perjantai 16. elokuuta 2019

Koko perheen kohde Riga Zoo

Kun mietit Riian reissulle tutustumiskohteita ja varsinkin, jos olet lasten kanssa liikkeellä, Riga Zoo on tutustumisen arvoinen kohde. Meidän kuuden hengen seurueessa miltei kaikki olivat aikuisia, mutta niin vain menimme elämiä katsomaan.
Ja kyllä kannatti, Riga Zoo on paikka, missä on paljon nähtävää ja sinne kannattaa varata koko päivä.

Riian eläintarha
Ken tästä portista käy saa viettää mukavan päivän Riga Zoossa
Eläintarhaan pääsee näppärästi raitiovaunulinjalla nro 11, päätepysäkki Mezaparks. Sama raitiolinja ajaa myös Laima suklaatehtaan ohitse. Aikuisen pääsylippu eläintarhaan maksoi 7 euroa, lapset ja seniorit 5 euroa. Tarjolla on myös perhelippu, 2 aikuista ja 2-3 lasta yhteensä 20 euroa.

Mangustit Hakuna matata
Hakuna matata ei huolen häivää mangusteilla Riian eläintarhassa
Näitä mangusteja olisi voinut katsella vaikka kuinka kauan. Ne ovat liikkeissään todella vikkeliä. Niitä katsoessa ei voinut välttyä siltä, että mielessä alkoi soimaan Hakuna Matata Leijonakuningas-elokuvasta.

Riga Zoo Zoodars
Riian eläintarhalla on pitkä historia
Tämän rakennuksen seinässä on mielenkiintoinen katsaus  Riian eläintarhan historiaan. Alunperin eläintarha oli toiminnassa jo vuosina 1912-1917. Näiden uosien jälkeen eläintarhan toiminnassa oli katkos ja eläintarha avattiin uudelleen vuonna 1933. Aikoinaan Riian eläintarha on ollut yksi parhaista koko Neuvostoliitossa.

Camel mangustit lion Tiger snake
Kyttyräkamelilla on varsin tiukka katse

Eläintarha Riika Latvia
Seeprakin sen tietää, mustavalkoinen toimii aina
Riga Zoo Latvija
Riian eläintarhassa on krokotiiileja
Krokotiili on varsin vaikuttava ja aika pelottavakin näky. Sen sijaan Crocodile Dundeeta ei näkynyt missään....
Riga Zoo on avoinna ympäri vuoden. Eläintarhassa on monia eksoottisia eläimiä, esimerkiksi tiikeri, kenguru, kirahvi, virtahepo. Me saimme "pikku" yllätyksen Harry Potterin tyyliin matelijatalossa. Siellä oli lasien takana esillä valtavan suuria käärmeitä. Yksi käärme oli häkin yläosassa lämpölämpön päällä. Me olimme juuri lasin edessä, kun tämä käärme tuli rojahtamalla alas lampun päältä. Jokainen katsoja säikähti ja minä, käärmekammoisena taisin hieman kiljahtaa. Onneksi ei tapahtunut Harry Pottereita, vaan käärme pysyi lasin takana.

There are many restaurants in Riga zoo
Riian eläintarhassa on monta viihtyisää ravintolaa
Eläintarhassa kierrellessä menee helposti monta tuntia. Kun nälkä ja jano yllättää, alueella on monta viihtyisää ravintolaa.

Kirahvi
Riian eläintarhan kirahvit
Paljon oli eläintarhassa mielenkiintoista nähtävää, mutta nämä kirahvit taisivat olla suosituimmat. Kirahveja olisi voinut myös katsella vaikka kuinka kauan. Yllätti, kuinka suuri kirahvi oikein onkaan. Jotakin sympaattista niissä on.

Hieman harmittaa reissulle sattunut huono sää, tosin eläintarhapäivänä oli aurinkoista ja lämmintä. Oletko sinä käynyt Riian eläintarhassa? Mitä tykkäsit?

Näihin tunnelmiin päättyy Latvian postaukset.

Hupsista, ollaan jo elokuun puolivälissä.....Mukavaa alkavaa viikonloppua!
Lämpimästi tervetuloa uudet lukijat!❤️

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos vierailusta blogissani, tule toistekin!😊

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.