sunnuntai 11. elokuuta 2019

Riika Latvian pääkaupunki ensikertalaisen silmin

Latvian reissulla kävin myös pääkaupungissa Riiassa. Yllätyin kaupungin suuruudesta, asukkaita siellä on noin 700 000. Kaupunkiin tullessa tuli tunne, että nyt olen oikeasti kaupungissa, niin paljon oli ihmisiä, vilinää ja vilskettä.

Bastion Hill Riika Latvia

Bastion Hill
Bastion Hill Riika Latvia
Kun aikaa ei ole paljon, pitää reissussa valita vain muutama kohde. Riiassa kiertelimme vanhassa kaupungissa ja keskustorilla.

Love locks in Bastion Hill Riga Latvia
Rakkauslukkoja puistossa Riika Latvia
Kysymys kuuluu: onko Riika rakkauden kaupunki? Niin paljon on rakkauslukkoja tällä sillalla, mitä kaikkea tällä sillalla onkaan luvattu ja vannottu.....

Mustapäiden talo Riika Latvia 

It's near to Fashion Museum
Welcome to Riga my friend!
Yksi vanhan kaupungin tunnetuimmista nähtävyyksistä on kuvassa takana näkyvä Mustapäiden talo. Rakennus edustaa goottilaista tyyliä ja on peräisin vuodelta 1344. Alunperin talo on ollut ulkomaisten kauppiaiden järjestön eli Mustapäiden killan kokoontumispaikka. 

Visit Blackheads House in Riga Latvija
Mustapäiden talon upea tanssiaissali
Mustapäiden talo on kaunis ja siellä on paljon nähtävää. Yksi kauneimmista paikoista on suuri tanssiaissali. Sieluni silmin näin itseni siellä liitelemässä ihanaa wienervalssia taitavan kavaljeerin käsivarsilla...I could have danced all night....

Keskustori Riika Latvia 


Near railway station in Central Market in Riga Latvija
Vilinää ja vilskettä keskustorilla Riiassa Latviassa
Keskustorille on helppo löytää, se sijaitsee linja-autoaseman ja keskusrautatieaseman vieressä, vain pari sataa metriä vanhasta kaupungista. Tori on yksi Itä-Euroopan suurimpia ja suosituimpia ostospaikkoja, päivittäin torilla käy jopa 100 000 ihmistä. Tässä vilinässä ja tungoksessa kannattaa pitää käsilaukusta ja lompakosta huoli, tori on ihanteellinen paikka taskuvarkaille.

Torilla on perinteinen ulkoilmatori kojuineen sekä viisi valtavan isoa paviljonkia. Nämä paviljongit ovat entisiä lentokonehalleja.

Central Market Riga
Keskustorin kalapaviljongissa kalat jo odottavat ostajaa
Central Market in Riga
Maitopaviljongissa on juustoja joka lähtöön, kyllä juu juu juustossa löytyy...
Yksi paviljongeista oli ilmeisesti menossa remonttiin ja siellä oli taidenäyttely. Kultturelli tempaisi heti itsensä nauttimaan taiteesta.

Central Market Riga
Taidetta keskustorilla Riiassa Latviassa
Central Market Riga
Riian Keskustorin taidetta
Mikä sitten vei minun sydämeni keskustorilla? Minä en  todellakaan ole puutarhuri, mutta ne monet, monet ihanat kukkakojut...Rakastan ruusuja ja hajuherneitä.

Central Market Riga
Miljoona, miljoona, miljoona ruusua  Riian keskustorilla
Go to Central Market in Riga
Ihastuttavia hajuhernekimppuja keskustorilla Riiassa
Suomessa näkee aika vähän käytettävän hajuhernettä asetelmissa ja kimpuissa. Riian keskustorilla oli aivan ihania kimppuja esimerkiksi vaaleanpunaisena. Mikäpä paremmin sopisikaan vaikkapa tyttövauvan ristiäis/nimiäisjuhlaan kuin ihanat vaaleanpunaiset kukat.

Central Market in Riga
Ihania hajuherneitä Riian keskustorilla
Riika oli minulle tuntematon kohde, kävin siellä nyt ensimmäistä kertaa. Tällä vierailulla sai vain pienen välähdyksen kaupungista. Paljon jäi nähtävää vielä seuraavalle reissulle. Miellyttävä yllätys oli suurkaupungin siisteys, missään ei lojunut tölkkejä, "mäyräkoiria", pizzalaatikoita, mäkkärin pusseja....

Mutta yksi kohde Riiassa ansaitsee ihan oman tarinan. Mikä tämä kohde on, selviää seuraavassa postauksessa. Pysy siis menossa mukana, Kultturelli on myös Instassa ja facebookissa.

Hyvää nimipäivää Sanna, Susanna ja Sanni! 🌹

Lämpimästi tervetuloa uudet lukijat!❤️

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos vierailusta blogissani, tule toistekin!😊

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.