sunnuntai 9. joulukuuta 2018

Valoa pimeyteen

Pitkä ja pimeä marraskuu on takana ja joulukuu on jo hyvällä mallilla, enää kaksi viikkoa jouluun. Mihin tämä syksy on mennyt? Minulle ei pitkä ja pimeä syksy ole koskaan ollut mikään ongelma. Syksyllä on niin paljon tekemistä: kuntosalia, kulttuuria, reissaamista, töissäkin pitää käydä, etten ehdi oikein edes huomata pimeyttä. Yksi selviytymiskeino pitkään syksyyn minulle ovat joululaulut. Aloitan joululaulujen kuuntelun jo lokakuun lopussa. Tänä vuonna joulumusiikin ystäviä hemmoteltiin, Jouluradio aloitti lähetyksen jo 5.11. Joululaulut antavat minulle energiaa ja kantavat eteenpäin.

My Fair Lady

Shirt YAS boots Aaltonen
Oulun teatterissa
Viime keskiviikkona sain kokea valoa ja iloa Oulun teatterissa. My Fair Ladyn näin ensimmäisen kerran viime helmikuussa. Musikaalia on enää muutama esitys jäljellä, se piti nähdä toistamiseen. Oulun teatterin My Fair Lady on ollut todella hieno kokonaisuus. Tanssi- ja laulukohtauksia on ollut nautinnollista katsoa, meno lavalla on ollut riemukasta. Janne Raudaskosken/Kari-Pekka Toivosen Henry Higgins on hurmaava äkäpussi, jonka Rosanna Kempin/Yasmine Yamajakon ihastuttava Eliza kesyttää. Mikko Leskelän eversti Pickering sai hymyn huulille.  Unohtaa ei saa Elizan isää, Alfred Doolittleä, jota esittivät Toni Wahlström ja Hannu Pelkonen. Alfred on hauska hahmo, joka on elänyt täysillä ja jolla juttu kulkee.

What's on in Oulu theatre
Oulun teatterin ohjelmistoa
Mielenkiinnolla odotan teatterin kevätkautta, minkälaisia elämyksiä teatterissa saa keväällä kokea.

Oulun kaupungintalo

Oulun kaupungintalo
Itsenäisyyspäivän illassa oli mukavaa kierrellä kaupungilla katsomassa jouluvalaistuksia ja ikkunoita. Muutamassa ikkunassa näki vielä vanhan perinteen mukaiset kaksi kynttilää. Oulun kaupungintalo oli valaistu siniseksi, tänä vuonna joulukuusikin on kaunis.

Piispantalo Oulu


Piispantalon seimi
Kaikki oululaisetkaan eivät ehkä tiedä, missä tämä seimi on. Seimi on piispantalon pihassa. Joulukiireen keskellä siellä voi käydä hetken pysähtymässä ja palata ajatuksissaan tuttuun kertomukseen Mariasta ja Joosefista.

Kaksi viikkoa jouluun, yritetään välttää stressiä, kyllä se joulu sieltä tulee, vaikka ei siivoakaan kaappeja.

Mukavaa sunnuntaita!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos vierailusta blogissani, tule toistekin!😊

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.