torstai 10. lokakuuta 2019

Mitä muuta Kilkennyssä on kuin olut?

Kilkennyn nimi on varmasti tuttu kaikille oluen ystäville. Itse en juo olutta, joten nimi Kilkenny ei herätä minussa mitään ennakkotunnetta esiin. Lähdin siis avoimin mielin katsomaan, mitä Kilkennyssä on.  Aikaa oli vain pari tuntia, mutta siinäkin ajassa ennätti saada tuntumaa Kilkennyn kaupunkiin. 

1.Kilkennyn linna

Kilkennyn linna
Kilkennyn linna
Kilkennyn kaupungin symboli on joen törmällä seisova Kilkennyn linna. Rakennus on peräisin 1200-luvulta ja sitä on asuttanut Butlerin suku. Nykyisin linnan omistaa Irlannin valtio. Itse linna sekä sen piha ja laaja puistoalue ovat suosittuja kohteita.

Mene Kilkennyyn oluen kotikaupunkiin
Näkymä linnasta alas kaupunkiin
2. Irlannin kansallispeli Hurling

Hurling
Hurlingin pelaajat patsas Kilkennyssä 
Siellä lukija saattaa ajatella, että tarkoitanko ehkä lajia nimeltä curling. Mutta ei, Irlannin kansallispeli on nimeltään hurling. Ihan uusi juttu myös minulle, en ollut koskaan kuullutkaan koko lajista.

Hurlingissa lyödään puumailoilla pientä palloa. Pelistä voit lukea enemmän täältä. Irlantilaiset rakastavat kansallispeliään, pelejä seurataan innokkaasti omaa suosikkijoukkuetta kannustaen.

3. Kilkenny on kukkien kaupunki
    
Kilkennyssä on paljon kukkia
Kukkaistutuksilla somistettu silta Kilkennyssä Irlannissa 
Tämän sillan kaiteet olivat täynnä upeita kukkaistutuksia. Ylipäänsä koko Kilkennyn kaupungissa oli paljon kukkia katukuvassa. Kävellessä tällä sillalla en voinut olla miettimättä omaa kotikaupunkia, Oulua. Meillä Oulussa on samantyyppinen silta, Pikisaaren silta. Kuinka upealta se näyttäisikään, jos siinä olisi vastaava kukkien runsaus. Tässä siis vinkki Oulun kaupungin puisto-osastolle.

Petunia sopii hyvin ulos
Upeat petuniat Kilkennyn sillalla
4. Ovia ja ikkunoita Kilkennyssä


There is a Shop called Yesterdays in Kilkenny
Yesterdays liikkeen kaunis julkisivu

Kiertele kaupungilla aisti Kilkennyn tunnelmaa
Irlannissa ulko-ovet ovat värikkäitä 
Oli mukavaa vain kierrellä kaupungilla ja katsella kauniita kauppojen julkisivuja, näyteikkunoita sekä kauniita rakennuksia ja värikkäitä ulko-ovia. Annoin vain silmien levätä kaikessa kauniissa.

Tähän historialliseen, keskiaikaiseen kaupunkiin haluan palata uudelleen. Parissa tunnissa sain vain kevyen aavistuksen Kilkennystä. Oletko sinä koskaan käynyt Kilkennyssä? Mitä mielestäsi kannattaa ehdottomasti nähdä ja kokea Kilkennyssä?

Tähän päättyy Irlanti-aiheiset jutut. Toivottavasti/ehkä joku siellä ruudun toisella puolella sai vinkkiä omiin reissusuunnitelmiin.

Itsellä on juuri nyt mukavat tunnelmat. Olen parhaillaan  isolla kirkolla Helsingissä pienellä kaupunkilomalla. Ohjelmassa on, yllätys, yllätys teatteria!  Menen katsomaan Helsingin Kaupunginteatteriin sekä Vihainen leski että Pieni merenneito-esitykset. Mitä muuta kaupunkilomaan kuuluu, jää nähtäviksi, olen liikkeellä rennolla otteella ja ex temporefiiliksellä.

Mukavaa loppuviikkoa Sinulle! Lämpimästi tervetuloa uudet! ❤️


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos vierailusta blogissani, tule toistekin!😊

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.