tiistai 23. huhtikuuta 2019

Heli Suutari Kaikki kääntyy hyväksi suomalainen self help-opas

Tänään, huhtikuun 23.s päivä, vietetään kirjan ja ruusun päivää. 🌹 Sen kunniaksi blogissa vietetään tämä loppuviikko kirjallisuuden merkeissä. Oletko kuullut kirjan ja ruusun 🌹 päivästä?

Kirjakauppaliiton mukaan kirjan ja ruusun 🌹päivä juhlistaa kirjallisuutta, tarinoita, lukemista ja kirjakauppoja - uusien maailmojen ja kohtaamisten keitaita.  Vanhan katalonialaisen perinteen mukaan mies antaa naiselle ruusun 🌹 ja nainen antaa miehelle kirjan.

365 ajatusta itsensä auttamisesta Heli Suutari
Heli Suutari ja minä Kempeleen kirjastossa huhtikuu 2019
Tyttäreni asuu Kempeleessä ja aina hänen luona käydessäni luen paikallislehden, Rantalakeuden. Siinä on useasti mielenkiintoisia henkilöhaastatteluja, niin oli myös tammikuun loppupuolella Kulttuuri&ihmiset-osiossa. Lehdessä haastateltiin Heli Suutaria, joka on kirjoittanut suomalaisen self help-oppaan. Voimalause vuoden jokaiseen päivään.

Itse asiassa olen tutustunut Heli Suutariin jo aikaisemmin, lukiessani hänen kirjoittamiaan kolumneja Belgiasta vuosina 2015-2016. Mielenkiintoisia tarinoita. Päätin, että haluan lukea kirjan Kaikki kääntyy hyväksi. Laitoin itseni kirjaston varausjonoon sijalle 96.

Miten minä jaksan eteenpäin lue 365 ajatusta itsensä auttamisesta
Kirjailijavierailu Kempeleen kirjastossa 8.4.2019 Heli Suutari 
Heli Suutari on syntynyt ja kasvanut Kempeleessä. Elämä on vienyt hänet Belgiaan, jossa hän aikaisemmin teki töitä eurovirkamiehenä. Nykyisin hän toimii pari- ja yksilöterapeuttina.

Helin omaan historiaan kuuluu burn out. Hän oli töissä loppuunpalamisklinikalla, työ oli vaativaa ja hektistä. Työ alkoi aiheuttaa fyysisiä oireita, Helistä itsestään tuli potilas. Helpottaakseen omaa oloaan, hän alkoi kirjoittaa tuntemuksiaan paperille. Yöpöydällä Helillä on jo kauan ollut amerikkalainen self help-opas. Siitä syntyikin ajatus, onko olemassa vastaavaa suomalaisen kirjoittamaa teosta.

Voimalause vuoden jokaiseen päivään Heli Suutari
Opas itsensä auttamiseen Heli Suutari
Heli halusi kerätä samoihin kansiin 365 ajatusta itsensä auttamisesta. Kirjoittaminen oli hänelle terapeuttinen prosessi, hän sai ajatuksensa järjestykseen. 

Heli vannoo vertaistuen nimeen, on hyvä, jos voi kertoa omista ongelmista ja ajatuksista. Kuitenkin ihminen saa ja hänen pitää olla itselleen armollinen. Kuten Heli Suutari sanoo: "Olipa olo miten paha tahansa, niin itseään voi lohduttaa". Kaikki kääntyy lopulta hyväksi.

Self help guide from Finland
Omistuskirjoitus kirjassa Kaikki kääntyy hyväksi 
Oli mukavaa käydä Kempeleen kirjaston kirjailijatapaamisessa ja nähdä Heli Suutari livenä. Hän kertoi omasta elämästään, historiastaan ja nykyisestä elämäntilanteesta. Sekä tietysti kirjan Kaikki kääntyy hyväksi syntyvaiheista. 

Kaikki kääntyy hyväksi on ennen kaikkea voimakirja. Kirja on rakennettu siten, että sitä ei tarvitse lukea järjestyksessä, voi vaikka antaa sattuman valita, mitä voimalausetta tarvitsen juuri nyt. Jokaisella sivulla on voimalause, sitten lausetta avaava teksti ja lopuksi toimintaohje, esimerkiksi "Tänään en pelkää eksymistä. En ole hukassa, vaikka en aina tunnistaisi itseäni. Uudistuminen pitää minut oikealla tiellä."

Täytyy sanoa, että Heli Suutari on onnistunut löytämään juuri oikeat sanat. Kirjasta saa lohtua ja ajattelemisen aihetta. Minä en ole yksin.

Kaikki kääntyy hyväksi on saanut paikkansa minun yöpöydällä. Ennen nukahtamista on hyvä lukea muutama voimalause.

Onko Kaikki kääntyy hyväksi sinulle tuttu kirja? Ellei ole, voin lämpimästi suositella tätä kirjaa.

Mukavaa kirjan ja ruusun 🌹päivää ja pääsiäisen jälkeistä elämää kaikille!

Lämpimästi tervetuloa uudet lukijat ! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos vierailusta blogissani, tule toistekin!😊

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.