keskiviikko 26. kesäkuuta 2019

Kulttuuripassilla TOP 3 kohdetta Rovaniemellä

Kaupallinen yhteistyö Visit Rovaniemen kanssa. Mitä nimet Arktikum, Pilke ja Korundi sanovat sinulle? Etkö ole koskaan kuullutkaan...!! Tähän on helppo ratkaisu: kun olet Rovaniemellä, hanki itsellesi Kulttuuripassi. Vain 20 euron hintaan pääset tutustumaan näihin kolmeen kohteeseen. Mitään kiirettä ei tarvitse pitää, Kulttuuripassi on voimassa seitsemän päivää.  Vierailin kaikissa kolmessa kohteessa, tervetuloa mukaan Rovaniemen postaussarjan toiseen osaan.

Arktikum Museo ja Arktinen Tiedekeskus

What to see in Rovaniemi Finland visit Arktikum
Arktikum Science centre and museum Rovaniemi Finland 
Interesting place to visit Arktikum Rovaniemi Finland
Museo ja arktinen tiedekeskus Arktikumin vaikuttava pääkäytävä
Ensimmäistä kertaa Arktikumiin tulija hämmästyy upeaa pääkäytävää. Täällä luonto, luonnon valo on koko ajan elävästi läsnä. Kun me kävimme, oli kaunis aurinkoinen kesäpäivä, talvella näky on ihan erilainen.

Koe Rovaniemen TOP 3 kohdetta Kulttuuripassilla
Arktikum museo esittelee arktisen alueen historiaa elämää ihmisiä
Arktikumissa on sekä museo että arktinen tiedekeskus. Lapin maakuntamuseon puolella on esillä lappilaista kulttuuria, historiaa mielenkiintoisissa esillepanoissa. 

Want to see icebears in Finland
Arktista luontoa ja ilmiöitä on esillä Arktisen keskuksen näyttelyssä Arktikumissa
Näyttely Muuttuva arktis kertoo elämästä maapallon pohjoisosissa. Miten kylmyys, pimeys, valo, vaativat sääolosuhteet vaikuttavat ihmisiin, eläimiin kasveihin=elämään. Pidin tästä näyttelystä, pohjoiset olosuhteet avautuivat ihan uudella tavalla.

Pilke Tiedekeskus Science Centre


Visit Pilke Science Centre want unique experience
Pilke Science Centre Rovaniemi Finland 
Arktikumista on helppo mennä seuraavaksi Pilkkeeseen, rakennukset ovat ihan vierekkäin. Pilke oli minullekin ihan uusi paikka. Tiedekeskus Pilkkeessä ovat esillä pohjoisen metsät: mitä metsä merkitsee meille, mitä metsässä voi tehdä, miten meidän tulee kohdella metsää, että jatkossakin saamme nauttia metsästä. Pilke sopii hyvin koko perheelle, lapsille on paljon tekemistä, jossa he oppivat samalla metsäasiaa. Oletko sinä koskaan ajanut Ponssea? En minäkään, vaan nyt oli ihan pakko kiivetä ohjaimiin, kun tuli tilaisuus.

Want to experience Ponsse it is possible in Pilke Rovaniemi
Timber  puu kaatuu tiedekeskus Pilke it is possible to drive Ponsse
What can I do in Rovaniemi Finland
Puut on kaadettu Ponssella Outlander on näppärä kulkupeli metsässä
Korundi Kulttuuritalo House of Culture


Where can I enjoy culture in Rovaniemi Finland
Korundi Rovaniemi Finland 
Kulttuuritalo Korundi on monipuolinen kulttuurin tyyssija. Talossa on Rovaniemen taidemuseon kokoelmat, Korundi on myös Lapin kamariorkesterin koti. Korundissa on hyvät tilat erilaisten tapahtumien ja konserttien järjestämiselle.

Mitä Rovaniemellä voi tehdä
Art in Rovaniemi Korundi House of Culture
Missä on Lapin kamariorkesteri
Kulttuuritalo Korundi Rovaniemi
Tämä ylläoleva taideteos herätti ainakin minut. Oikealla oleva happilaite pumppasi ilmaa henkitoreissaan olevaan maapalloon. Konkreettisesti havahdutti, pidetään huolta yhteisestä maapallosta.

Huomio! Korundissa jatkuu koko kesän TaideTorstait, jolloin taidenäyttelyihin on vapaa pääsy klo 18-20. Syksyllä Korundi on jokaisen glamourmuotia seuraavan  must kohde. Muotitaitelija Jukka Rintalan näyttely Arctic Glamour by Jukka Rintala avautuu 29.11.2019. Näyttely on avoinna 23.2.2020 saakka.

Mitkä ovat TOP 3 kohdetta Rovaniemellä
Kulttuuripassilla pääset Arktikumiin, Pilkkeeseen sekä Korundiin

Mitä tekemistä Rovaniemellä on
Neljän tien muistomerkki Rovaniemi
Seikkailu Rovaniemellä jatkuu......seuraavassa postauksessa olen Napapiirillä, mitä kaikkea sieltä löytyy....Tervetuloa mukaan, lämpimästi tervetuloa uudet lukijat!❤️

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos vierailusta blogissani, tule toistekin!😊

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.