimmäinen oma koti  kuva HKT:n kuvapankki
Paras keino päästä elämässä eteenpäin ja aloittaa oma elämä, on muuttaa ihan omaan kotiin. Ullis pistää tuulemaan, myy rivarin pätkän ja jättää menneisyyden taakseen. Tästä se alkaa, aikuisen naisen uusi, oma elämä!

Vihainen Leski Helsingin Kaupunginteatteri
Lapsikullat ymmärtäkää tämä on minun elämäni  kuva HKT:n kuvapankki
Aikuiset lapset eivät millään ymmärrä, että 74-vuotias äiti on elämännälkäinen, viriili nainen. Lapset pitävät äitiään seonneena vanhuksena ja ovat laittamassa äitinsä palvelutaloon. Äiti on päättänyt vihdoinkin alkaa ELÄÄ, olla oman elämänsä tähti. Kuka ties, uusi rakkauskin odottaa ihan ikkunan takana...

Riitta Havukainen
Vahva aikuinen nainen oman elämänsä tähti kuva HKT:n kuvapankki

Vihainen leski on hyvä näytelmä. Tarina siitä, että jokaisen olisi hyvä olla joskus itsekäs ja ajatella omaa parastaan. Jos sinä itse et ajattele omaa parastasi, niin kuka sitten. Näytelmässä tulee esille varttuneempien ihmisten seksuaalisuus. Kuinka seksielämästä voi nyt nauttia hyvällä omallatunnolla, olla innokas kuin nuori ihminen konsanaan. Tosiasiahan on, että ihminen on seksuaalinen olento syntymän hetkestä kuolemaansa saakka.

Näytelmän musiikki iski minuun ihan täysillä. On hienoa olla The Best, varsinkin kun It's raining men. Elämän tulisi olla Easy livin' sopivasti mukana Dirlandaata, kunnes elämään astuu Hyvännäköinen, se olet Sinä vain.

Kun haluat tulla teatterista ulos hyvällä tuulella ja rennolla fiiliksellä, mene katsomaan Vihainen Leski, näytelmästä ei voi olla tykkäämättä.

Kiitos yhteistyöstä Helsingin Kaupunginteatteri!

Lokakuun puolivälissä ollaan jo, lähdetään hyvällä ja positiivisella mielellä uuteen viikkoon!

Lämpimästi tervetuloa uudet lukijat! ❤️

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos vierailusta blogissani, tule toistekin!😊

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.