maanantai 16. syyskuuta 2019

Kilkea Castle menneisyyden eleganssia modernilla twistillä

Farmimatkojen järjestämällä reissulla ensimmäinen yöpaikka oli Kilkean linna. Kun astuin bussista ulos ja näin linnan, tiesin, että tämä on minun elämäni Downton Abbey-hetki. Seis, stop, pysähdy ja nauti! Kysyin itseltäni, olenko oikeasti täällä. Pakko se oli uskoa, tämä tapahtuu tässä ja nyt.

Kilkea Castle Estate & Golf Club

Kilkea Castle Hotel
Kilkean linnan pääsisäänkäynti 
Kilkean linnan historiaa pystyy jäljittämään aina 1180-luvulle saakka. Linna on aikojen saatossa ollut tärkeä maamerkki keskeisen sijaintinsa vuoksi. Linnaa ovat asuttaneet aatelisperheet.

Kilkea Castle Hotel
Kilkean linna Irlanti
Valitse Kilkean linna
Kilkean linnan ritarit 
Jo linnan pihapiirissä oli  paljon katsottavaa, piti todellakin nipistää itseään, onko tämä todellista. Piti vain pysähtyä ja nauttia tunnelmasta. 

Kilkea Castle
Kilkean linnan puutarha
Luxury Castle Hotel Kilkea tarjoaa ajatonta hienostuneisuutta ja tyyliä

Linnan sisätilossa tuli jälleen Downton Abbey-fiilis. Odotin hetkenä minä hyvänsä hovimestari Carsonin putkahtavan jostain esiin. Carsonia ei näkynyt, saimme omin päin tutustua linnaan.

Luxury Castle Hotel Irlannissa
Kilkea Castlen kutsuvat sohvat
Kilkea Castlen omilla sivuilla sanotaan näin: "valmistaudu tuntemaan itsesi kuninkaalliseksi, Kilkea Castle tarjoaa ajatonta hienostuneisuutta, tyyliä ja viimeistelyä luksusta". Ei siinä Oulun tyttö voinut muuta kuin olla ihmeissään ja nauttia täysillä joka hetkestä.

Luxury Castle Hotel Kilkea
Kilkean linnan suuri takka
Kilkea Castle Hotel
Kilkean linna toivottaa vieraat lämpimästi tervetulleeksi

Linna on suosittu majoituspaikka sekä juhlien pitopaikka. Kuvittele häät tässä upeassa miljöössä, tai joulun viettoa upean takan ääressä.  Linnahotellissa on 140 huonetta useissa eri hintaluokissa. Voit saada luksuskokemuksen asumalla itse linnassa tai valitsemalla edullisemman vaihtoehdon ja asua linnan golfklubin viereisissä huoneistoissa. Me majoituimme huoneistoon, mikä oli meille juuri sopiva.

Kilkean linnan  Golf club
Tervetuloa golfaamaan Kilkean linnan viheriöille

Tiedoksi golffareille, mm. Tuulanneli: Kilkean linnan mailla on golfkenttä, 18 reikää, Par 70. Golf on laji, jota en ole  koskaan kokeillut. Paljon näytti olevan viheriöllä pelaajia, joten golf lienee aika suosittu laji Irlannissakin.


Kilkea Castle Hotel
Puunhalaaja Irlannissa

Irlannin reissun aikaan Suomessa oli menossa #puunhalaamisviikko, joten pitihän sitä puuta halata Irlannissakin. Ihastuin  Irlannin luontoon, kaikki oli niin rehevää, vihreää, runsasta, puut suuria ja vanhoja.

Fine dining in Kilkea Castle 

Irlannin reissun ensimmäinen ateria oli paikallinen perinneruoka, lammaspata. Totta puhuen, toista kertaa minun ei tarvitse sitä maistaa. Kilkean linnassa nautimme reissun tervetuliasillallisen. Menu sisälsi seuraavaa.

Tee artisokkaravioli kokkaa artisokkaa
Artisokka ravioli

Alkuruoka: Artichoke Ravioli, Nut Brown Butter, Truffle
Tämä oli oikeasti niin pieni annos, että sen selvitti parilla suupalalla. Raviolin lisäksi oli tarjolla leipää.

Kilkea Castle Ireland
Dexterin pihvit

Pääruoka: Dexter Beef, Confit Shallot, King Oyster Mushroom, Beef Jus with Pomme Puree. Kuvassa näkyvän annoksen lisäksi oli eri astiassa perunamuusia=Pomme Puree.
Pihvit olivat nautarodusta nimeltään Dexter. Rotu on Irlannista peräisin ja se on maailman pienin lihakarjarotu. En koskaan tilaa ravintolassa nautapihvejä. Syy: niin monesti pihveissä on epämääräisiä nitkuja ja natkuja, joita minä sihtikurkkuna en voi niellä. Mutta 10 pistettä Dexterin pihveille, niin hyvää, eikä mitään epämääräistä, vaan täyttä lihaa.

Juustolautanen
Irlantilaisten juustojen lajitelma

Jälkiruokana oli Selection of farmhouse Irish cheese, homemade chutney, crackers. Tällä reissulla maisteltiin ja nautittiin runsaasti juustoja, hyviä olivat nämäkin.

Hyvin monesti Fine dining-annokset ovat niin pieniä, ettei niillä varsinaisesti nälkä lähde. Herkutteluun ja nautiskeluun pikku annokset sopii hyvin.

Traditional Irish breakfast by Kilkea Castle 


Pekonia ja kananmunaa
Irlantilainen aamiainen 

Kuvassa Kilkean linnan perinteinen irlantilainen aamiainen. Lisäksi oli tarjolla erikseen leikkeleitä, hedelmiä, crossantteja, juustoja, lohta, makeita leivonnaisia. Menusta pystyi tilaamaan erilaisia lämpimiä ruokia, mutta kun harvemmin Irlannissa ollaan, silloin pitää nauttia irkkuaamiainen.

Kilkean linna oli minulle uskomaton, kerran elämässä kokemus. Sain kokea oman Downton Abbey-hetkeni.

Seuraavassa postauksessa olen raunioiden äärellä. Irlanti on täynnä linnojen, kirkkojen ja luostareiden raunioita.

Mukavaa uutta viikkoa! Hupsista, syyskuun puolivälissä mennään, tässähän saa pian alkaa tekemään joulusuunnitelmia 😊 ! Lämpimästi tervetuloa uudet lukijat! ❤️

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos vierailusta blogissani, tule toistekin!😊

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.