tiistai 9. lokakuuta 2018

Tunnelmia Irkkufestareilta Oulussa


Oletko koskaan käynyt Oulussa irkkufestareilla? Ellet, laita jo merkintä ensi vuoden kalenteriin, meille tänne Ouluun kannattaa tulla, sillä tarjolla on monipuolinen kattaus irkkukulttuuria.

Irkkufestivaalin ohjelmassa  oli tällä kertaa   musiikkia eri kokoonpanoissa ympäri kaupunkia, elokuvia, teatteria, kirjallisuuteen tutustumista, irlantilaista tarinankerrontaa. Jos halusi koristaa itsensä irkkutyylin tatuoinnilla, sekin oli mahdollista.

What to do in Oulu In October
The Irish Festival Of Oulu 2018
The Irish Festival of Oulu on maailman pohjoisin irkkufestivaali. Tapahtuma on jo perinne, tämä oli jo 13.stoista kerta,  kun Oulussa saatiin nauttia irkkukulttuurista. Festivaalin perustaja on irlantilaiset sukujuuret omaava Brent Cassidy, joka edelleen on tapahtuman isäntä ja sielu.


Visit Irish Festival of Oulu
Dubhlinn


Jeremy Spencer and Sean Leahy
Kävin Seurahuoneella kuuntelemassa näitä muusikoita. Nämä herrat ovat soittaneet yhdessä jo 15 vuotta. Tykkäsin tosi paljon,  perinteistä irkkumusiikkia, kansanmusiikin tapaista. Meni jalan alle, piti itsekin hieman jammata. Paikalla oli myös irkkutanssin taitajia, oli ilo katsoa heidän taidokasta tanssiaan. Näyttää kevyeltä, mutta taitaa olla aika raskasta ja  samalla tehokasta liikuntaa.

Visit Oulu Finland
Dubhlinn  Oulussa irkkufestareilla

Dubhlinn kuvattuna hieman erilaisesta kulmasta, bändi sai soitollaan jalat vipattamaan. Ylhäältä oli mielenkiintoista seurata keskellä soittavaa Blackie O'Connellia. Hän soitti  säkkipillin tapaista soitinta, jossa oli monta osaa, soittajalla oli molemmissa kainaloissa "palkeet". Taitavaa ja nautittavaa soitantoa ja musiikkia. 

Lauantain keikalla meni sen verran myöhään, että sunnuntaiaamuna hemmottelin miestäni ja itseäni irlantilaisella brunssilla.

Irish delicacys in Konst o deli Oulu
Tervetuloa brunssille
Tarjolla oli hyvää ruokaa, elävää musiikkia ja rentoa tunnelmaa. Muusikot tulivat  paikalle miltei yksitellen, ottivat soittimet ja alkoivat soittaa muiden mukana. Mukavaa seurata, heillä ei ollut mitään nuotteja, jokainen tunsi perinteiset sävelmät.

Valve Cultural centre Oulu Finland


What is a good place to have Lunch in Oulu

Tarjolla oli myös lämmintä ruokaa, erityisen hyvää oli munakokkeli, jossa oli lohta.


Konst o Deli on hyvä lounaspaikkaIrkkufestareiden lounaskonsertit sekä brunssi järjestettiin Kulttuuritalo Valveen Konst O. Deli-ravintolassa. 

Delicacys from Ireland


Visit Valve Cultural Centre Oulu Finland
Baileys cheesecake
Nämä ihanuudet olivat juuri niin hyviä, miltä ne näyttävätkin.

Oulun irkkufestarit olivat mukava piristys tähän lokakuun alkuun, kulttuuria ja tunnelmaa kaikilla aisteilla. Tulkaapa ensi vuonna tänne meille Ouluun irkkutunnelmaan.

Oletko käynyt irkkufestareilla, mitä pidit?

Mukavaa viikonjatkoa kaikille!


2 kommenttia:

 1. Olipa kiva lukea Oulun irkkufestareista. Siellä on ollut mainio tunnelma. Niinkuin irkkufestareilla yleensäkin. Ja tuo Baileys juustokakku maistuisi nyt kahvin kera. Olen ollut irkkufestareilla Turussa. Minä rakastan irkkumusiikkia ja irkkumeininkiä. Olen nimittäin joskus kauan sitten asunut Irlannissa, county Meath'issa Navan-nimisessä pikkukaupungissa. Irlanti vei sydämeni ja ihanat, huumorintajuiset irlantilaiset.
  Tuossa kun kerroit muusikoitten tulosta brunssille, niin mieleeni tulivat Irlannin pubi-illat. Joku alkoi laulaa jotain perinteistä irkkulaulua ja pian koko pubi raikui laulusta. Irlantilaiset ovat todella musikaalista väkeä. Tuntuu, että siellä kaikki osaavat laulaa ja soittaa.
  Miten ollakaan... kirjoitin tänään itsekin vähän Irlannista, se vain tulla tupsahti asujuttuuni. Saan sen varmaan tänään vielä linjoille.
  Kaunista sunnuntaita sinne <3

  VastaaPoista
 2. Kiitos kommentista Tuula! Meillä on jotain yhteistä, minäkin rakastan irkkumusiikkia ja irkkumeininkia. Hieman harmittaa, etten ehtinyt osallistua useampaan tapahtumaan. Tarjonta oli niin mielenkiintoinen. Irkkumenossa on jotain niin kiehtovaa, se on rentoa, elämän läheistä, välitöntä, mukaansatempaavaa. Mukavaa päivää sinulle!

  VastaaPoista

Kiitos vierailusta blogissani, tule toistekin!😊

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.