tiistai 27. marraskuuta 2018

Täydellinen päivä Akureyrissä

Pohjois-Islannin pääkaupungissa Akureyrissä vietimme yhden kokonaisen päivän. Mikä päivä se olikaan, täydellinen  päivä. Päivään mahtui monenlaista ohjelmaa, tärkeitä minulle oli kuitenkin se, että sain olla tyttäreni kanssa koko päivän ja kokea nämä seikkailut sekä hänen että mieheni kanssa.

Brunssille Berliniin


Where to have brunch in Akureyri Iceland
Ravintola Berlin Akureyri Islanti

Berlinin Bacon and egg brunssilautanen
Tiedossa oli, että päivästä tulee pitkä, joten kunnon brunssi oli tarpeellinen. Me nautimme sen ravintola Berlinissä. Siellä ei ollut brunssipuffettia, vaan listalta tilattiin annokset. Minä valitsin Bacon and egg-annoksen.  Kun tämä kuvassa oleva lautanen oli tyhjä, pöytään tuotiin jälkiruoka, ihana suuri vohveli kermavaahdolla. Nam, siitä olikin hyvä lähteä päivän seikkailuun.

Ambassador Whale watching Akureyri 

What to do in Akureyri Iceland
Ambassador Whale watching Akureyri Iceland 
Tytär oli ostanut meille jo valmiiksi liput valaiden katselu-retkelle. Päivä oli aika tuulinen ja vuonossa melkoinen aallokko, hieman mietitytti, mitä retkestä tulee.

Retki alkoi sillä, että meille jaettiin punaiset paksut haalarit. Sen jälkeen koko retki -seurue siirtyi bussiin, joka vei meidät pidemmälle kohti avomerta, Dalvik-nimiseen kylään. Bussimatkalla opas kertoi, että valaat liikkuvat siellä, missä on niille ruokaa. Retken järjestäjän tiedustelijat olivat ilmoittaneet, että Dalvikin lähistöllä on nähty valaita.

Whale watching in Akureyri Iceland
Valaiden katseluretkellä Akureyrissä Islannissa
Punaiset haalarit puettiin päälle vasta laivassa. Muista, kun laitat haalaria päälle, ota kengät pois, helpottaa huomattavasti pukemista. Onkohan minulla koskaan ollut niin paljon vaatetta päällä kuin tällä reissulla. Paksun haalarin alla oli tuulenkestävä ulkotakki, fleecetakki, ohut neuletakki, trikoopusero, ulkoiluhousut, leggingsit. Voin sanoa, että siinä kylmässä tuulessa ja ajoittaisessa vaakatason räntäsateessa kaikki nämä vaatteet tulivat tarpeeseen.

Who organizes whale watching tours in Akureyri Iceland
Tyrskyssä ja tuulessa Islannissa Dalvikin edustalla
Alus on vesillä, kaikki katsovat, missä näkyy merkkejä valaista. Valas nousee veden pintaan hengittämään, jolloin se puhaltaa ilmaa ulos. Kun näin ensimmäisen valaan puhalluksen, minulla tuli kyyneleet silmiin. Tuli vain niin pakahduttava tunne, että siinä ihan lähellä oli valas omassa elementissään vedessä. Valaita, mitä on aikaisemmin nähnyt Avara Luonto-ohjelmassa.

Whales in Akureyri Iceland
Valaanpyrstö
Visit Akureyri Ambassador Whale watching
Harvinainen näky, valas nostaa päänsä näkyviin
Se, että valas nostaa pään veden pinnan yläpuolelle, on oppaan mukaan erittäin harvinaista ja me olimme onnekkaita, kun näimme tämän. Olihan se häkellyttävää nähdä merten jättiläisen kurkistavan vedestä. Valitettavasti valaita pyydystetään edelleen, tuntuu kauhealta. Retken opas pyysi, että emme koskaan syö valaan lihaa. Annetaan valaiden olla rauhassa. En ole koskaan syönyt valasta enkä todellakaan aio syödäkään.

Pilvien leikkiä Islannissa
Valaiden näkeminen omassa elementissään vedessä oli elämys. Toinen elämys oli luonto, koko ajan vaihtuva maisema. Tämä upea otos on tyttäreni ottama.

Illallinen Bistro&bar Mulaberg
Restaurant Mulaberg in Hotel Kea in Akureyri Iceland
Hotel Kean Bistro&bar Mulaberg
Where to have dinner in Akureyri Iceland
Lämmin savulohisalaatti Bistro&bar  Mulaberg
Valaiden katselureissu kesti noin neljä tuntia. Nälkähän siinä tuli, syömään siis. Paikaksi valikoitui Hotelli Kean (joka on hienolla paikalla kirkon vieressä) Bistro&bar  Mulaberg . Tyylikäs paikka ja ruoka oli hyvää.

Sundlaug Akureyrar

Visit Akureyri Iceland
Sundlaug Akureyrar
Päivän päätti visiitti Akureyrin maauimalaan. Yksi parhaimpia uimapaikkoja, missä olen koskaan käynyt. Siellä oli useita lämpimiä altaita, missä ihmiset viettivät sosiaalista elämää, rupattelivat ja nauttivat lämpimästä vedestä. Alueella on isot uima-altaat, lasten alue, liukumäkiä, kylmä allas, steamroom. Vaikka pidän lämpimästä vedestä, kuumimman altaan 42-45 asteinen vesi oli minullekin liikaa. Steamroom oli myös todella kuuma ja siellä tosiaan oli höyryä. Maauimalasta ei ole valokuvia, siellä oli heti sinne mennessä kyltti: alueella valokuvaaminen kielletty. Hyvä asia, turvataan jokaiselle rauha käydä uimassa eikä ole pelkoa, että joutuu kuvatuksi.

Tämä oli minun täydellinen päivä Akureyrissä, elämyksiä tyttären ja miehen kanssa.

Vielä on muutama Islanti juttu tulossa. 

Mukavaa alkanutta viikkoa sinulle!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos vierailusta blogissani, tule toistekin!😊

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.