lauantai 10. marraskuuta 2018

Golden Circle-kierros osa 1

Islannin reissua suunnitellessa mietin meille retkikohteita. Kuuluisasta Golden Circle-kierroksesta olin lukenut mielipiteitä laidasta laitaan, toiset tykkäsivät, toiset eivät. Itse kuitenkin ajattelin, että heti ensimmäisenä päivänä osallistumme kierrokselle, että saa alustavan käsityksen Islannista. Kierroksella käydään tutustumassa Islannin kolmeen suosituimpaan luonnon nähtävyyteen.

Reykjavikissa on monia matkatoimistoja, jotka myyvät Golden Circle-kierrosta. Itse päädyin ostamaan tämänkin retken Reykjavik Excursions-firmalta. Tällä retkellä kävimme luonnon nähtävyyksien lisäksi Fridheimarin kasvihuoneilla. 

Golden Circle    Fridheimar Greenhouse

Tomatoes from Iceland Fridheimar Greenhouse
Fridheimarin perheTomaatteja!
 Islanti on  omavarainen hedelmien ja vihannesten tuottamisessa. Maassa kasvatetaan mm. banaaneja, mansikoita, kurkkua, tomaatteja ja yrttejä. Itse asiassa Islannissa on hyvät olosuhteet kasvihuoneille, siellä kun on käytettävissä runsaasti edullista geotermistä energiaa kasvihuoneiden ylläpitoon.

Fridheimarin kasvihuoneilta löytyi  paljon tomaatteja, ravintola, pieni kauppa, vessat.  Ravintolan suosikkiannos on kasvihuoneen omista  tomaateista tehty tomaattikeitto sekä vasta leivottu tuore leipä. Ravintolassa kaikissa tuotteissa on vivahdus tomaattia: tomaattiolut, tomaattijäätelö, tomaattijuustokakku, Bloody Mary-drinkki.

Visit Fridheimar Greenhouse Iceland
Kahvi ja tomaattijuustokakku
Minä nautin kahvin ja tomaattijuustokakun, olihan ihanaa, juustokakku niin pehmeää ja hyvää. Kakku oli laitettu hauskasti tarjolle kukkapurkkiin.

Tomatosoup and basil in Fridheimar Greenhouse

Tässä vinkki, kuinka laittaa basilikaa tarjolle. Siitä voi leikata itselleen tuoretta basilikaa keittoa maustamaan.

Golden Circle   Geysir Center Haukadalur

Fridheimarin kasvihuoneilta matka jatkui ensimmäiseen luonnon nähtävyyteen, Haukadalurissa sijaitsevalle kuumien lähteiden alueelle.

Hot Wells in Iceland
Haukadalurin kuumat lähteet
Paikka on nimeltään Geysir Center, alueella on valmis reitti, jota pitkin kuljetaan. Kuumien lähteiden alueella on yksi toimiva geysir, Strokkur nimeltään, joka purskauttaa suihkut noin  5 minuutin välein. Maastossa on nähtävillä useita kuumia luonnon vesialtaita, joissa vesi on todella kuumaa, vaarallista, kiehuvaa. Jotkut vesialtaat kuplivat, toisissa pinta oli ihmeen tyyni.

Haukadalur Geysir Center
Kiehuvaa vettä luonnossa
Tässä lähteessä vesi kiehui ja poreili, olisi voinut vaikka keittää kananmunia.


Golden Circle tour by Reykjavik Excursions
Kuumaa vettä
Niin vaarattoman näköinen pikku puro, vesi oli 120 asteista. Ei kannata laittaa sormia veteen kokeillakseen veden lämpötilaa, sormet on pian entiset.

Koko kuumien lähteiden alueella oli paljon vesihöyryä ja ilma tuoksui rikille=mädälle kananmunalle.

Mutta oli siellä kaunista, oikein ruskan värit.

Syksyn värit Islannissa
Syksy Islannissa

Beautiful Iceland
Syksyn värit Islannissa
Tähän kuvaan ja maisemaan ihastuin, en ole koskaan käynyt Amerikoissa villissä lännessä, mutta jotenkin nämä maisemat tuovat mieleen länkkärit. Mekin kiipesimme tuonne kuvassa näkyvälle korkeimmalle huipulle. Sieltä on upeat näkymät. Polku ylös oli haastava, tosi liukas vedestä johtuen.

Seuraavassa postauksessa Golden Circle-kierroksen kaksi muuta luonnon nähtävyyttä, Gullfoss-vesiputous ja Pingvellir-kansallispuisto.

Hei, sehän on isänpäivä viikonloppu, juhlitaan isiä! Mukavia juhlia kaikille!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos vierailusta blogissani, tule toistekin!😊

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.