It's a long way to Tipperary.....mutta niin vain löysin itseni Tipperarystä tutustumassa juustoihin. Aloitetaan irlantilaisiin juustoihin tutustuminen
Knockdrinna Farmhouse Cheese-yrityksestä.
Knockdrinna Farmhouse Cheese
 |
Knockdrinna Farmhousen pihalla Stoneyfordissa Tipperaryssä |
Vuonna 2004 Helen Finnegan aloitti kotonaan kehittelemään juustoja. Erilaisia juustoja on tehty lehmän-, vuohen- ja lampaanmaidosta. Helenin ensimmäinen oma juusto oli vuohenmaidosta valmistettu Camembert-juusto Knockdrinna Snow.
Knockdrinna Farmhousen juustot ovat voittaneet yli 40 kansainvälistä ja irlantilaista palkintoa.
 |
Knockdrinna Farmhousen omistaja Helen esittelee juustoja |
Helen järjestää yrityksessään myös juuston valmistuskursseja ja hänen verkkokaupastaan voi ostaa esimerkiksi juuston valmistuspakkauksen.
 |
Juustot kypsymässä Knockdrinna Farmhouse juustolassa Stoneyfordissa |
Knockdrinna Farmhousessa on myös viehättävä ravintola, jossa tarjotaan aamiainen ja lounas. Tässä hyvä vinkki lounaspaikaksi, jos olet Stoneyfordissa.
Seuraavaksi
Farmimatkojen kiertue vei meidät tutustumaan Cashel Blue-juustoihin.
Cashel Blue Beechmount Farm Tipperary
 |
Cashel Blue yrityksen perustaja Louis Grubb kertomassa yrityksestä ja juustoista |
Cashel Blue on perheyritys, jonka ovat perustaneet Louis ja Jane Grubb 1980-luvulla. Tänä päivänä yrityksen ohjaimissa on jo toinen sukupolvi. Louis ja Jane Grubbin missiona oli tehdä sellaista juustoa, joka todellakin edustaa sitä laadukasta maitoa, mitä saadaan lehmistä, jotka ruokitaan pelkästään laitumen ruoholla. Irlannissa suurin osa lehmistä on koko ajan ulkona laitumilla syömässä tuoretta ruohoa. Lehmiä ei pidetä sisällä navetoissa rehuruokinnalla.
 |
Cashel Blue juustot Tipperarystä Irlannista |
Pidin
Cashel Blue-yrityksen tarinasta. Louis Grubb kertoi, että kaikki työntekijät ovat lähistöltä ja yrityksen väki on kuin yhtä suurta perhettä. Tarinassa huokui lämminhenkinen yhteisöllisyys.
The Tipperary Cheese Co
Viimeisenä juustolakohteena oli
The Tipperary Cheese Company. Juustola valmistaa erilaisia jugurtteja ja tuorejuustoja. Toiminta on aloitettu vuonna 1989.
Pääsimme oikein tehdaskierrokselle, mutta sinne ei marssitakaan sisälle noin vain. Ensin piti pukeutua oikein.
 |
Suojavaatteissa juustotehtaalla The Tipperary Cheese Co |
 |
Tässä purkitetaan jugurttia The Tipperary Cheese Co:ssä |
Tehdaskierros oli mielenkiintoinen.
The Tipperary Cheese Co valmistaa yli 30 tuotetta ja tuotteita viedään mm. Iso-Britanniaan, muutamaan EU-maahan ja Kiinaan. Tilalla on 200 lehmää, joiden maito kattaa 90% raaka-aineesta. Loput tarvittavat maidot ostetaan lähitiloilta.
Kaiken kaikkiaan tämä
Farmimatkojen organisoima kierros juustoloissa oli mielenkiintoinen, vaikka en maatalousihminen olekaan. Mutta ei oppi ojaan kaada ja oli mukavaa saada tutustua ihmisiin brändien takana.
Seuraavissa postauksissa enemmän turistiaiheita: raunioita, linnoja, kaupunkeja.
Lämpimästi tervetuloa uudet lukijat! ❤️
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos vierailusta blogissani, tule toistekin!😊
Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.