keskiviikko 11. syyskuuta 2019

Cashel Blue ja muita juustoja Irlannista

It's a long way to Tipperary.....mutta niin vain löysin itseni Tipperarystä tutustumassa juustoihin. Aloitetaan irlantilaisiin juustoihin tutustuminen Knockdrinna Farmhouse Cheese-yrityksestä.

Knockdrinna Farmhouse Cheese 


Knockdrinna Farmhouse Cheese
Knockdrinna Farmhousen pihalla Stoneyfordissa Tipperaryssä
Vuonna 2004 Helen Finnegan aloitti kotonaan kehittelemään  juustoja. Erilaisia juustoja on tehty lehmän-, vuohen- ja lampaanmaidosta.  Helenin ensimmäinen oma juusto oli vuohenmaidosta valmistettu Camembert-juusto Knockdrinna Snow. Knockdrinna Farmhousen juustot ovat voittaneet yli 40 kansainvälistä ja irlantilaista palkintoa.

Taste of Kilkenny Food Trail
Knockdrinna Farmhousen omistaja Helen esittelee juustoja
Helen järjestää yrityksessään myös juuston valmistuskursseja ja hänen verkkokaupastaan voi ostaa esimerkiksi juuston valmistuspakkauksen.

Knockdrinna Farmhouse Stoneyford
Juustot kypsymässä Knockdrinna Farmhouse juustolassa Stoneyfordissa 
Knockdrinna Farmhousessa on myös viehättävä ravintola, jossa tarjotaan aamiainen ja lounas.  Tässä hyvä vinkki lounaspaikaksi, jos olet Stoneyfordissa.

Seuraavaksi Farmimatkojen kiertue vei meidät tutustumaan Cashel Blue-juustoihin.

Cashel Blue Beechmount Farm Tipperary


Cashel Blue
Cashel Blue yrityksen perustaja Louis Grubb kertomassa yrityksestä ja juustoista
Cashel Blue on perheyritys, jonka ovat perustaneet Louis ja Jane Grubb 1980-luvulla. Tänä päivänä yrityksen ohjaimissa on jo toinen sukupolvi. Louis ja Jane Grubbin missiona oli tehdä sellaista juustoa, joka todellakin edustaa sitä laadukasta maitoa, mitä saadaan lehmistä, jotka ruokitaan pelkästään laitumen ruoholla. Irlannissa suurin osa lehmistä on koko ajan ulkona laitumilla syömässä tuoretta ruohoa. Lehmiä ei pidetä sisällä navetoissa rehuruokinnalla.

Cashel Blue
Cashel Blue juustot Tipperarystä Irlannista 
Pidin Cashel Blue-yrityksen tarinasta. Louis Grubb kertoi, että kaikki työntekijät ovat lähistöltä ja yrityksen väki on kuin yhtä suurta perhettä. Tarinassa huokui lämminhenkinen yhteisöllisyys.

The Tipperary Cheese Co

The Tipperary Cheese co

Viimeisenä juustolakohteena oli The Tipperary Cheese Company. Juustola valmistaa erilaisia jugurtteja ja tuorejuustoja. Toiminta on aloitettu vuonna 1989.

Pääsimme oikein tehdaskierrokselle, mutta sinne ei marssitakaan sisälle noin vain. Ensin piti pukeutua oikein.

The Tipperary Cheese Co
Suojavaatteissa juustotehtaalla The Tipperary Cheese Co 
The Tipperary Cheese Co
Tässä purkitetaan jugurttia The Tipperary Cheese Co:ssä 
Tehdaskierros oli mielenkiintoinen. The Tipperary Cheese Co valmistaa yli 30 tuotetta ja tuotteita viedään mm. Iso-Britanniaan, muutamaan EU-maahan ja Kiinaan.  Tilalla on  200 lehmää, joiden maito kattaa 90% raaka-aineesta. Loput tarvittavat maidot ostetaan lähitiloilta.

Kaiken kaikkiaan tämä Farmimatkojen organisoima kierros juustoloissa oli mielenkiintoinen, vaikka en maatalousihminen olekaan. Mutta ei oppi ojaan kaada ja oli mukavaa saada tutustua ihmisiin brändien takana.

Seuraavissa postauksissa enemmän turistiaiheita: raunioita, linnoja, kaupunkeja.

Lämpimästi tervetuloa uudet lukijat! ❤️

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos vierailusta blogissani, tule toistekin!😊

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.