sunnuntai 18. marraskuuta 2018

Bussilla Akureyriin Pohjois-Islannin pääkaupunkiin

Islannissa ei kannata jäädä Reykjavikiin, satujen saarella on niin paljon nähtävää. Voit vuokrata auton, liikkua lentokoneella tai  bussilla, Islannissa ei ole rautatietä.  Islannin sisäiset lennot ovat aika hintavat, joten päätimme matkustaa bussilla. Nyt mennään, suuntana Akureyri, Pohjois-Islannin pääkaupunki.
Public transpotation in Iceland
Bussi numero 57 Reykjavik-Akureyri

Bussi nro 57 lähtee Reykjavikissä Mjoddin linja-autoasemalta, mikä on noin 8 kilometrin päässä Reykjavikin keskustasta. Mjoddin asemalle pääsee helposti kaupunkiliikenteen bussilla nro 3, pysäkki on ihan Reykjavikin keskustassa Laekjargatanilla.

Kaupunkiliikenteen bussissa helpointa on maksaa käteisellä (ISK), kaukoliikenteen bussissa voi maksaa kortilla.

By bus from Reykjavik to Akureyri
Bus stop Artun in Reykjavik
Me nousimme Akureyrin bussiin Artunin pysäkiltä, mikä on heti seuraava pysäkki  Mjoddin linja-autoasemalta. Artunin pysäkille pääsee suoraan paikallisbussilla nro 6.

Matka Akureyriin kestää noin kuusi tuntia. Äkkiseltään voi tuntua pitkältä ajalta istua bussissa, mutta matka meni todella mukavasti ja nopeasti. Bussi oli pitkän matkan bussi, siinä oli reilusti jalkatilaa, WiFi toimi hyvin koko matkan, bussissa oli myös wc. Bussilla matkustettaessa kuljettaja hoitaa ajamisen , itse saa vain istua ja nauttia mahtavista maisemista.

Bus stop N1 Stadarskali Iceland
N1 Stadarskali bussin pysähdyspaikka

Kaffe och pekanstykki
Kahvi ja pekanstykki
Matkan aikana bussi pysähtyi monta kertaa, useampia lyhyitä taukoja, jolloin ehti käydä vessassa. Yksi pidempi tauko pidettiin Stadarskalin huoltoasemalla. Kylläpä maistui kahvi ja pekanstykki hyvälle.

Bus stop somewhere in Iceland
Taukopaikka matkan varrella
Travel by bus from Reykjavik to Akureyri
Bussilla Akureyriin
Matka meni nopeasti, oli hienoa katsella maisemia ja luontoa. Huomasin omaksi yllätyksekseni, että pidän matkustamisesta pitkän matkan bussissa, kun kaikki olosuhteet ovat kunnossa. Riittävä jalkatila on minulle pitkäjalkaisena ihmisenä tärkeä ja se asia oli bussissa kunnossa.

Travelling by bus from Reykjavik to Akureyri Iceland
Päätepysäkki Akureyri

Where is Tourist Information in Akureyri
Akureyri Hof
Kun katsot bussiaikatauluja www.straeto.is-sivustolta, näet Reykjavik-Akureyri bussin päätepysäkin nimen Akureyri Hof, se on tämä paikka. Perillä! Hof on Akureyrin kulttuuritalo, siellä on myös turisti-info, ravintola ja wc.

Täällä ollaan, Islannin pohjoisosassa vuonon pohjukassa. Tutustuminen Pohjois-Islannin pääkaupunkiin voi alkaa, Akureyrin kaupungin esittelyä seuraavassa postauksessa.

Mukavaa sunnuntaipäivää sinulle!10 kommenttia:

 1. Oi mahtavuutta ja bussilla on rento ja iloista matkustaa. Islanti vielä näkemättä ja kokematta, mutta haaveissa on. :)

  Mukavaa sunnuntaita <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista Tiia! Nimenomaan bussissa on rentoa matkustaa, saa vain olla ja nauttia maisemista. Mukavaa uutta viikkoa!

   Poista
 2. Tämähän olikin mainio vinkki - olen parilla Islannin-reissulla vuokrannut auton, mikä on toki siinä mielessä kätevää, että matkan varrella voi pysähtyä kuvailemaan maisemia kun siltä tuntuu, mutta kun nyt tuolla Akureyriin asti on jo kerran tullut ajettua, sinnehän voisikin seuraavan kerran hurauttaa bussilla ja vuokrata auton vasta sieltä. Islannin pitkänmatkan bussit kuulostaa saman tyyppisiltä kuin Japanissa - miellyttävän tilavia, ja matkan varrella pidetään sopivasti taukoja.

  Paljonko muuten maksoi tuo Reykjavík-Akureyri -väli?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei!, matka maksoi noin 76 euroa ja sen pystyi maksamaan bussissa kortilla. Todellakin tykästyin bussilla matkustamiseen, se oli miellyttävä kokemus.

   Poista
 3. Bussi voisikin olla kiva vaihtoehto. Kävin pari vuotta sitten Islannin etelärannikolla ja istuin kokomatkan vuokra-auton ratissa. Akureyrin suuntaan haluaosin vielä joskus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen bussimatkaa, tokihan Akureyriin pääsee myös lentämällä, mutta minusta Islannin sisäiset lennot olivat aika kalliit.

   Poista
 4. Minulla on vielä Pohjois-Islanti näkemättä. Olisi kyllä kiva päästä Islantiin uudelleen ja kiertelemään niitä paikkoja, jotka jäivät viimeksi näkemättä. Ja tämähän on oiva tapa kiertää maata. Varsinkin jos ei halua vuokrata autoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista Paula! Luulenpa, että aika usea turisti päätyy vuokraamaan auton tai lentää vajaassa tunnissa Akureyriin. Bussimatkailu sopi minulle ja kuten todettu, se olikin yllättäen miellyttävä kokemus. Voin suositella!

   Poista
 5. Yhtäkkiä tuntuu varmasti pitkältä ajalta bussissa, mutta jos on mukava bussi ja kivat maisemat ja välillä vielä pysähdellään niin ei tuo varmasti paha olisi. Islanti on vielä näkemättä itsellä, kovasti kiehtova maa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista Virpi! Kuusi tuntia voi tosiaan tuntua pitkältä ajalta, mutta se meni todella nopeasti ja mukavasti. Paljon puhutaan ilmaston muutoksesta ja mitä itse voisi tehdä, sitä ajatellen bussi on hyvä vaihtoehto. Mukavaa uutta viikkoa!

   Poista

Kiitos vierailusta blogissani, tule toistekin!😊

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.