tiistai 2. huhtikuuta 2019

Tervetuloa Fressiin fysioterapiaviikolle!

Olen aina ollut miltei perusterve, mitä nyt jotain pikkukremppaa silloin tällöin, mutta ei mitään isompaa ongelmaa. Koskaan en ole ollut missään kuntouksessa, Tyky jne. mitä niitä kursseja nyt onkaan. Fysioterapeutilla en ole koskaan käynyt, kun ei ole ollut tarvetta. Tosiasiassa en ole tiennyt, mihin kaikkeen fysioterapia auttaa.

Fressi Heikinkatu Oulu
Fressin fysioterapiaviikko 1.-5.4.2019

Mikä on hyvä kuntosali Oulussa valitse Fressi
Fressi Heikinkatu Oulu
Sain ilokseni blogiyhteistyön Fressiin fysioterapian merkeissä. Fysioterapiakäynnit saatu ja postaus tehty yhteistyössä Fressin kanssa. Tämä kuluva viikko on Fressi-kuntokeskuksissa fysioterapiaviikko, keskuksissa on avoimet ovet ja fysioterapiateemaista erikoisohjelmaa.

Fressi Heikinkatu Oulun fysioterapeutti Ira Tahkola ja minä
Minun ongelmani ovat hartiat, selkä (erityisesti alaselkä) sekä niska. Toisinaan hartiat ja niska ovat totaalisen jumissa, mutta olen selvinnyt niistä kotikonsteilla: geelillä ja kylmä/kuuma jyväpussilla. Mieleen ei ole edes tullut, että menisin fysioterapeutille saamaan apua. Kyllähän tilanne on se, että viimeistään tässä iässä täytyy tosissaan alkaa huolehtia itsestä, omasta kunnosta.

Minulle oli ihan uusi asia se, että fysioterapeutille voi mennä oma-aloitteisesti ilman lääkärin lähetettä. Kun tulee oireita, kremppaa , jumia, on hyvä aloittaa heti fysioterapeuttinen hoito ja ohjattu harjoittelu. Fysioterapeutti osaa arvioida, tarvitseeko vamma/haitta lääkärillä käyntiä tai voiko oireita kuntouttaa omatoimisesti fysioterapeutin ohjauksessa. Tarvitaan keskinmäärin noin viisi fysioterapiakäyntiä, jonka jälkeen paikallinen kipu on todennäköisesti hoidettu.

Fressi Oulu fysioterapia
Fressi Heikinkatu Oulu testausta miten keho kääntyy
Etsitkö Oulusta Fysioterapeutti tule Fressiin Ira Tahkolalle

Kun menin Fressiin fysioterapeutti Ira Tahkolan vastaantolle, ensin kartoitettiin tilanne. Miten se minun selkäni kääntyy, aika kankeastihan se kääntyi, lihakset ovat jumissa.

Tule Fressi Ouluun heikinkadulle fysioterapeutille
Käden vienti toiselle puolelle Fressi Heikinkatu Oulu
Tässä harjoituksessa Ira piti minua jaloista kiinni, vein käden toiselle puolelle. Ei ollut mikään helppo homma ( huomaa tuskainen ilme! ). Todellakin tunsin, kuinka jumissa kehon yläosa on.

Problems with your back Fressi Heikinkatu Oulu can help you


A good place to get help with your back problems Fressi Heikinkatu Oulu

Tämä liike avaa rintakehää sekä tuntuu lapaluissa. Ihan kuin tekisi salilla ylätaljaa, liike on sama.  Liikettä tehdessä täytyy keskittyä siihen, mitä tekee. Olen tehnyt liikettä kotona ja siitä on ollut apua.

Ongelmia niskan kanssa apua saa Fressi Heikinkatu Oulu
Niskan hoitoa Fressi Heikinkatu Oulu 
Toisinaan minulla niska jumittaa tosi pahasti, pää ei käänny mihinkään suuntaan. Silloin kuljen geelit ja jyväpussi niskassa. En ole itse uskaltanut kokeilla vaahtomuovirullaa, niska on niin herkkä alue. Tämä yksinkertainen liike kuitenkin tuntui turvalliselta ja venytys tuntui niskassa heti.

Minulla ei ole koskaan ollut Personal Traineria. Fysioterapiakäynnit avasivat silmäni yhden asian suhteen. Nimittäin, kuinka mukavaa on jumpata, kun vieressä on koko ajan ammattitaitoinen henkilö. Fysioterapeutti katsoo, että liikkeet tehdään oikein ja turvallisesti sekä tsemppaa jaksamaan liikesarjan loppuun asti.

Parhaillaan on menossa Fressin fysioterapiaviikko, Fresseissä on avoimet ovet. Nyt on hieno mahdollisuus käydä tutustumassa fysioterapiaan, mitä se on ja mihin se auttaa.

Lämmin kiitos yhteistyöstä Fressi! 

Hei, se on huhtikuu, kevät on täällä! Mukavaa keväistä viikkoa kaikille!

Oletko sinä käynyt fysioterapiassa, kokemuksia?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos vierailusta blogissani, tule toistekin!😊

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.