keskiviikko 21. elokuuta 2019

Tunnelmia Helsingin Kaupunginteatterin avajaiskarnevaaleilta

Sitä voi tehdä kaikenlaista hullua, kuten lähteä Oulusta Helsinkiin yhdeksi päiväksi ja olla perillä noin 6 tuntia. VR kuljettaa mukavasti keskustasta keskustaan ja.... kiitos kysymästä, nukuin todella hyvin yöjunassa. Syy, miksi menin isolle kirkolle vain muutaman tunnin vuoksi, on pelkkää teatteria.
Helsingin Kaupunginteatteri
Helsingin Kaupunginteatterin avajaiskarnevaalit 
Avajaiskarnevaaleissa esiteltiin Helsingin Kaupunginteatterin  syyskauden ohjelmistoa. Kyllä nyt pääkaupunkiseudun teatterifaneja hemmotellaan, niin mielenkiintoiselta vaikuttaa syksyn ohjelmisto. Täällä oululainen huokaa, oi jospa kerran saisin olla mukana.. 

Stella Polaris improvisoi


Stella Polaris
Sari Siikander ja Micke Rejström
Kyllä ei voi muuta kuin ihailla näyttelijöiden ammattitaitoa. Sari Siikander ja Micke Rejström pyysivät yleisöltä improvisaation aiheen, hahmojen iät, ammatit, tyylilajin. Hetkessä nämä upeat näyttelijät tekivät improesityksen, joka oli hauska, sai nauraa.

Äktenskapsgrejen


Is Carl-Christian Rundman
Jonna Järnefelt och Carl-Christian Rundman
Mielenkiintoista oli myös nähdä otteita avioliittotarinasta Äktenskapsgrejen. Ihan mukavasti pysyi kouluruotsilla menossa mukana.

Vihainen leski


Minna Lindgren
Näyttelijät Pia Runnakko, Riitta Havukainen , Kai Lehtinen, Eija Vilpas    kuva HKT:n kuvapankki

Keväällä luin Minna Lindgrenin kirjan Vihainen Leski. Tykkäsin. Onkin mielenkiintoista, että kirjasta on tulossa tänä syksynä näytelmä ainakin kahteen eri teatteriin. Sekä Helsingin Kaupunginteatteriin että oman kotikaupunkini, Oulun teatteriin. Oulun version aion ehdottomasti käydä katsomassa, mukava olisi myös nähdä Helsingin versio. Eikä vähiten pääosien esittäjien, Riitta Havukainen ja Eija Vilpas, vuoksi. He ovat armoitettuja komedienneja ja keskinäinen kemia pelaa kuin ajatus.

Disney-musikaali Pieni Merenneito


Pieni Mereneito
Disney-musikaali Pieni Merenneito   kuva HKT:n kuvapankki

Suurella näyttämöllä yleisö sai muutaman makupalan nyt elokuussa ensi-iltaan tulevasta musikaalista Pieni Merenneito. Musikaali on miltei loppuunmyyty....arvatkaa, kenellä on lippu. Kyllä, kyllä, olen tulossa katsomaan musikaalin lokakuussa. Ostin lipun heti keväällä, kun liput tulivat myyntiin. Pienet maistiaiset musikaalista lupaavat paljon, tulossa on huikea esitys. Lokakuuta odottaessa..

Sonja Pajunoja
Sonja Pajunoja Pieni Mereneito-musikaalin Ariel 
Kaupunginteatterin portailla liihoitteli Pieni Merenneito-musikaalin ihana Ariel, näyttelijä Sonja Pajunoja. Prinssi Erikin roolin tekee Martti Manninen. On hienoa, että tuoreita kasvoja ja uusia kykyjä nostetaan suuriin rooleihin. Onnea Sonjalle ja Martille tulevaan koitokseen!

Tuula's life-blogin Tuula 


Päivi KultturelliMatkalaukussa  Tuula Tuula's life
Tuula Tuula's life-blogista ja Päivi KultturelliMatkalaukussa-blogista
Päivän kohokohta oli kuitenkin, kun sattumalta tunnistin yleisön joukosta Tuula's life-blogin Tuulan. Menin rohkeasti esittäytymään, oli todella mukava nähdä Tuula livenä. Sain häneltä kaipaamaani vertaistukea bloggaamiseen, oli mukavaa vaihtaa ajatuksia. Vielä kerran, kiitos Tuula!

Ja kyllä kannatti lähteä Helsinkiin pikareissulle. Se piristää kummasti, seuraavana aamuna töihin lähtiessä tuli tunne, kuin olisin ollut pidempäänkin pois, kuin vain yhden päivän.

Näissä fiiliksissä on mukavaa lähteä kohti uutta teatterikautta. Niin ja odottaa lokakuuta ja musikaalireissua Helsinkiin.

Onko sinulla lippuja hankittuna johonkin teatteriesitykseen? Mitä olet menossa katsomaan?

Mukavaa viikonjatkoa juuri Sinulle! 🌹 Lämpimästi tervetuloa uudet lukijat! ❤️

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos vierailusta blogissani, tule toistekin!😊

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.