torstai 25. heinäkuuta 2019

Tervetuloa tutustumaan Tonttulan elämyskylään

Samassa pihapiirissä Hotel Taivaanvalkeiden kanssa on tonttujen koti, Tonttula.  Rakennukseen astuessa minut valtasi hämmennys. Tuntui kuin olisin astunut jouluun keskellä kesää. Ja niinhän siinä tapahtuikin, ei haitannut ollenkaan, vaikka ulkona oli kirkas yötön yö. Tonttulan levollinen, kiireetön ja lämmin tunnelma kietoivat pauloihinsa saman tien.

Elveshideaway Tonttula hulluporolevi
Tervetuloa Tonttulaan Könkään kylään Kittilään Lappiin

Come to elveshideaway Tonttula hulluporolevi Levi Lapland
Tonttulan pääovi
Rakennus on päällepäin vaatimattoman näköinen, mutta sisällä avautuu uskomaton lämminhenkinen, mummolamainen joulutalo. Sesonkiaikoina Tonttula toimii kahvilana, sesongin ulkopuolella tilausravintolana.
Hotel Taivaanvalkeat sopii hyvin erilaisille ryhmille
Tonttulan eteinen kutsuu astumaan sisään
Jo eteinen antaa esimakua siitä, mitä on tulossa. Runsaasti vanhoja nostalgisia tavaroita, joulutunnelmaa, herää ihmetys, mihin olenkaan menossa.

Mistä löydän punaiset kaakelit
Tonttulan asiakaswc
Ensimmäinen vessakuva, minkä blogissani julkaisen. Tämä Tonttulan asiakaswc:n käsienpesutila on upein mitä olen nähnyt. Koko wc on kokemus, raanuja ja tauluja seinillä, lautaseinät, ei todellakaan mikään kliininen valkoinen wctila.

Liuskekivitakka Tonttula Köngäs Levi Kittilä elveshideaway
Tonttulan pirtin upea takka
Heti pirttiin astuessa katseen vangitsee upea takka. Voi vain kuvitella, millaisen lämpimän tunnelman takka luo talven pimeyteen ja kylmyyteen.

Tonttula Hotel Taivaanvalkeat elveshideaway
Tonttulan pirtin tunnelmaa
Tonttula hulluporolevi Levi Lapland Hotel Taivaanvalkeat elveshideaway
Kulleroita ja himmeleitä Tonttulassa
Tonttula elveshideaway Levi Lapland Hotel Taivaanvalkeat
Raanut ja räsymatot Tonttulassa
Tonttulassa menee hetki pelkässä ihmettelyssä. Paljon tavaraa, uutta ja vanhaa, kaikki kuitenkin ihmeellisessä harmoniassa keskenään. Mikään ei häiritse, kokonaisuus toimii ja on levollinen. Hieno idea on räsymatot pöydillä, kodikkaan oloista.

Tonttulassa on tilaa ruokailuun jopa 200 hengen ryhmille. Jos olet retkivastaava yhdistyksessä/porukassa/firmassa, tässä vinkki, Tonttula tarjoaa erilaisen kokemuksen hirsiseinien sisällä vanhan ajan tunnelmassa.

Tonttulan elämyskylä

Hotel Taivaanvalkeat ja Tonttulan päärakennus ovat osa Tonttulan elämyskylää.  Yllätyin melkoisesti, kun metsän keskeltä, Piilosta - Elves Hideaway - löytyi Piparkakkutalo, Tietäjän talo ja Tonttukoulu.

Tonttula Hotel Taivaanvalkeat Levi Lapland hulluporolevi
Tietäjän talo elveshideaway
Tietäjän talo shaman's House elveshideaway Tonttula levi
Tietäjän talon hurmaava sisustus
Tietäjän talo on ällistyttävä näky sekä ulko- että sisäpuolelta. Ei voi kuin katsella ja ihmetellä, mistä on löytynyt ideat näihin kaikkiin lukemattomiin yksityiskohtiin.  Upea kokonaisuus!

Piparkakkutalo Tonttula elämyskylä elveshideaway
Piparkakkutalossa tuoksuu joulu
Tonttulan elämyskylässä on koko perheelle mukavaa tekemistä vuoden ympäri. Ympäröivä luonto antaa elämyksiä, pihapiirin leikkipaikat, minigolf, eläimet, hevoset, lampaat. Katso tapahtumakalenteri tästä. Talvi- ja joulusesonkina Tonttujen Piilon Piparitalo, Tonttukoulu, Joulupukki muorin kanssa, rekiajelut, huskyt....tekemistä riittää.

Tonttula elveshideaway Levi Lapland Hotel Taivaanvalkeat elveshideaway
Nähdään Tonttulassa Könkään kylässä Kittilässä
Kun olet etsimässä rauhallista koko perheen, ryhmän, kaveriporukan paikkaa, suosittelen Tonttulan elämyskylää. Se on todellakin elämys, joka pitää itse kokea.

Juttuni Hotel Taivaanvalkeista ja Tonttulasta eivät ole kaupallisia yhteistöitä. Kävin itse lomallani tässä paikassa ja haluan vain vinkata tästä teille lukijani.

Helteistä loppuviikkoa teille kaikille! Nautitaan tästä lämmöstä, kun sitä vihdoin on täällä meidänkin korkeuksilla.

Lämpimästi tervetuloa uudet lukijat! ❤️

2 kommenttia:

  1. Herttinen mikä paikka! Ja tuo vessa, huh..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tonttula ja Hotel Taivaanvalkeat ovat paikkoja, joissa on paljon kaunista katsottavaa. Paljon uutta ja vanhaa, hyvässä sopusoinnussa keskenään. Pohjoisen reissulla kannattaa mennä käymään Könkään kylässä Kittilässä.

      Poista

Kiitos vierailusta blogissani, tule toistekin!😊

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.