maanantai 10. kesäkuuta 2019

Kesäkauden aloitus mökillä - tervetuloa mökkikesä

Viime viikolla minulla oli pari vapaapäivää ja olinpa onnekas. Juuri nuo päivät olivat täällä pohjoisessakin todella lämpimiä ja me lähdimme pitkästä aikaa mökille.

Where are Lily of the valleys
Kieloja Utosjoen rannalla
Kevät ja alkukesä ovat mökillä parasta aikaa. Ulkona voi huoletta olla, sillä sääsket ja muut itikat eivät vielä ole vallanneet ilmatilaa. Mökkimme sijaitsee Utosjoen rannalla. Joen varressa kasvaa pienellä kaistaleella kieloja, rakastan kielon tuoksua. Minä vain seisoin siinä lämmössä ja tuoksuttelin ihanan tuoksuista ilmaa. Arvatkaa, mikä on minun lempi hajuvesi? Vinkki....liittyy kielon tuoksuun....

Mikä kukka on yleinen joen rannalla
Rentukat Utosjoen rannalla 
Alkukesän kukkaloisto ei jää kieloihin, vesirajassa kasvavat rentukat hehkuivat keltaisina kimppuina. Niin kaunista.

The best sauna in smokesauna
Suomen paras savusauna
Tätä hetkeä olen odottanut koko talven ja ajatus savusaunasta on auttanut jaksamaan pimeän ja kylmän keskellä. Jokirannassa on meidän ihana savusauna, jossa saa maailman parhaat (enkä yhtään liioittele) löylyt. Niin lempeät, kosteat, tarvittaessa myös kipakat löylyt. Me saunomme yleensä noin pari tuntia. Otetaan löylyt, mennään jäähylle ulos penkille istumaan, tätä toistetaan useamman kerran. Joskus voi myös pulahtaa viereiseen jokeen vilvoittelemaan. Runsaasta humuksesta johtuen joen vesi on tummaa, pohjaa ei ole näkyvissä, vesi myös virtaa melkoisella vauhdilla. Itse hieman epävarmana uimarina en useasti ui joessa, hieman pelottaa.

Have you ever been in Finnish smokesauna
Näkymä savusaunan ikkunasta joelle päin
Mökkipuuhiin kuuluu ehdottomasti  kokkaus pihalla. Kesäkeittiö on monipuolinen, siinä voi paistaa, keittää, savustaa, tehdä loimulohta.

Valio puulaatikko missä ennen kuljetettiin maitoa historiaa Valio
Lohta ja perunakasvishöystöä kesäkeittiössä
Paistettu lohi ja perunakasvishöystö on mökillä lempiruokaani. Ruoanlaitto ulkona on leppoisaa hommaa, samalla parannetaan maailmaa ja puuhastellaan. Kuvassa oleva Valion puulaatikko on aito 1950-luvulta säilynyt.

Vanha mökki toimii nykyisin vierastalona
Mökkipuuhiin kuuluu myös siivous. Tämä vanha mökki on nykyisin vierastalo. Siivosin mökin perusteellisesti, ehkäpä kesän aikana saamme mökille yövieraita.

Onko himmeli katoavaa kansanperinnettä
Vanhan mökin tunnelmaa
Toisena päivänä siivosin sitten varsinaisen mökin. Kaikki on valmista, seuraavan kerran menemme mökille juhannuksena. Moneen, moneen vuoteen minulla on koko juhannus vapaa, kun olen lomalla.

Sopiiko ikoni mökin seinälle
Asetelma seinällä ikoni ja kivi
Mökin makuuhuoneessa meillä on rauhoittava asetelma. Joskus kauan sitten Tallinnasta ostettu ikoni, jonka parina on läheiseltä vaaralta löytynyt kivi. Jotenkin ne sopivat yhteen ja luovat hyvän tunnelman.

Tätä kirjoittaessa minulla on neljä työpäivää jäljellä ja sitten alkaa KESÄLOMA!

Näissä tunnelmissa, mukavaa alkanutta viikkoa kaikille, lämpimästi tervetuloa uudet lukijat! ❤️


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos vierailusta blogissani, tule toistekin!😊

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.