maanantai 2. syyskuuta 2019

Kirjojen mukana Kittilän Könkäältä Belgraviaan Lontooseen

Kesän reissukokemukset pohjoisessa Könkään kylässä Kittilässä innoittivat minut lukemaan. Tonttulasta ostin mukaani kirjan Kioskinpitäjä ja Keisarinna -Päivikki Palosaaren elämää-. Aina ei tarvitse mennä merta edemmäs kalaan, nimittäin mieheni kirjahyllystä  löytyi kirja Jumalan ja synnyttäjän välissä, joka kertoo Päivikki Palosaaren äidin, Iris Palosaaren elämäntarinaa. Kolmantena lukukokemuksena on ihanaa romantiikkaa, Julian Fellowesin kirjoittama Belgravia.

Kioskinpitäjä ja Keisarinna  Päivikki Palosaaren elämää

Päivikki Palosaari
Päivikki Palosaaren mielenkiintoinen elämäntarina
Varoitus!  Tämä tarina vie mennessään, ei millään malttaisi lopettaa lukemista, huomioi tämä, kun alat lukemaan. Tekee mieli lukea koko kirja kerralla. Päivikki Palosaaren elämänpolku on ollut uskomaton. Kirja on mukavasti jaettu eri aihepiireihin, mikä tekee lukemisesta helpompaa.

Päivikki Palosaaren yrittäjätarinaa on mielenkiintoista seurata. Kaikki alkaa Porogrilllistä, joka pystytettiin Hotelli Levitunturin pihan läheisyyteen. Yrittäjämatkan varrelle on mahtunut paljon, uusinta uutta ovat Aurora-pyramidit  Tonttulan elämyskylän läheisyydessä. Leviltä on vain 8 kilometrin matka Aurora-pyramideille, paikassa ei ole katuvaloja, ei valosaastetta, vain sinä, luonto ja hiljaisuus.

Mukavaa on, että kirjassa on kerrottu myös Päivikin henkilökohtaisesta elämästä, rakkauksista, perheestä, reissuista. Itse asiassa kirjassa on aika arkaluontoisiakin  henkilökohtaisia asioita. Mutta se tekeekin Päivikistä inhimillisen, meille jokaiselle voi elämässä tulla eteen yllätyksiä ja hurjiakin käänteitä, niistä pitää vain selvitä. Tätä kirja on lukukokemus, vahva suositus tälle kirjalle!

Jumalan ja synnyttäjän välissä Iris Palosaaren elämäntarina


Iris Palosaari
Iris Palosaaren elämäntarinaa 
Päivikki Palosaaren äidin, Iris Palosaaren elämäntarina on myös aivan uskomaton. Iris on kaupunkilaistyttö, hän on syntynyt Turussa. Kansakoulun ja keskikoulun jälkeen hän opiskeli Helsingissä kätilöksi. Kun hän valmistui ammattiin, hän haki kätilöksi sekä Saloon että Kittilään ja tuli valituksi molempiin paikkoihin. Hän valitsi Kittilän.

Siitä alkoikin elämänmittainen seikkailu Lapin vaativissa ja ankarissa olosuhteissa. Iriksestä tuli pohjoisen piirin kunnan kätilö. Synnyttävät äidit olivat monesti hankalien kulkuyhteyksien päässä, melkeinpä erämaassa. Kätilö matkasi synnyttäjän luokse hevosella, porolla, veneellä tai polkupyörällä.

Kirjassa kerrotaan ihmisläheisesti Iriksen lapsuudesta, haastavista vuosista kätilönä kotisynnytyksissä kaukana tiettömien taipaleiden päässä, perhe-elämästä sekä Kittilän kuuluisasta kunnanlääkäristä, Pekka Peltosesta. Kirjassa käsitellään myös henkisiä asioita, jotka olivat Irikselle tärkeitä.  Varoitus!! Myös tämä elämänmakuinen kirja vie niin mennessään, että tekee mieli lukea koko kirja kerralla. Vahva suositus myös tälle kirjalle!!

Julian Fellowes Belgravia


Julian Fellowes Belgravia
Julian Fellowes Belgravia 

Minä olen aivan täysin Downton Abbey-fani. Ihanaa, nyt syyskuussa on tulossa elokuviin DA-elokuva. Odotuksen tuskaa lievitin lukemalla Julian Fellowesin kirjoittaman kirjan Belgravia. Varoitus! Myös tämä kirja kietoo sinut otteeseensa ja ei millään malttaisi lopettaa lukemista. Kirjassa eletään 1800-luvun Lontoossa, kaksi perhettä eri yhteiskuntaluokista kietoutuvat toisiinsa monen mutkan jälkeen. Samassa sopassa on vielä mukana palveluskunta. Julian Fellowes on käsikirjoittanut myös Downton Abbey-sarjan.  Jos pidät Downton Abbey-sarjasta, lue myös Belgravia, tykkäät varmasti.

Nämä kaikki kolme kirjaa ovat sellaisia, joita voin suositella. Huomaan, että viime vuosina olen alkanut pitää tositarinoista, elämäkerroista. Tosielämä on monesti tarua ihmeellisempää ja mielenkiintoisempaa.

Minkä kirjan Sinä luit viimeksi? Voitko suositella jotain kirjaa?

Mukavia lukukokemuksia Sinulle! Lukeminen kannattaa aina, sanoi kerran eräs herrasmies ja olen täysin samaa mieltä.

Kesä on vain muisto ja nyt saamme alkaa elää syksyä, mukavaa syksyn alkua Sinulle!

Lämpimästi tervetuloa uudet lukijat! ❤️

Psst!!! Kultturellin Instassa @kultturellimatkalaukussa on parhaillaan menossa arvonta. Arvon 1:lle voittajalle 2 lippua ( kaverin kanssa mukavampaa messuilla 😊) Oulussa 14.-15.9. pidettäville Elä&Nauti Tykkää&Tuhulaa-messuille. Käyhän Instassa osallistumassa!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos vierailusta blogissani, tule toistekin!😊

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.