keskiviikko 25. syyskuuta 2019

Dublin kolmessa tunnissa - tee nämä asiat!

Kolme tuntia aikaa Dublinissa ennen kentälle lähtöä, mitä siinä ennättää tehdä? Minä tein seuraavat asiat, tule mukaan!

1. Käy katsomassa Irlannin kuuluisimman naisen Molly Malonen patsas

Molly Malone patsas
Irlannin kuuluisin nainen Molly Malone
Maailmalla reissatessa tulee vastaan irkkupubeja, joista hyvin moni on nimeltään Molly Malone. Kuka oli Molly Malone?  Päivisin hän toimi kalakauppiaana työntäen kärryjään pitkin Dublinin katuja. Yön pimeinä tunteina hän tienasi elantoaan hieman toisella tavalla.

Molly Malonen muotojen edessä aivan häkeltyy
Jos et muuta ehdi tehdä, käy katsomassa ainakin Molly Malonen patsas. Molly on paikallaan Grafton Streetilla lähellä Trinity Collegea.

2. Käy irkkupubissa fiilistelemässä tunnelmaa


The Temple Bar Dublin
The Temple Bar Dublin bongattu, sinne! 
Käy pubissa
The Temple Barin kauniit kukat
Dublinissa on pubeja niin paljon, että tulee valinnan vaikeus, mihin menisi. Tokihan voisi lähteä kunnon kierrokselle, mutta nyt siihen ei ollut aikaa. Tällä reissulla piti valita yksi pubi ja kohteeksi tuli tämä punainen, kauniisti kukilla koristettu The Temple Bar. 

The Temple Bar Dublin
Menossa The Temple Bariin Dublinissa 

Mene pubiin
Cheers! 
Oli mukavaa vain istua, kuunnella takana soittavaa duoa ja nauttia siideriä. Suurin osa asiakkaista taisi olla turisteja, mutta se ei haitannut. Jututin samassa pöydässä istuvaa pariskuntaa, he olivat New Hampshiresta USA:sta. 

3. Shoppaile pääostoskadulla Grafton Streetillä 


Taivas Grafton Streetillä Cath Kidstone kauppa
En oikeastaan ole shoppaaja. Suurimman osan käyttövaatteista hankin kirppiksiltä, kuten kuvassa näkyvän takinkin. Mutta joskus sitä voi haksahtaa. Maailmalla reissatessa olen ihastunut Cath Kidstone-merkkiin. Kun Dublinin pääostoskadulla tuli vastaan Cath Kidstone-liike, sinne oli astuttava sisään. 

Cath Kidstone kauppa on Grafton Streetilla Dublinissa
Saanko esitellä: uusi Cath Kidstone laukkuni
Tiedattehän te, miltä uusi laukku tuntuu! Kuvassa onnellinen uuden Cath Kidstone-laukun omistaja. On muuten hyvä laukku, sisällä vetoketjullinen suuri tasku ja lokeroita. Laukku on jämäkkä, pysyy kasassa ja materiaalinsa ansiosta kestää kosteutta. Mikähän siinä on, että en todellakaan ole shoppaaja, mutta aika usein löydän itseni juuri laukkukaupasta/osastolta. 

Tässä minun vinkkini, jos sinulla on vain muutama tunti Dublinissa aikaa ja mietit, mitä tekisit.

Mihin tämä aika katoaa? Syyskuukin alkaa olla jo finaalissa... Mielessäni kuulen kaukaista helinää.... Jingle bells... Apua...!!!

Mukavaa keskiviikkoa Sinulle! Lämpimästi tervetuloa uudet lukijat! ❤️

4 kommenttia:

 1. Hyvät valinnat pikaisella visiitillä Dublinissa. Molly Malonea on käytävä tervehtimässä.Tiesitkö, että Molly Malonesta on tehty laulukin. Ja pubiin pitää mennä toki - The Temple Bar on klassikko. Pubeista kuuluisin.
  Ja upeaa Grafton Streetillä olet kävellyt. Kun minä olen viimeksi Grafton Street'ä kulkenut, ei siellä vielä ollut Cath Kidstone -liikettä. Ihana laukku! Mutta ei muista liikkeistä ollut pulaa :) Ihana Grafton Street!

  VastaaPoista
 2. Kiitos kommentista Tuula! Grafton Streetillä olisi vain vain olla ilman shoppailuakin. Miltei jokaisessa kadunkulmassa oli joku kitaransa kanssa musisoimassa. Katusoittajien irkkumusiikkia olisi voinut kuunnella vaikka kuinka kauan. Mukavaa viikonloppua! 😊

  VastaaPoista
 3. Ihania kuvia ja tunnelmia. Irkkula on vielä käymättä, mutta haaveissa on. Cath Kidston on must ja joka Lontoon reissulla tullut käytyä. Löytyy mm. Peltipurkki vuodelta 2003 ja 20-vuotta taisi brändi täyttää juuri.

  Niin harmi, että Kidston lakkasi valmistamasta Disney mallistoa, odotin aina uutta ja mikä klassikko kyseessä, kuin kuuta nousevaa.

  Himoitsen tuota Cath Kidston mekkoa juuri samalla kuosilla, kuin laukkusi. 😍

  Ihanaa viikonloppua Päivi. 😘

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista Tiia! Jotakin tuossa Cath Kidstonessa on, joka miellyttää silmää. Oli nautintoa vain katsella liikkeessä ympärilleen ja antaa silmien levätä kaikessa kauniissa. Mukavaa uutta viikkoa!

   Poista

Kiitos vierailusta blogissani, tule toistekin!😊

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.