perjantai 31. toukokuuta 2019

Taidenäyttely yksityiskodissa - vieraana Sallan kotigalleriassa

Idean tähän postaukseen sain lukiessani erinomaista paikallislehteä Rantalakeutta. Lehdessä oli juttu kempeleläisestä Salla Sallménista, joka on avannut taidegallerian omaan kotiinsa. Taidenäyttely yksityiskodissa on niin harvinainen tilaisuus, että päätin lähteä käymään paikan päällä.

Kotigalleria Salla Sallmén Kempele

Tutustu Tiina Sipilän taiteeseen Sanna Sallménin kotigalleriassa Kempeleessä
Salla Sallmén kotigalleria Kempele 
Salla Sallménin unelmana on ollut perustaa taidegalleria, sitten kun Eurojackpotista tulee päävoitto. Sitä päävoittoa ei ole tullut ja jos sitä jää odottamaan, unelmat jäävät toteuttamatta. Salla päätti toteuttaa unelmansa pienemmin, avaamalla kotiinsa taidegallerian.

Taidemaalari Tiina Sipilä

Salla Sallménin kotigallerian työt ovat taidemaalari Tiina Sipilän tekemiä.  Näyttelyn nimi on Onnellisuus, näyttelyssä olevat teokset ovat nyt ensimmäistä kertaa esillä. Tiina Sipilä on valmistunut Vapaasta Taidekoulusta vuonna 2012. Hänen töitään on ollut esillä useissa taidegallerioissa, esimerkiksi Galleria Rantakasarmissa Helsingissä. Tiina Sipilä on ollut mukana useissa yhteisnäyttelyissä,  hänen teoksiaan on myös yksityiskokoelmissa Suomessa, Ranskassa ja Etelä-Afrikassa.

Kotigalleria Sanna Sallmén Kempele Taukopaikka 12
Tekijänä taidemaalari Tiina Sipilä 
Salla Sallmén on tehnyt kodistaan galleriamaisen, esimerkiksi televisio on viety pois. Maalauksia on esillä olohuoneessa, käytävällä, keittiössä, työhuoneessa ja onpa vessassakin yksi taulu.

Sanna Sallmén kotigalleria Kempele Taukopaikka 12
Tekijänä taidemaalari Tiina Sipilä 
Taidetta taidemaalari Tiina Sipilä
Tekijänä taidemaalari Tiina Sipilä 
Salla Sallmén haluaa esitellä sellaisia töitä, joista pitää itsekin. Kotigalleriassa yhdistyy monta asiaa: ihmiset tulevat ikäänkuin kylään katsomaan taidetta. Se, että olet toisen kotona kuin kylässä, lisää yhteisöllisyyttä ja kanssakäymistä ihmisten kesken.

Paintings from Finland Tiina Sipilä
Tekijänä  taidemaalari Tiina Sipilä 
Salla Sallmén kehottaa ihmisiä lopettamaan pelkäämisen, pitämään unelmistaan kiinni  ja toteuttamaan niitä.  Kun unelmat toteutuvat, lopputuloksena on Onnellisuus.

Tekijänä taidemaalari Tiina Sipilä 
Oli mielenkiintoista käydä Salla Sallménin kotigalleriassa.  Pidin kaikista tauluista, jostain syystä omaksi suosikiksi nousi yllä oleva vaalea maalaus. Siinä on jotakin, mikä puhutteli minua.

Salla Sallménin kotigalleria on avoinna vielä  viikonlopun ajan, 1.-2.6. klo 12-18. Osoitteessa Taukopaikka 12 90450 Kempele. Suosittelen, kannattaa mennä käymään, harvoin on tilaisuus käydä yksityiskodissa katsomassa taidetta.

Tämä viikonloppu on monessa kodissa juhlien aikaa. Onnea kaikille valmistuneille!

Ihanaa, nyt alkaa  KESÄ!! Hyvää kesän ensimmäistä viikonloppua kaikille!

Lämpimästi tervetuloa uudet lukijat! ❤️

2 kommenttia:

  1. Mahtavaa nähdä kauniita töitä kotiympäristössä. Todella upea idea!

    VastaaPoista
  2. Kiitos kommentista! Oli mukava käydä Sallan kotona katsomassa taidetta. Taulut olivat seinillä niin kuin ne olisivat oikeasti kuuluneet niille paikoille. Kokemus avasi näkemään, kuinka hyvin taide sopii kotiin ja joka päiväiseen elämään antamaan inspiraatiota ja energiaa.

    VastaaPoista

Kiitos vierailusta blogissani, tule toistekin!😊

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.