lauantai 20. huhtikuuta 2019

Römpsäkahvit ja makkaranpaistoa metsäretkellä

Mukavaa pääsiäistä kaikille! Itse asiassa minä olen koko pääsiäisen töissä, joten viikko sitten talvilomalla  vietin pääsiäistä jo ennakkoon. Olimme mökillä ja kun päivä oli aurinkoinen päätimme lähteä metsäretkelle. 

Visit Finland
Hiihtoa kantohangilla suolla
Mökkimme sijaitsee joen rannalla keskellä ei mitään. Lähistöllä on paljon turvesoita, joilla on hyvä hiihtää kantohangilla. Menoksi siis!

Lisää puuta nuotioon
Metsäretken kohokohta on tietysti eväiden syönti. Mies etsi ympäristöstä pystyyn kuolleita mäntyjä, joista saadaan nuotiopuut. Rehellisesti voin sanoa, etten itse olisi saanut nuotiota syttymään, hääräsin vain apuna. 

Experience Finnish nature in the  forest
Makkaranpaistoa nuotiolla metsäretkellä
Makkaranpaisto ja siinä nuotiolla istuminen on retkeilyn paras osa. Mukavaa istua nuotion ääressä, vaihtaa ajatuksia ja tuumailla maailmanmenoa.

Trekking in Finland
Oletko sinä keittänyt kahvia pakilla?
Makkaranpaiston lisäksi toinen tärkeä elementti meidän retkeilyssä on pakkikahvit. Pakki, jonka lempinimi meidän mökkiseudulla on römpsä. Ei muuta kuin römpsä tulille! Kahvivettä ei talviaikaan kuljeteta mukana, vaan se sulatetaan lumesta.

Want to experience something unique in Finnish nature
Lisätään veteen kahvijauheet
Kun  vesi on kiehunut, otetaan römpsä pois tulilta ja siihen lisätään kahvijauheet.

Haluatko kokea luonnon hiljaisuuden
Pakkikahvit luonnossa
Kun kahvijauheet on lisätty, laitetaan römpsän kansi kiinni ja annetaan kahvin valmistua.

Feel the fresh and Pure nature in Finland
Römpsän kopsautus
Kun kahvi on valmistunut noin 5 minuuttia, kopsautetaan römpsää kepillä, jolloin kahvijauheet laskeutuvat pohjalle ja kahvi on valmista nautittavaksi.

Visit Finland's unique Pure nature
Korppukahvilla metsän rauhassa
Parasta mitä tiedän, korppukahvit luonnon helmassa. Normaalisti en koskaan syö korppuja, mutta niitä pitää aina olla retkieväänä, se vain kuuluu asiaan.

Miten on lukijani, onko kahvinkeitto römpsällä tuttua puuhaa? Kuuluuko luonnossa liikkuminen ja retkeily harrastuksiisi?

Pääsiäinen on mukavaa leppoisaa aikaa, hyvää pääsiäistä juuri Sinulle!

Lämpimästi tervetuloa uudet lukijat, tullaan tutuiksi! ❤️


2 kommenttia:

  1. Ihan parhaat tunnelmat ja hei paljon siellä vielä lunta, että suksilla pääsee. Meilläkin oli tuo lenkkitie metsässä vielä ihan lumen peitossa, mutta poikettiin tänäkin aamuna sitten ns. metsäpolkuja pitkin.

    Ihanaa uutta viikkoa Päivi. <3

    VastaaPoista
  2. Retki toteutettiin viikko sitten. Meidän mökki sijaitsee lähellä Puolankaa, joka on usein Suomen lumisimpia seutuja, joten lunta riittää. Nyt on kyllä täälläkin niin lämmintä, että lumet lähtee. Kiitos kommentista ja mukavaa uutta viikkoa!

    VastaaPoista

Kiitos vierailusta blogissani, tule toistekin!😊

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.